Odezva klávesy -> PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
gubis

Odezva klávesy -> PC

Příspěvek od gubis »

Zdravím,
nevíte prosím Vás jestli existuje nějaký program na měření odezvy USB? Mám připojený klávesy přes MIDI převodník do PC přes USB a potřeboval bych změřit reakční dobu od stisku klávesy po zaznění tónu na PC, zkrátka jak rychle se dostane signál z kláves do PC.
Děkuji mnohokrát.

rastis

Re: Odezva klávesy -> PC

Příspěvek od rastis »

mozno trepnem blbost, ale:

program by bol nainstalovany v PC, tam by dokazal identifikovat signal, ktory prisiel. ale ako by dokazal rozoznat, kedy bola stlacena klavesa ? ten program predsa nevie, co sa deje mimo pocitaca. alebo mi nieco nedochadza ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hlavne to nesouvisi s tim, za jak dlouho se ozve ton. idealni je koukat na cokoliv co prijima midi (v pc) a ma signalizaci midi dat - clovek to hned vidi. midi latence nebejva oproti audio latenci.

gubis

Příspěvek od gubis »

rastis: Asi máš pravdu, to mi nedošlo :)

biscuit: to máš pravdu že MIDI latence je jiná než audio, bude to převodníkem a pc, než převodník a PC zpracují signál od kláves.

Tak otázka zní je to vlastnost všech převodníků, ať propojím klávesy s jakýmkoliv převodníkem vždy tam bude zpoždění? Hraje se mi blbě když slyším zpožděné tóny.

jammix

Příspěvek od jammix »

jeden sposob ma napada ako zistit midi usb latenciu ale nemala by to byť klavesa ale piezo pad cez trigger ( Pad z el.bicich ) ,
signal z piezo snimača rozdvojit a jeden poslať do 1kanala zvukovky druhy cez trigger midi usb - PC -karta out znova do in pc karty a porovnať posun so stopou od zvuku piezo signalu .
pán gubis ale asi bude potrebovať len nastaviť buffer zvukovky aby sa mu dobre hralo :wink:

gubis

Příspěvek od gubis »

Já to přes zvukovku vůbec nevedu, mám to přes USB a v programu Sibelius si nastavím klávesy a když na ně hraji, tak Sibelius sám generuje zvuk podle toho jaký tón na klávesách zmáčknu.

jammix

Příspěvek od jammix »

okolo 4:20 tam rieši latenciu použitim asio driver .ak dobre vidim je to Sibelius 6

MDudas

Příspěvek od MDudas »

gubis píše:biscuit: to máš pravdu že MIDI latence je jiná než audio, bude to převodníkem a pc, než převodník a PC zpracují signál od kláves.
Tak otázka zní je to vlastnost všech převodníků, ať propojím klávesy s jakýmkoliv převodníkem vždy tam bude zpoždění? Hraje se mi blbě když slyším zpožděné tóny.
a/ latencia MIDI instrukcii na vstupe byva obvykle nizka na vacsine hardwaru (MIDI, MIDI over USB, MIDI-to-USB prevodnik)
b/ audio latencia na vstupe (AD prevod) - obycajne nebyva tragicka
c/ spracovanie audio cez efekty + softwarove nastroje - toto je obvykly problem s latenciou, tam sa zameraj

gubis

Příspěvek od gubis »

Děkuji za rady, zkusím si s tím pohrát

tony9

Příspěvek od tony9 »

Gubis: používáš na audio ASIO ovladač pokud teda jedeš ve Win?

gubis

Příspěvek od gubis »

tony9: nepoužívám, ale jak budu mít čas tak se na to podívám

tony9

Příspěvek od tony9 »

No tak to je nejspíš problém toho spožďování. Jestli v tom Sibeliovi používáš nějaký VSTi plugin bez ASIO, tak to bude problém.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

proto jsem o tom psal. asio je zaklad. pak az nekde daleko potom nejake midi...
jestli nemas kartu, ktera nativne podporuje asio, resp. nema tovarni asio driver, muzes zkusit asio4all

Odpovědět