Pasivny LAN zlucovac/rozbocovac?
Pasivny LAN zlucovac/rozbocovac?
mam 16 Mbps opticku linku, pouzivam aktualne router /Dlink 524/. problem je, ze pri spusteni istej aplikacie sa mi router zahlti, co sposobi bud uplny vypadok signalu /v tom pripadepomoze len reset vypnutim/zapnutim routera/, alebo sa mi znizi traffic na minimum /problem nepomohlo vyriesit ziadne nastavenie danej aplikacie/.
je teda mozne prepojit dva kompy jednoduchym pasivnym rozbocovacom? ak ano, s akymi rizikami/obmedzeniami.
je teda mozne prepojit dva kompy jednoduchym pasivnym rozbocovacom? ak ano, s akymi rizikami/obmedzeniami.
Re: Pasivny LAN zlucovac/rozbocovac?
pasivny robocovac je co ? ak myslis switch/hub ten je aktivny predsa .. a k zahlteniu dojde opat , ak neodstranis zdroj problemu ..
Nechapu otazku. 16Mbps opticka linka (co to je za haluz) spojuje co s cim? Co je "pasivni rozbocovac"? Dva pocitace spojis nejsnaz naprimo kabelem. Ta aplikace je co zac a co dela?
kermitak : aha .. ja som myslel aktivny /pasivny , podla toho ci potrebuje elektriku alebo ne ..
Smazal jsem to, nedoslo mi, ze hub je aktivni, protoze to je vlastne repeaterPytkin píše:kermitak : aha .. ja som myslel aktivny /pasivny , podla toho ci potrebuje elektriku alebo ne ..

nerozumiem problematike PC sieti, preto sa mozno pytam *ujoviny /predstavoval som si to zjednodusene ako prepojenie dvoch sluchadiel cez "Y" kabel napriklad/
tak este raz - potrebujem co najjednoduchsie prepojit nezavisle dva pocitace sietovym kablom /cital som, ze pri pouziti switch-a musi byt jeden PC vzdy zapnuty, co nechcem/ bez pouzitia routera.
tak este raz - potrebujem co najjednoduchsie prepojit nezavisle dva pocitace sietovym kablom /cital som, ze pri pouziti switch-a musi byt jeden PC vzdy zapnuty, co nechcem/ bez pouzitia routera.
no sak do nich strc kabel .. krizeny .. a su prepojene .. len neni jasne , co chces dalej ..
aha .. asi zacinam chapat .. mas oba PC strecene do toho rutra .. jedno PC zahlti ruter a prestanu komunikovat PC medzi sebou , lebo umrel ruter hej ?
to sprav jednoducho .. prihod switch .. hocijaky maly . cize bude
internet ------------ DLINK 524 ----------------- swtich --- a do neho 2 PC ..
aha .. asi zacinam chapat .. mas oba PC strecene do toho rutra .. jedno PC zahlti ruter a prestanu komunikovat PC medzi sebou , lebo umrel ruter hej ?
to sprav jednoducho .. prihod switch .. hocijaky maly . cize bude
internet ------------ DLINK 524 ----------------- swtich --- a do neho 2 PC ..
Pytkin: super, presne tak to mam - kabel od providera mi ide do routera a z routera napajam dva kompy nezavislymi kablami.
a nejde to bez pouzitia routera? ci ten je potrebny na management dat?
a nejde to bez pouzitia routera? ci ten je potrebny na management dat?
ruter je potrebny na prepojenie pocitacov .. mozes ich zapojit napriamo .. ak by malo kazde PC 2 sietovky .. jednu pouzijes na ich vzajomne prepojenie .. druhu z kazdehjo PC das do rutra ..
"druhu z kazdeho pc das do routera" - ale v tom pripade ten router jeden z kompov zase moze zahltit predsa.
no iste .. ruter sa zahlti , ale pocitace medzi sebou budu komunikovat (tym dalsim kablom , co je medzi nimi ) ..
Ten router je tam asi hlavne proto, ze mas od providera jednu IP adresu a potrebujes delat NAT z privatniho rozsahu, ve kterym mas ty svy pocitace. Porad ti ale nerozumim. Napriklad veta "pri pouziti switche musi byt jedno PC vzdy zapnuty, coz nechci". Pokud chces, aby ty pocitace komunikovaly, musi byt zapnuty oba, at jsou propojeny jakkoliv, jaky smysl by melo propojovani vypnutych pocitacu?
A nepouzivej "fancy" vyrazy jako 16 Mb opticka linka, veci to akorat zbytecne komplikuje a stejne ti tam zadna opticka linka na 99% nejde
Pytkin: proc tak komplikovane? Switch prece v pohode staci, takhle by potreboval dve site nebo dynamicky routovani. BTw pokud se zahlti router, mel by ten switch v nem v pohode fungovat dal, pokud ne, je to peknej klumpr (no ale dlink no... ;])
A nepouzivej "fancy" vyrazy jako 16 Mb opticka linka, veci to akorat zbytecne komplikuje a stejne ti tam zadna opticka linka na 99% nejde

Pytkin: proc tak komplikovane? Switch prece v pohode staci, takhle by potreboval dve site nebo dynamicky routovani. BTw pokud se zahlti router, mel by ten switch v nem v pohode fungovat dal, pokud ne, je to peknej klumpr (no ale dlink no... ;])
Kermitak: ok, moje ospravedlnenie za matuci slovnik /tu fancy optiku som pouzil iba pre vytvorenie obrazu, ze samotna linka skutocne nie je obmedzenim. ze od pivnice k bytu mi ide signal metalikou, je myslim aj tak jasne
/.
/odhliadnuc od problemu zahlcovania routera a typu pripojenia/ mi vies poradit, ako najjednoduchsie napojit "na internet" 2 pocitace, ked do bytu mi ide len jeden kabel? /vacsiu lamu zo seba neurobim. lebo uz fakt neviem.
/

/odhliadnuc od problemu zahlcovania routera a typu pripojenia/ mi vies poradit, ako najjednoduchsie napojit "na internet" 2 pocitace, ked do bytu mi ide len jeden kabel? /vacsiu lamu zo seba neurobim. lebo uz fakt neviem.

monogram : ved to mas spravene dobre .. co vlastne riesis ? ak mas na komputri virus , a ten ti zahlti ruter .. tak bude to pc odpoj .. alebo sa zmier s tym ze ti zahlti ruter .. nic ine sa spravit neda ..
Pytkin - este raz - v komputri virus nemam, router mi zahlcuje aplikacia. nechcem zbytocne pisat, ze tou aplikaciou je utorrent, lebo by to mohlo viest k zbytocnym offtopic reakciam. peace!