propojení kláves s PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
konec

propojení kláves s PC

Příspěvek od konec »

Prosim o radu...jak mužu propojit klavesy casio s PC abych mohl nahravat do počítače? a jaky software k tomu je potřeba?
konecnyzdenek@seznam.cz

kexik

Příspěvek od kexik »

chces nahravat midi noty alebo zvuk?
hlavne treba povedat aku mas zvukovu kartu...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kup si M-Audio Midisport Uno - MIDI-USB kabel a si ready

Vey

Příspěvek od Vey »

Poshook píše:kup si M-Audio Midisport Uno - MIDI-USB kabel a si ready
A nebo mu klidně stačí ten bazmek co se připojuje na gameport, je tam menší latence ... dá se tak nahrávat i s obyčejnou zvukovkou.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Vey píše:
A nebo mu klidně stačí ten bazmek co se připojuje na gameport, je tam menší latence ... dá se tak nahrávat i s obyčejnou zvukovkou.
mensia latencia? tym, ze to ide priamo cez PCI?

myslel som, ze pri MIDI signale (relativne malom toku dat) to je jedno...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

to som uz niekde cital (myslim ze na sos) ze midi cez usb ma brutalne zle casovanie oproti tym starym interfacom na seriovom porte

http://www.soundonsound.com/sos/Sep02/a ... an0902.asp

Vey

Příspěvek od Vey »

Poshook píše:
Vey píše:
mensia latencia? tym, ze to ide priamo cez PCI?

myslel som, ze pri MIDI signale (relativne malom toku dat) to je jedno...
Taková je moje zkušenost ... Bratránek má integrovanou zvukovku a dá se to ... Je to sice trošku znát, ale na to aby dostal MIDI do počítače to stačí. Rozhodně to není "takový" jako když jsem mu k PC připojil MidiSport ... to se nedalo ...

ksr

Příspěvek od ksr »

Takze tohle tema se mi zrovinka dost hodi. Resim, ze mi nejde z masterkeybordu(Fatar SL880pro) do poce zadny mididata. Je to pres M-audio FW410 klasicky pres din. A neni to kabelem nebo tak to mam spravne. Spis to bude problem s driverem zvukovky, protoze se mi tam neobjevuje v nabidce pro vstup midi (napr. v Cubase) MPU..,nevim cim jinym by to mohlo byt, ale nedari se mi to preinstalovat. Muzou byt i jiny duvody o kterych nevim. Je treba mozny, ze je problem s keybordem?( Kdyz jsem drive pouzival jiny klavesy zapojeny pres usb pres tu samou zvukovku, tak to bylo v pohode. K tamte klavesnici byl driver, kdezto k teto neni.

ksr

Příspěvek od ksr »

Tak co, vedel by nekdo neco k tomu memu prispevku vyse? Pripadam si sice trochu jako idiot, ze mi nejdou pripojit klavesy k poci,ale bohuzel, je to tak. :oops:

kexik

Příspěvek od kexik »

ksr: a si si isty ze nevidis midi divajs? on sa v pripade m-audia stopro nevola MPU ale nejak inak (na deltach sa vola delta midi, ale neviem jak na fw)
inak jedine prehodit ovladace zvukovky alebo prevalit cubase...

klavesy zapojene cez usb su ina story, to sem neplet (ak aj si ich pichol do usb na zvukovke, tak zvukovka sluzila len ako port replikator a nemala s klavesami nic)

ksr

Příspěvek od ksr »

kexik: v midi input mam jen 'm-audio fw410 midi' coz by melo byt ono, ale nejde to. btw. To stou usb klavesnici jsem uvadel spis proto, ze u tho fatara sl880pro ta moznost neni.

kexik

Příspěvek od kexik »

jo, to je spravne midi... mozno mas spatne nieco nakonfigurovane v cubase ale to nemozem sluzit. cubase poznam len velmi povrchne.

ksr

Příspěvek od ksr »

Tak v Cubase se orientuju celkem dobre. Vim, ze primo tam problem neni.Neni tam v podstate co nastavovat. Spis me napadlo, jestli by mel komp o tech klavesach vedet. Nejaky drivery nebo tak.

Vey

Příspěvek od Vey »

ksr: možná si šlapeš na kabel :mrgreen:

kexik

Příspěvek od kexik »

nie, komp s tym nema co robit... komp si "mysli", ze tie data idu zo zvukovky.
mozno je fakt ten port kaput. prehodil si aj input s outputom? niekedy su tie diery zmatocne oznacene naopak nez by sedliacky rozum ocakaval
no a este tu je moznost blby kabel... nestaci tienena dvojlinka

Odpovědět