Nová základní deska pro Sandy Bridge
Nová základní deska pro Sandy Bridge
Ahoj. Plánuju upgradovat počítač a rozhodl jsem se pro desku Gigabyte P67A-UD7-B3 spolu s procesorem I7-2600K.
Máte někdo nějakou zkušenost? Díval jsem se na net. Zatím jsem našel na Gearslutz jenom jeden příspěvek, kdo má tuto kombinaci a je hodně spokojenej.
Nechci Asus, Intel nesplňuje mé nároky. Gigabyte má dva PCI sloty (nový čipset P68 už je mít nebude), navíc potřebuju TI chip pro Powercore, USB a SATA taky dost využiju....
Máte někdo typ na kvalitní DDR3 paměti?
Máte někdo nějakou zkušenost? Díval jsem se na net. Zatím jsem našel na Gearslutz jenom jeden příspěvek, kdo má tuto kombinaci a je hodně spokojenej.
Nechci Asus, Intel nesplňuje mé nároky. Gigabyte má dva PCI sloty (nový čipset P68 už je mít nebude), navíc potřebuju TI chip pro Powercore, USB a SATA taky dost využiju....
Máte někdo typ na kvalitní DDR3 paměti?
Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge
pamate poslednu dobu kupujem len KINGSTON
cital si ivove problemy ?
Tak jsem pro Kingston
ohledne pameti, nejlepsi zkusenosti mam s G.SKILL. velice slusne latence, pomer vykon/cena je vynikajici. na ebayi je jich spousta.
Ondrash: proč nechceš Asus? Taky teď stavím počítač a plánuju vzít http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=87740
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Gigabyte ma dlouhodobe problemy s kvalitou, ale jak myslis...
Mi nepříjde. Sic mi teda komp už párkrát zmrz, ale jestli to bylo kvůli mobo, těžko říct.
Co kupuješ za Kingstony?Pytkin píše:pamate poslednu dobu kupujem len KINGSTON
Už jsem přečetl pár recenzí a prý velký rozdíl v pamětech není.
Šel bych do 8 GB (2x4GB) Kingston HyperX
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1 ... K2_8GX.pdf
Nebo máte někdo lepší zkušenosti?
ondrash : no pamate .. neviem ake potrebujes .. ja vacsinou kupujem ECC do serverov ..
so i7 davaj 3x4G .. to ma trojkanalovy radic .. ci SB nema ?
Nemá, jen dvojkanálový....Pytkin píše:ondrash : no pamate .. neviem ake potrebujes .. ja vacsinou kupujem ECC do serverov ..
ondrash : aha jasne .. potom ok
to ziadna i7 SB nema trojkalovy radic ? neni to krok spat ?

ondro ja myslim, ze ten mb je dulezitejsi nez pameti, co se opatrnosti pri vyberu tyce. sam mam ted zeppelin, driv jsem mel dvakrat a-data a kingstony a nikdy problem. zato mb - samy negativni zkusenosti: msi - 2x bad, asus 1x bad, ted mam gigabyte - zatim nic vaznyho, ale nezda se mi ta deska a mam problemy hlavne od chvile co jsem dal rme. nastesti se to deje jen pri zavirani cubase (obcasnej bsod). nechci vsechno svadet na mb, ale zda se mi, ze je to nejproblematictejsi kus hw obecne.
taky se tomu rika mother board. Matky jsou vzdycky komplikovany
Jinak si pockam na vase zkusenosti se Sandy Bridge a na prelomu roku asi taky upgraduju.
Do ty doby to snad vychytaji (viz revize 2 u mobo)

Jinak si pockam na vase zkusenosti se Sandy Bridge a na prelomu roku asi taky upgraduju.
Do ty doby to snad vychytaji (viz revize 2 u mobo)
Jojo. Já vím... Vždycky je to sázka do loterie. Já mám teď Asus Commando a taky nejsem úplně spokojenej. Ten Gigabyte je jediná deska, která připadá v úvahu. Protože do ní potřebuju dát 2x RME 9652. Takže tahle deska má 2 PCI a navíc TI FW (pro Powercore). Upgradovat zvukovky za 30000 na to nemám... Tenhle měsíc mám poslední šanci udělat upgrade. Možná to taky bude poslední upgrade než přejdu na Apple. Jednu Desku Gigabyte jsem měl, byla v pohodě. Jedna to totální průser. Asus má VIA čipset pro FW. MSI nechci a Intel není tak vybavený. Myslím si, že je to dobrá cesta 1155 a Sandy Bridge z mého pohledu. Četl jsem o novém chipsetu P68, který bude už v květnu, ale ten už bude bez PCI.biscuit píše:ondro ja myslim, ze ten mb je dulezitejsi nez pameti, co se opatrnosti pri vyberu tyce. sam mam ted zeppelin, driv jsem mel dvakrat a-data a kingstony a nikdy problem. zato mb - samy negativni zkusenosti: msi - 2x bad, asus 1x bad, ted mam gigabyte - zatim nic vaznyho, ale nezda se mi ta deska a mam problemy hlavne od chvile co jsem dal rme. nastesti se to deje jen pri zavirani cubase (obcasnej bsod). nechci vsechno svadet na mb, ale zda se mi, ze je to nejproblematictejsi kus hw obecne.
Chtěl jsem paměti Corsair Vengeance, ale mají vysoký chladič, nedám je pod Noctuu. Takže zase to řeším znova

Jaké paměti DDR3 8GB 2x4GB 1600 Moduly... Nějaké osobní zkušenosti?
Díky moc....
Já jen nechápu, když je využitelnost jader podmíněná ASIO driverem??? (resp. jeho verzi a podporou pro multijadra), že se vám tyhle upgrady vyplatěj. Sorry že to sem tahám, prostě mi to nedá...
Naposledy upravil(a) delay dne 25 bře 2011 12:37, celkem upraveno 1 x.