Poradíte prosím s NB na DAW okolo 15.000 CZK???

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Tak mozna napajet to z USB :)))

fova

Příspěvek od fova »

Puk* píše:delay: ten Lenovo neni spatna volba. Kdyz vezmes v uvahu z jake znacky se tyto booky vyklubaly, tak se nemusis niceho obavat...
Prvni Lenova, ktera jeste vychazela z IBM mozna. Jejich soucasnou produkci uz bych tak slavne nevidel.

Znovu opakuji, ze jestli drzak do terenu tak Toshibu. Podle me nesrovnatelne lepsi nez Delly, HP, Fujistsu Siemens a dalsi.
Vim, ze je to nabeh na flame :-)

Mrkni se napr. sem:
http://shop.toshiba.cz/frontoff/

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v cene 15-20 to je uuuplne jedno .. vsetko je rovnaky bakelit ..

fova

Příspěvek od fova »

Pouzite materialy jsou mozna stejne, ale tady jde i o kvalitu vyroby.

Japonci jsou neuveritelne precizni a za kazdou cenu se drzi navodek a predpisu. Blaho firmy ma vyssi hodnotu nez osobni prospech.
Byl jsem v Toshibe, v Japonsku a to je uplne jiny svet nez co zname z nasich podniku.

V praci jsem par let docela intenzivne spoluporacoval s japonci, cinany, americany, frantiky, nemci a dalsimi narodnostmi a po vsech tech vecech, co jsem s nimi zazil preferuji vyrobky MADE IN JAPAN a MADE IN GERMANY.

fova

Příspěvek od fova »

A pokud zavedena zapadni firma presune vyrobu do oblasti jako je Cina, tak je to v prvnich letech skoro jista tragedie.
Nejprve si mistni fabrika musi zvyknout na pozadavky vysoke kvality a materska firma si zase musi zvyknout na to, ze bez dozorcu to tam nepujde.

Znam trochu zevnitr par firem, co presunuly bussiness do Ciny nebo se o to pokousi.

Proto je pro me osobne obrovsky rozdil mezi "MADE IN USA" a "CONCEIVED IN USA / MADE IN CHINA", jako to ma treba Peavey, Marshall a dalsi.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Puk*: to jsem nevedel, ze vsechny win notebooky delaj jen se 4pin. Ja mam toho Meka a musim rict, ze je to fakt slast neresit adapter na ozonic, jen pripojis FW a jedes :) zas to nese jina rizika.. kdyz ti to nekdo vytrhne, tak ten port muzes odpalit.

delay

Příspěvek od delay »

Díky všem za příspěvky.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

fova píše:
Puk* píše:delay: ten Lenovo neni spatna volba. Kdyz vezmes v uvahu z jake znacky se tyto booky vyklubaly, tak se nemusis niceho obavat...
Prvni Lenova, ktera jeste vychazela z IBM mozna. Jejich soucasnou produkci uz bych tak slavne nevidel.
I samotne IBM delalo ThinkPady nekolik poslednich let pred akvizici Lenovem v Cine a jejich kvalita byla stejna, jako kdyz se delaly predtim v UK. jde jen o to, si tu fabriku ohlidat. BTW Lenovo stale dela Thinkpady, ktere jsou porad ty stejne Thinkpady, jako delalo IBM, delaji se i ve stejne fabrice. Proto, kdyz bych ja osobne kupoval neco od Lenova, kupoval bych Thinkpad (nikoliv ty Lenovo notebooky, ktere v nazvu Thinkpad nemaji a ktere ma asi fova na mysli).
Nicmene se priklanim k Pytkinovi, vzal bych cokoliv, je to vsechno na jedno brdo, klumpr jako klumpr (a je jedno, jestli je to Apple, Asus, Dell nebo Toshiba).

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Kermitak: ja bych treba nevzal ACER, pokud tedy ne nejaky novy model. Bo ta HPčka, co sem měl v ruce to byl fakt hroznej brak.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Dyt je to vsechno brak ;) Ja bych klidne Acer bral, proslo mi jich rukama docela dost a slouzily vsechny dobre (tak 3 roky, pak se to zacalo rozpadat :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

po 3och rokoch sa kazdy ntb rozpada

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Mě teda Acerů prošlo rukama taky spousta a dobře z nich nesloužil ani jeden, tak nevím. Od těch dob se jim vyhýbám, ale s ASUSem jsem si taky nepomoh. V dané cenové je to asi prašť jako uhoď.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Shodan: ono je to asi v jakekoliv cenove prast jako uhod ;) To ze tobe se vsechny Acery podelaly je dukaz toho, ze nelze soudit podle znacky, nekomu se vyrobek podela, nekomu ne, tak je to se vsim, pokud ti neprojde rukama nekolik tisic kusu, nelze z toho cinit zadne hodnotne zavery. BTW v byvale firme jsme meli pred lety asi sto Travelmatu (baj voko) a poruchovost nijak nevybocovala z rady, obcas se neco podelalo, ale nejake zasadni problemy s nimi nebyly, musel jsi mit extra pech ;) BTW prijde mi, ze je v posledni dobe modni nadavat na Acer ;) Schvalne me tyhle anti-Acer diskuse primely poptat se par kamaradu-prodejcu, jakou maji zkusenost a podle ocekavani opet Acery nijak nevybocovaly z rady, co se tyce reklamaci ;)

Pytkin: covece kazdej ne, mam jeden 10 let starej Thinkpad a furt jede, plus mam sluzebni asi tri roky starej a je porad jako novej (menila se mu v zaruce deska, ale to byla spatna serie, bylo nam to oznameno a probehlo to bez problemu).

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Kermit: Tisíce to teda nebyly, ale kolem stovky jo. Mám k Aceru vypěstovanej takovej nějakej odpor nebo co. Ani kámošům nejedou a to už je divný - ty jsem já nekupoval :wink: Ale jak říkám, s ASUSem jsem si nepomoh, s Fujitsu SIEMENS taky ne... je to jedno. Máš pravdu. :D
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : no joo .. je to jedno .. po troch rokoch je notebook aj tak nepouzitelny .. to je spotrebny tovar , jak mobily .. v slusnych firmach kazde dva roky menia noteboky ..

Odpovědět