Paměť RAM

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 505
Registrován: 25 úno 2009 19:57

Paměť RAM

Příspěvek od Džirka » 03 lis 2012 12:26

Hezký den všem,
chci se zeptat, mám v počítači 4GB RAM paměti, v počítači jsou dvě RAMky jestli to dobře chápu DDR2 a vedle každý je ještě volný slot na jinou RAMku. Pokud bych si zakoupil ještě jednu RAMku 2GB bude to mít větší vliv na výkon, rychlost počítače? Pracuji v Nuendu windows 64 bit, když mi počítač ukazuje, že Nuendo zatěžuje počítač něco málo pod 3 GB, Nuendo se začne sekat, nebo prostě spadne. Slyšel jsem ale, že v 64 bit windows si může Nuendo 4 brát až 4GB paměti... Otázka je jeslti zakoupením další RAMky mohu tyto věci nějak ovlivnit?

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Paměť RAM

Příspěvek od Wohma » 03 lis 2012 13:23

Pokud mas pocit, ze mas malo pameti, tak ty 4 giga prodej a kup rovnou 8. Starou pamet za par stovek prodas a nova stoji kolem tisicovky. Pri dnesnich cenach to nema smysl nejak blize resit :)

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 505
Registrován: 25 úno 2009 19:57

Re: Paměť RAM

Příspěvek od Džirka » 03 lis 2012 13:31

Wohma píše:Pokud mas pocit, ze mas malo pameti, tak ty 4 giga prodej a kup rovnou 8. Starou pamet za par stovek prodas a nova stoji kolem tisicovky. Pri dnesnich cenach to nema smysl nejak blize resit :)
Mám pocit, že DDR2 je maximálně 2GB.. mám ještě pravěký počítač z roku 2007

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 20:22

Re: Paměť RAM

Příspěvek od supreff » 03 lis 2012 13:41

pokud nepřesáhneš tu kapacitu 4gb tak ti to výkon nezlepší, a ddr2 opravdu 4gbajtové ani 8 nedělá

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Paměť RAM

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2012 14:30

No ak ukazuje vytazenie 3g, tak by pri 4g nemusel byt problem.. Rozhodne by som ale doplnil dalsich 4g.. Ramky by mali byt uplne rovnake.. Takze kup presne take iste, ako tam mas.. Na zistenie pouzi program speccy..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Paměť RAM

Příspěvek od Kermitak » 03 lis 2012 14:32

DDR2 se delaji i 4GB, jen se podivej do manualu k desce, jakou kapacitu zvlada, tam bys mohl narazit. A je dost pravdepodobny, ze ty pameti budou zapojeny dual channel, pak bys mel ty moduly osazovat v parech, ne po jednom. Ty v paru by mely byt stejne, ale nemusi byt stejne jako ty co tam mas (i kdyz tim samozrejme nic nezkazis a jistota je jistota).


Odpovědět