PC vs NOTEBOOK

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows

<t>Notebook nebo pc?</t>

notebook
13
50%
pc
13
50%

Celkem hlasů: 26

dendy

Příspěvek od dendy »

jo a ked uz desktop tak ROZHODNE by som do neho dal quadcore cpu ... to je zatial vyhoda desktopov - pre notebooky sa zadial 4jadrove procaky nerobia... a ked 4jadro este kusok pretaktujes tak mas fakt vykon ako hovado :)

tankista

Příspěvek od tankista »

Eurocase dela ted peknou rackovou skrin za par susnu...

Interni disk se da narvat do notebooku a kdo rika, ze to na 7200 moc topi nebo zere baterku, tak keca, to jsou povery, staci se podivat na parametry tech disku, mam to osobne odzkousene. Lepsi zvukovka je ale interni, to je fakt! Externi box in/out se da dat taky do racku a je to pak vsechnoi pohromade (Do batohu to clovek ale neda, to ja jo). Nicmene jak rikam, ja mam specificke potreby (hodne skladam na cestach), osobne bych doporucil RACK PC

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

tankista: já vim, už jsem mu jí doporučoval...nakonec z toho racku nějak sešlo...

all: ta dendyho "stanice" je pěkná, zrovna pěknej model...a není to moc velký?...ikdyž, MSI bych asi nechtěl, tu značku moc nemusim...

kdyby třeba tahle Toshiba neměla tak pomalej disk, bral bych radši jí, ale se 4200 RPM asi ne...

s tím výkonem desktop vs. notebook - v notebooku jsou většinou ty komponenty mezi sebou perfektně odladěné, nejsou tam žádné konflikty, všechno funguje jako hodinky...u desktopu se sejdou vždycky jiné komponenty...a já vždycky když jsem si desktop postavil, tak jsem měl vždycky podezdření, jestli to jede na plný výkon, jestli jsem to postavil nejlépe, jak to šlo...u notebooku mě prostě nic takového netrápí, neřeším žádné problémy...
můj notebook stál 13500,- a za tu cenu si nedokážu moc představit desktop s LCD monitorem (5 000,-) a všemi periferiem...včetně skříně bych se možná do té ceny vešel, ale potom by ten desktop tak taky vypadal, když by vnitřnosti měly být za 5-6000,- kč...já vim, mě se to mluví, když mám desktop i notebook ;) nejlepší řešení je totiž mít obojí :)

dneska jsou ty notebooky velmi levné, třeba ten který mám já (Toshiba L40-14F) se snad musí prodávat pod výrobními náklady, protože jak jsem teď počítal, jestli bych si za tu cenu postavil stejně výkoný a vybavený desktop, tak se mi zdá, že nejspíš ne, nebo jen velmi těsně cenově...tak se mi zdá, že asi ne vždy už dneska platí, že desktop vyjde levněji než laptop...
a s tím snadným upgradem u desktopů to zase není tak pravda...ono stačí, když zase Intel nebo AMD změní patici a přejdou na nové paměti a rázem člověk, pokud chce upgradovat, musí vyměnit desku, procesor, paměti a většinou při tom i další věci, tedy celé PC...naposledy jsem tuhle změnu dělal při přechodu z 478 na 775 - to byl "upgrade", prostě jsem musel koupit všechno nové, protože tam nic ze "starého" PC nepasovalo...také jsem musel vyměnit grafiku, AGP za PCI-E...PCI-E vůbec přišlo zbytečně brzo, asi jenom kvůli SLI, protože jinak by AGP 8x ještě dlouho co do propustnosti stačilo...tomuhle tedy neříkám snadný upgrade...

ale jako velkou výhodu desktopu vidim to, že když mi tam něco odejde po záruce, většinou příjdu na to co to je a vyměním jenom tu věc...u notebooku až mi něco odejde, tak to tak jednoduché asi nebude...

dendy

Příspěvek od dendy »

jindy: jo uz som sa stretol s tym ze ludia maju predsudky voci MSI .. tak zatial som max spokojny, prevedenie kvalitne, vsetko super, uvidime po pol roku ci nezacnu odchadzat komponenty :)) ale henta rada ma aj dobre recenzie a hodnotenia co som pozeral .. takze snad budem spokojny :)

velky nieje - dokonca sestra ma tiez 17" ale ACER a ten vyzera opticky vacsi a hlavne je tazsi...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

dendy: jj, zrovna ta tvoje rada co mas se mi libi, ten numpad musi byt fakt luxus, proste jako desktop...predsudky...ja mam predsudky k firmam, ktere delaly driv graficke karty a ted se montujou do vseho moznyho, vcetne notebooku...me to prijde, jako kdyby chlap co celej zivot dela ve stanku s parkama najednou zacal delat u nasa :) ...no a vuci aceru mam predsudky z principu, jako treba k ulimu :)

all: doporučuji tento článek - http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=84
to VBI mě docela zaujalo, máte s tím někdo zkušenosti?

dendy

Příspěvek od dendy »

no ludia co robia v servisoch vravia ze videli uz tony acerov a asusov co sa im vratili na reklamaciu s nejakou chybou.. ale prakticky este ziadny MSI co by sa takto vratil :) co je celkom zaujimave... aj ked mozno to znamena len to ze ked sa msi pokazi tak uz tak definitivne ze ludia ani neriesia reklamaciu a rovno ho vyhodia do smeti :D :D

delay

Příspěvek od delay »

Jindy, trochu moc to bagatelizuješ. MSI tady byla od dob co sem začal vnímat PC, a nedělala jen GK. Dneska už by v podstatě nikoho nepřekvapilo, kdyby byl NB nebo PC od LG, Philips nebo Panasonic. SONY asi už byl... Navíc GX700 je nabízen jako herní NB. Moc prostě nechápu kam míříš...

fova

Příspěvek od fova »

Jindy2 píše:s tím výkonem desktop vs. notebook - v notebooku jsou většinou ty komponenty mezi sebou perfektně odladěné, nejsou tam žádné konflikty, všechno funguje jako hodinky...u desktopu se sejdou vždycky jiné komponenty.
Presne tohle jsem si take dlouho myslel, ale jeden IT chlapik me vyvedl z omylu. Vyrobci NTB pry nijak zvlast nevybiraji a netestuji komponenty, aby meli vyvazenou sestavu, ale cpou tam to, co zrovna maji za komponenty na sklade. Kdyz jim dojdou, tak nakoupi klidne jinde.
Jindy2 píše:a s tím snadným upgradem u desktopů to zase není tak pravda...ono stačí, když zase Intel nebo AMD změní patici a přejdou na nové paměti a rázem člověk, pokud chce upgradovat, musí vyměnit desku, procesor, paměti a většinou při tom i další věci, tedy celé PC...
Pod pojmem ugrade jsem myslel doplneni pameti nebo DVD vypalovacky, nikoliv zvyseni vykonu o 30% tim, ze zmenis architekturu ;-)
Naposledy upravil(a) fova dne 03 bře 2008 13:31, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Dendy, jak tak ctu tvoje prispevky tady, ohledne toho, jestli NTB ano nebo ne, tak mi prijde, ze se v tom nazorove asi shodujeme.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

dendy: nj, tyhle statistiky ze servisů by se při vybírání hodily :)
btw, jedna zkušenost od uživatele MSI (zní to až neuvěřitelně, dal bych to hned na reklamaci):

"brat ma MSI M677X crystal ed. s mobilnou 7600gt a 2jadrovym 1800MHz amd. Zahrieva sa tak, ze sa tam bez pridavneho chladenia nedal nainstalovat windows. Vo windowse v pokoji procak 70-75 grafika tiez tak nieco. V zatazi ked cpu dosiahne 90° tak sa podtaktuje na 800Mhz ide chvilu, klesne teplota na 82, da spet 1800 ide chvilu vyskoci 90, podtaktuje... Popyci notebook, podla mna je taky aj ten tvoj, len si zamestnanec MSI."

delay: to jsou jen mé osobní názory na určité značky...prostě asi má NASA důvod k tomu, přoč na ISS mají laptopy od IBM a ne od MSI, Asusu nebo Aceru ;)
ale nechci se o tom dohadovat, prostě je to můj názor, podobně jako že bych si radši koupil BMW než embéčko, ikdyž to obojí jezdí, tak kolik bab sbalíš na embéčko...takže u mě je to i o prestiži značky, vždyť jsem to tu říkal u mnoha věcí, že jsem prostě občas takovej, že dám na věhlas značky...nikam jinam jsem tím nemířil...

fova: nj, to jsou ale jenom nepodložená tvrzení a myslím si, že to tak rozhodně nedělají všichni...třeba Apple pokud vím měl hardware i v desktopech pečlivě promyšlený...ale kdo ví, co tam nakonec ty čínani vrazí...

all: někde jsem nedávno zaslechl, že používání výrazu notebook je vyjímka a to hlavně u nás...všude tomu normálně říkají laptop ;) je to asi to podobné, jako když někdo napíše LCD displej, ikdyž slovo displej je tak v názvu potom 2x...
btw, abyste věděli, řeším tady to se jsem.devka už asi 2 měsíce, od začátku jsem mu doporučoval laptop, mezitím že to radši bude desktop, takže jsem dával do kupy specifikace nějaké slušné sestavy, narazil jsem na to, že vychází nové 45 nm procesory které méně hřejí a tak se na ně čeká a tak dále a tak dále...a teď jsme zase u první otázky, jestli laptop nebo desktop...od začátku říkám laptop, tak jsem zvědav, jak to nakonec dopadne...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 03 bře 2008 13:37, celkem upraveno 2 x.

fova

Příspěvek od fova »

Apple je svet sam pro sebe. Tam se tomu nedivim.
Jak jsem nakoupil, tak prodavam, ale docela tomu i verim.
Mam to od cloveka, ktery se pocitacemi dost intenzivne zabyva, takze spise bych rekl, ze je nicim nepodlozeny predsudek predpokladat, ze vyrobci to maji vyladene ;-)
Naposledy upravil(a) fova dne 03 bře 2008 13:38, celkem upraveno 1 x.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ked kupim Mac tak neni co riesit, mam to len na hudbu, mam v tom soft ktory funguje a robim hudbu..

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

zrovna nedávno jsem si zkoušel nějaký ten MacBook Pro nebo co to bylo...a moc se mi to nelíbilo...hlavně to mělo lesklý touchpad a já když mám občas zpocené ruce, tak mi po tom ten prst neklouzal ale spíš skákal...takže to fakt ne...jinak to mělo i lesklý displej a lesklý kryt, což také nemám rád...
dalo mi dost práce najít notes s matným krytem a matným displejem...je to paráda :) heh, kámoš co má kompletně lesklýho Asuse si na to pořád stěžuje ;)
ale mac asi jsem.devka nechce...

fova

Příspěvek od fova »

Jindy2 píše:jinak to mělo i lesklý displej a lesklý kryt, což také nemám rád...dalo mi dost práce najít notes s matným krytem a matným displejem...je to paráda
Parada? Jak na co.
Treba na sledovani filmu nebo fotek mi prijde lepsi leskly displej - ma lepsi barvy.
Mam doma oboji, tak mohu srovnavat.

Leskly displej proste musis mit umisteny tak, aby ti odrazy nevadily, ale vyplati se to.
Naposledy upravil(a) fova dne 03 bře 2008 13:48, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

ja uz by som iny ako lesky displaj ani nechcel :) pravda z odrazom je trosku problem clovek napriklad nemoze sediet s oknom za chrbtom :)) ale to je detail ... paci sa mi ze ten moj ma take prijemne teple farby ked to porovnam so samsungom co mam ako secondary monitor aj s LG-ckom 22" co mam v praci.. pride mi ze mi ovela menej unavuje oci ...

Odpovědět