Rozdělení dat na discích
Rozdělení dat na discích
Ahoj. Chci se zeptat jak nejlépe zorganizovat ukládání dat pro DAW.
Mám dva disky:
IDE WD 120 GB
C: System (swap soubor)
SATA Seagate
D: Cubase (projekty, vyexportované WAV)
E: Samply (pro Halion, také 4GB datové soubory pro VSTI jako je Atmosphere, Trilogy, samply pro GURU, Battery) a také adresář VST Plugins
Vadí mi, že mi načítání jakýchkoliv VSTI (třeba i impOscar, který je velice malý) na chvíli přestane hrát právě přehrávající track v SX, a rozhodí mi to samozřejmě i synchronizaci s HW mašinami. Jak nejlépe zoptimalizovat disky pro DAW? Vím, že se už tady o tom psalo, ale hledám konrétní řešení. Zajímalo by mě:
1. Velikost clusteru při formátování.
2. Kam uložit swap soubor
3. Kam uložit samply
Díky moc.
Mám dva disky:
IDE WD 120 GB
C: System (swap soubor)
SATA Seagate
D: Cubase (projekty, vyexportované WAV)
E: Samply (pro Halion, také 4GB datové soubory pro VSTI jako je Atmosphere, Trilogy, samply pro GURU, Battery) a také adresář VST Plugins
Vadí mi, že mi načítání jakýchkoliv VSTI (třeba i impOscar, který je velice malý) na chvíli přestane hrát právě přehrávající track v SX, a rozhodí mi to samozřejmě i synchronizaci s HW mašinami. Jak nejlépe zoptimalizovat disky pro DAW? Vím, že se už tady o tom psalo, ale hledám konrétní řešení. Zajímalo by mě:
1. Velikost clusteru při formátování.
2. Kam uložit swap soubor
3. Kam uložit samply
Díky moc.
Tak jsem našel svůj starý thread na který mi nikdo neodpověděl. Možná budu mít teď větší úspěch.
V současné době mám 2 disky a potřebuju na ně rozdělit následující oddíly:
C: System
D: Cubase
E: Samples (+ GB DAT soubory pro Atmosphere, Trilogy a pod.)
F: Images (akai image + CD disky se samplama, které nejsou zatím připravené pro sampler.
Můj názor je:
DISK1
C: System (Cache (swap soubor))
E: Samples (malé samply ale i velké knihovny)
F: Images
DISK2
D: Cubase (64K cluster)
Pořád se mi stává, že při načítání velkých VSTi mi na chvíli přestane hrát přehrávaná skladba. To samé v Sound Library, když projíždím samply.
Velikost clusterů je v pořádku?
Jaké jsou vaše návrhy? Napište prosím zdůvodnění... Tady pořád tápu...
V současné době mám 2 disky a potřebuju na ně rozdělit následující oddíly:
C: System
D: Cubase
E: Samples (+ GB DAT soubory pro Atmosphere, Trilogy a pod.)
F: Images (akai image + CD disky se samplama, které nejsou zatím připravené pro sampler.
Můj názor je:
DISK1
C: System (Cache (swap soubor))
E: Samples (malé samply ale i velké knihovny)
F: Images
DISK2
D: Cubase (64K cluster)
Pořád se mi stává, že při načítání velkých VSTi mi na chvíli přestane hrát přehrávaná skladba. To samé v Sound Library, když projíždím samply.
Velikost clusterů je v pořádku?
Jaké jsou vaše návrhy? Napište prosím zdůvodnění... Tady pořád tápu...
Partition Magic už nikdy - dočasně mi to před pár dny odepsalo datový disk při pouhém formátování. Včera jsem si namonotoval nový 500GB datový disk k již stávajícímu 160GB, takže myslím že plná nevyužitelnost systémového 80GB disku by mě už asi neměla zneklidnovat ...Vuid píše:Napodobne, Part Magic me taky uz jednou pripravil o data, ale to bylo jeste na FAT32.
aha takže když mám všechhny samply na externím disku tak to mám vlastně dobře??delay píše:Já mám 1) C: 80GB - instalace, 2) D: 240GB - data a hlavně samply + E: 40GB - pouze CUBASE projekty. Není to optimální, chtěl bych externí disk na samply.
Přesně!Pytkin píše:najlepsie by bolo mat 3 disky .. 1. system + swap a softy .. 2. sample .. 3. audio ..
Rozdělení jednoho fyzikého disku na dva a umístění systému do jedné části a dat používaných systémem do druhé, dost zpomaluje.
To už je lepší mít rozdělený jen datový disk (ikdyž pokud by na jedné části měly být zvlášť samply, které využívá sampler, tak to je taky na nic).
Ono to vychází i z principu pohybu hlavičky HD, ale mám to ověřeno i v praxi: v práci jsme měli počítač s jedním HD, který byl rozdělený a na jedné části (C) byly Windows 98SE a Excel a na druhé části (D) soubory pro Excel - bylo to neskutečně pomalý, dokud jsme ty soubory nepřesunuli na C
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz