Novy 24" lcd monitor pro DAW

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

mam lesklej 24'' hp a lesk mi nevadi (napsal bych, ze se mi na nem diky tomu pracuje lip, ale pri prechodu ze 17'' by to asi neznelo verohodne).

co delam je, ze pokud neprohlizim fotky, mam hodne stazenej jas i kontrast. tak kolem 70%.

kexik

Příspěvek od kexik »

co sa tyka kalibracie, toto je zaklad:
http://www.zdnet.de/downloads/prg/2/6/deV526-wc.html
kalibruje sa kazda farba v 6tich urovniach, vysledok je pomerne kruto zvlnena ekvalizacna krivka, ktoru soft sam aplikuje... skoda ze nevie icm profil vyrobit ale co by ste chceli od freeware pre amaterov
sonda je samo ine kafe

fova

Příspěvek od fova »

Opravdu neresim, jestli leskly nebo matny (je mi to v podstate jedno), ale zajimalo by me doporuceni na konkretni 24", s kterym jste spokojeni a hlavne, ktery nepiska/nevrci.

Brooklyne, co mas za model od HP?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fova píše:Opravdu neresim, jestli leskly nebo matny (je mi to v podstate jedno), ale zajimalo by me doporuceni na konkretni 24", s kterym jste spokojeni a hlavne, ktery nepiska/nevrci.

Brooklyne, co mas za model od HP?
HP w2408

takovej levnej model. huci jako vsechny, ale malo, neslysim ho.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kalibracia mi pripada uplne zbytocna , kym nejde o DTP a fotky .. pri DAW je uplne jedno ci je biela belejsia .. Aspon teda mne je to lautr jedno .. mozno niekomu zavisi ze ma kalibrovane farby v Cubase :)

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Dobré info o technologiích, panelech a významech zkratek: http://www.svethardware.cz/art_doc-59B0 ... A0891.html

Ad barvy: Běžné TN monitory pro domácí použití mají pouze 6-bitové barvy (tzn. pouze 262 000 barev). Zbytek do 16,2 mil se dopočítává obvykle ditheringem s FRC.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin píše:kalibracia mi pripada uplne zbytocna , kym nejde o DTP a fotky .. pri DAW je uplne jedno ci je biela belejsia .. Aspon teda mne je to lautr jedno .. mozno niekomu zavisi ze ma kalibrovane farby v Cubase :)
Fotky ale upravuje docela dost lidi, krom toho nekdy jsou ty barvy vazne dost hrozny, tam uz nejde ani tak o vernost, jako spis o koukatelnost, aby z toho cloveka po case nebolely oci.

fova

Příspěvek od fova »

Ten Brooklynuv HP me docela zaujal. Proti Samsungu ma 8-bitove barvy prestoze je to jen TN, ma otocny cep pri svislou polohu, leskly displej a lide si jeho obraz docela chvali.
Pro me dalsi kandidat.

2 Kermitak: Ja fotky neupravuju. Bud se fotka povede nebo ne.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

fova: jasne, tak treba ty ne, ale tohle tema muze cist vic lidi a nekdo se muze fotografii zabyvat vic nez ty, tak mi prislo dobry to zminit, kdyz uz to greezmen nakousl.

fova

Příspěvek od fova »

Jeste jsem zapomnel napsat, ze ten monitor musi byt sirokouhly. Zaprve kvuli obcasnemu sledovani DVD filmu a za druhe proto, ze nemam moc prostoru expandovat nahoru.
V dohledne dobe budu mit pracovni stul umisteny pod silmou strechou, v podkrovi.

Znate jeste nekdo nektery monitor z tech, co jsou zde?
http://www.onlineshops.cz/pocitace-komp ... sortmode=2

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:
Pytkin píše:kalibracia mi pripada uplne zbytocna , kym nejde o DTP a fotky .. pri DAW je uplne jedno ci je biela belejsia .. Aspon teda mne je to lautr jedno .. mozno niekomu zavisi ze ma kalibrovane farby v Cubase :)
Fotky ale upravuje docela dost lidi, krom toho nekdy jsou ty barvy vazne dost hrozny, tam uz nejde ani tak o vernost, jako spis o koukatelnost, aby z toho cloveka po case nebolely oci.
Hmm .. Tak zly monitor som este nevidel ..

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:
Kermitak píše:
Hmm .. Tak zly monitor som este nevidel ..
hehe, moj... v tovarenskom nastaveni sa menia tony farieb vylozene v schodoch, po kalibracii sa to znacne zlepsi. vadi to hlavne pri filmoch a fotkach

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

fova píše:Jeste jsem zapomnel napsat, ze ten monitor musi byt sirokouhly. Zaprve kvuli obcasnemu sledovani DVD filmu a za druhe proto, ze nemam moc prostoru expandovat nahoru.
V dohledne dobe budu mit pracovni stul umisteny pod silmou strechou, v podkrovi.

Znate jeste nekdo nektery monitor z tech, co jsou zde?
http://www.onlineshops.cz/pocitace-komp ... sortmode=2
Jednoznacne cokoliv od Eiza, jsou jedni z nejlepsich.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

W.Cable: asi jsi prehledl, o jake cenove se bavime ;)

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Kermitak: Nic sem neprehlidl. Otazka znela: "Znate jeste nekdo nektery z tech, co jsou zde? http://www.onlineshops.cz/pocitace-komp ... sortmode=2 "
Ano znam, Eizo, sou jedni z nejlepsich a jeste dostupnych, treba to nekoho bude zajimat.

Odpovědět