Notebook R61 X3100 x Nvidia Quadro

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
pateson

Notebook R61 X3100 x Nvidia Quadro

Příspěvek od pateson »

Myslíte, že se hodně projeví integrovaná grafika při práci s muzikou?

Vybírám mezi dvěma modely

http://www.ogshop.cz/default.asp?mtc=0& ... iid=528264

již 2GB ram, intel X3100 a trochu menší

nebo

http://www.ogshop.cz/default.asp?mtc=0& ... iid=528253

pouze 1GB ram, ale dedikovaná grafika, trošku větší a paměť není problém doplnit

Co byste volili raději? Respektive jaké je procentuelní zpomalení při použití X3100? Zajímá mě vliv na výkon nikoliv na spotřebu

LCD neřeším, pojede to více na externí monitor
Ale jináč su Moravák

Poshook

Příspěvek od Poshook »

absolutne (okrem alokacie RAM, ktoru si aj tak mozes nastavit tusim od 8MB, co je zanedbatelne). podla mojich skusenost nema integrovana grafika pri hudobnych aplikaciach zasadny vplyv na vykon

pateson

Příspěvek od pateson »

poshook: chápu-li Tě dobře, vyplývá z toho, že stesky na integrovanou grafiku souvisejí s hrami a grafickými aplikacemi. Na svém starém R50e mám intel 855 a nikdy mi to nevadilo
Ale jináč su Moravák

hubert

Příspěvek od hubert »

Presne tak, sam mam notas s integrovanou grafikou a pouzivam ho na nahravanie zivakov a nejake to playbackovanie aj s VSTi a nemam ziaden problem.... ficim takto vyse dvoch rokov.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Quadro je fantasticka karta pokial riesis 3D aplikacie ako je MAX, je to na notebooku vykonejsie ako na desktope, 5mil trianglov na scene a fici jak hodinky(mam tuto kartu v notasi) co sa neda povedat o desktope.. ale na hudbu je to uplne zbytocne, tam pracuju aplikacie v 2D a na to bohate staci integrovany intel..

ked chces notas na hudbu tak pozerat na RAM a CPU.. najlepsie nejaky Core 2 Duo a aspon 4GB RAM rozsiritelnych, no a aspon 120GB HD ale to uz neni az taka podmienka...

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Pokud nechceš intenzive gamesit, tak se na dedikovanou grafiku vybodni. Akorát bys měl zbytečně o hodinu menší výdrž. A mimochodem, ta X3100 neni úplně výkonově marná ani na to 3D.

kexik

Příspěvek od kexik »

v drevnych dobach integrovanych grafik to ovplyvnovalo neblaho aj 2d a chod celeho systemu. dnes su tie doby davno v prdeli. dolezitu rolu hra aj fakt, ze dnesna operacna pamat je uz tak rychla, ako boli pred par rokmi graficke pamate. samozrejme na gamesky su tie integrovane chipy malo vykonne, ale na modernej integrovanej grafike bez problemov frcia dva roky stare hry. takze dnes to uz celkovo pri vybere laptopu nie je najpodstatnejsi fakt

pateson

Příspěvek od pateson »

Vďaka všem.

Nebojím se integrované grafiky nic :-)

Core 2 duo tam bude na 2 GHz a ram zatím 2 GB, takže to jest snad slušné. Fakt je, že případně rozšíření ram bude znamenat vyhodit 2x 1GB, ale to snad bude prodejné
Ale jináč su Moravák

pateson

Příspěvek od pateson »

Ještě jedna věc, je nějaké omezení ve Vista Bussines pro muziku nebo tam pouze chybí microsoftí multimédia?
Ale jináč su Moravák

kexik

Příspěvek od kexik »

ziadne obmedzenia. tie sa objavia, ak budes mat v masine nejaky drm chraneny obsah... inak nie

Shodan

Příspěvek od Shodan »

No, s alokací paměti pro integrovanou grafiku mám konkrétně u svýho laptopu blbou zkušenost. Nejde to nikde nastavit, ani v BIOSu, ani softwarově a grafika si tak na pevno brala 128MB (což když jsem měl jen 512MB bylo dost zásadní). Nakonec jsem ale po dlouhým pátrání někde na webu našel nějakou speciální verzi ovladačů, která to umožnila snížit na 32MB.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Vista Business se hlavně dají legálně downgradovat na XPčka ;)

pateson

Příspěvek od pateson »

Ctirad píše:Vista Business se hlavně dají legálně downgradovat na XPčka ;)
Jojo, to už mi prodejce (zároveň servis) nabídl. Mám si Visty vyzkoušet a ozvat se, zda chci objednat média pro XP a počítač mi přeinstalují včetně servisního oddílu. Samozřejmě, že mi licence na Vistu zůstává :-)
Ale jináč su Moravák

pateson

Příspěvek od pateson »

kexik píše:ziadne obmedzenia. tie sa objavia, ak budes mat v masine nejaky drm chraneny obsah... inak nie
Ale to snad u vlastní tvorby nehrozí :-)
Ale jináč su Moravák

Odpovědět