Odezva klávesy -> PC
Odezva klávesy -> PC
Zdravím,
nevíte prosím Vás jestli existuje nějaký program na měření odezvy USB? Mám připojený klávesy přes MIDI převodník do PC přes USB a potřeboval bych změřit reakční dobu od stisku klávesy po zaznění tónu na PC, zkrátka jak rychle se dostane signál z kláves do PC.
Děkuji mnohokrát.
nevíte prosím Vás jestli existuje nějaký program na měření odezvy USB? Mám připojený klávesy přes MIDI převodník do PC přes USB a potřeboval bych změřit reakční dobu od stisku klávesy po zaznění tónu na PC, zkrátka jak rychle se dostane signál z kláves do PC.
Děkuji mnohokrát.
Re: Odezva klávesy -> PC
mozno trepnem blbost, ale:
program by bol nainstalovany v PC, tam by dokazal identifikovat signal, ktory prisiel. ale ako by dokazal rozoznat, kedy bola stlacena klavesa ? ten program predsa nevie, co sa deje mimo pocitaca. alebo mi nieco nedochadza ?
program by bol nainstalovany v PC, tam by dokazal identifikovat signal, ktory prisiel. ale ako by dokazal rozoznat, kedy bola stlacena klavesa ? ten program predsa nevie, co sa deje mimo pocitaca. alebo mi nieco nedochadza ?
hlavne to nesouvisi s tim, za jak dlouho se ozve ton. idealni je koukat na cokoliv co prijima midi (v pc) a ma signalizaci midi dat - clovek to hned vidi. midi latence nebejva oproti audio latenci.
rastis: Asi máš pravdu, to mi nedošlo
biscuit: to máš pravdu že MIDI latence je jiná než audio, bude to převodníkem a pc, než převodník a PC zpracují signál od kláves.
Tak otázka zní je to vlastnost všech převodníků, ať propojím klávesy s jakýmkoliv převodníkem vždy tam bude zpoždění? Hraje se mi blbě když slyším zpožděné tóny.

biscuit: to máš pravdu že MIDI latence je jiná než audio, bude to převodníkem a pc, než převodník a PC zpracují signál od kláves.
Tak otázka zní je to vlastnost všech převodníků, ať propojím klávesy s jakýmkoliv převodníkem vždy tam bude zpoždění? Hraje se mi blbě když slyším zpožděné tóny.
jeden sposob ma napada ako zistit midi usb latenciu ale nemala by to byť klavesa ale piezo pad cez trigger ( Pad z el.bicich ) ,
signal z piezo snimača rozdvojit a jeden poslať do 1kanala zvukovky druhy cez trigger midi usb - PC -karta out znova do in pc karty a porovnať posun so stopou od zvuku piezo signalu .
pán gubis ale asi bude potrebovať len nastaviť buffer zvukovky aby sa mu dobre hralo
signal z piezo snimača rozdvojit a jeden poslať do 1kanala zvukovky druhy cez trigger midi usb - PC -karta out znova do in pc karty a porovnať posun so stopou od zvuku piezo signalu .
pán gubis ale asi bude potrebovať len nastaviť buffer zvukovky aby sa mu dobre hralo

Já to přes zvukovku vůbec nevedu, mám to přes USB a v programu Sibelius si nastavím klávesy a když na ně hraji, tak Sibelius sám generuje zvuk podle toho jaký tón na klávesách zmáčknu.
okolo 4:20 tam rieši latenciu použitim asio driver .ak dobre vidim je to Sibelius 6
a/ latencia MIDI instrukcii na vstupe byva obvykle nizka na vacsine hardwaru (MIDI, MIDI over USB, MIDI-to-USB prevodnik)gubis píše:biscuit: to máš pravdu že MIDI latence je jiná než audio, bude to převodníkem a pc, než převodník a PC zpracují signál od kláves.
b/ audio latencia na vstupe (AD prevod) - obycajne nebyva tragicka
c/ spracovanie audio cez efekty + softwarove nastroje - toto je obvykly problem s latenciou, tam sa zameraj
Děkuji za rady, zkusím si s tím pohrát
Gubis: používáš na audio ASIO ovladač pokud teda jedeš ve Win?
tony9: nepoužívám, ale jak budu mít čas tak se na to podívám
No tak to je nejspíš problém toho spožďování. Jestli v tom Sibeliovi používáš nějaký VSTi plugin bez ASIO, tak to bude problém.
proto jsem o tom psal. asio je zaklad. pak az nekde daleko potom nejake midi...
jestli nemas kartu, ktera nativne podporuje asio, resp. nema tovarni asio driver, muzes zkusit asio4all
jestli nemas kartu, ktera nativne podporuje asio, resp. nema tovarni asio driver, muzes zkusit asio4all