PC píská neskutečně!

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
delay

Příspěvek od delay »

Nevim, jak ta tvoje řada ASUS MB, ale já mám P5B Deluxe a bráchoj sem teď dělal sestavu na P5N D a obě desky maj AI Nap Suite, což je konzolka, která ti dokáže řídit spotřebu nebo primitivně nataktovat. Důležitý je, že můžeš snižovat otáčky všech ventilátorů a porovnávat s teplotou ve skříni. Dosáhneš tak relativní tichosti na optimální výkon PC + si můžeš uložit presety... Pro mě to je nezbytná věc, hlavně pro klidnou práci, kdy slyším jen cirkulovat vzduch a občas seek HDD... Přesto jsem si teď koupil neslyšný Noctua ventilátory a velkej pasiv na CPU...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

c9000 píše:to bude zas očistec, ne fakt mě to už vytáčí, člověk chce dělat muziku a místo toho se furt hrabe v kompu, do budoucna si pořídím něco maximálně stabilního a jednoduchýho, tyhle pcčká mě naprosto zničej :x
Kdyz ne pc co treba mpc? ;-)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

c9000

Příspěvek od c9000 »

jj tenhle ladící soft tam mám, teda musím ho nainstalovat, skusím to přez něj.

toxin

Příspěvek od toxin »

Já bych to typoval jak psal kexík na ty nezalité cívečky.Dneska je fakt dobrý kvůli životnosti desky sáhnout po lepší součástkové základně hlavně ty kondíky s pevným dielektrikem nejsou od věci a právě ty nezalité bývají často zdrojem pískotu...Jak to ale identifikovat to nevím nepomohlo by třeba podtaktování ?

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Hmm zabalit skrin do molitanu a dat to jeste do zvlast utlumeneho kusu nabytku...
Matne si vzpominam nebyl to brooklyn ktery mel zvlastni "nabytkovy box" na pc ktery proste zavrel kdyz chtel nahravat ? :)
Peace
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Mě takhle pískkaly trafa (a sběrnice) na jedné grafické kartě. Ty pískají celkem často, zkusil bych hledat tam, nebo na motherboardu.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ten "sarkofag" mel Ivo.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ted ho ma Juanita.

c9000

Příspěvek od c9000 »

taly si asi udělám sarkofág :D

provedl jsem podronmý ccca hodinový test hledání udroje zvuku,
skusil jsem vypnout na chvíli větrák cpu,- dělá neskutečně moc hluku,
a divil jsem se co všechno v pc vydává zvuk, třeba cpu, si pěkně chroustá a chvílema vrní,

jinak prvním adeptem co píská je Juli@ ,což je hned po desce to nejhorší co jsem očekával, mám jí rád :)

a pozor druhý adept ,a za ten se musím stydět že mě to nenapadlo hned je MONITOR! bohužel ale pískání nešlo přesně určit, doufám že to najdu.

vras

Příspěvek od vras »

vem nejakej malej trochu smerovej mikrak, v tomto pripade staci i CHINA, hod si to na sluchatka, pokud je to upltrazvuk, tak to nejak prebud nebo uprav, aby bylo neco slyset. Tim mikrakem najdes piskani natotata:-)

c9000

Příspěvek od c9000 »

je toho víc, píská i disk, takže: zvukovka, disk, monitor -už mi z toho šibe

vras

Příspěvek od vras »

A zvukovka taky píská? Tak to bude tinnitus, toho se již nezbavíš!

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Hm a co se odstehovat? Nebo resp. kompa odstehovat do samostatne mistnosti, zamknout natahnout kabely, klic zapomenout.
Peace
Obrázek

c9000

Příspěvek od c9000 »

jo tinnitus, protože jak jsem si včera lehl do postele tak mi v uších pískalo, začínám mít z toho paranoiu.

ráno jsem s čistou hlavou testoval, zvukovku jsem dal do jiného pci portu a nějak to zmizelo,
po detailním poslechu, přez microfon, dík za tip
je centrem pískání DISK, takže se zdá že problém vyřešen
jenže je to disk se systémem :(

pokud někdo víte o nějaké možnosti přenesení systémového disku na jiný (možná tu píšu nemožnou prosbu) bez ztráty dat,progrmů atd. napište, budu rád.

c9000

Příspěvek od c9000 »

s tím odstžěhováním by byl problám, není kam, spíš bych zbastlil ten sarkofág, jenže mě nejde do hlavy jak v takovým sarkofágu na odvětrávání!

Odpovědět