soft pro vypnutí napájení

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Drumer

soft pro vypnutí napájení

Příspěvek od Drumer »

ahoj nevíte o nějakém prográmku,co mi zábrání nabíjení baterie při napájení ze sítě?Díky
edit:jedná se samozřejmě o laptop :)

biscuit

Re: soft pro vypnutí napájení

Příspěvek od biscuit »

ahoj, mam strach, ze se jedna spis o hw vec - to asi software neovlivnuje. je to stejny, jako nabijecka na mobil - zkus ji zastrcit a rict telefonu, aby se nenabijel. btw. cos poridil nakonec?

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Asus K53S a velmi spokojen ;).No mám strach at baterie brzo neodejde,pokud ji budu mít pořád v síti-nechce se mi to pořád hlídat,dobře to má vyřešeno Dell,otec má Inspirona a je tam přímo funkce vypnout nabíjení při napájení ze sítě

Jens Ludwig

Příspěvek od Jens Ludwig »

nabij baterku a pak jí z laptopu vyndej.... nasaď jí jen na mobilní aplikaci...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:-D cha, to je vtipny reseni, ktery by me ani nenapadlo, protoze bych ocekaval, ze nb bude potrebovat baterku i pri provozu ze site.. dokonce vim, ze nektery notebooky skutecne s uplne zdevastovanou baterkou odmitaly fungovat.. ale asi to mas vyzkouseny, takze verim ;)

Drumer

Příspěvek od Drumer »

no to jsem taky někde četl tyhle rady,ale pak zase přicházíš o UPSku,ne?

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Za prvé když je NTb v síti automaticky se odstavuje napájení z baterky.

Za druhé - Baterie se začne dobíjet, když zbývající úroveň nabití klesne pod 95%. To zabraňuje příliš častému nabíjení baterie. Omezením cyklu nabíjení se prodlužuje životnost baterie.

za třetí: Asus přikládá ke každému notebuku Emanual v češtině, takže by možná nebylo od věci do něj sem tam kouknout :) Přímo tohle tam určitě najdeš a je tam plno užitečných rad, jak si zpříjemnit práci s NTB.

za čtvrté: Biscuit: mi na bývalém Aceru odešla baterka tak po 8 smi měsícíh a to tak, že nešel na baterku vůbec zapnout. Tak jsem baterku vyndal, abych ji nemusel sebou furt tahat, když je tam zbytečná a noťas fičel v pohodě ze sítě. Je sice pravda, źe třeba mobily bez baterky ze sítě prostě nezapneš, ale u noťasů kde baterky odcházejí uplně běžně po pár měsících, mi tahle featura přijde pěkně na houby,nicméně jsem o ní ještě neslyšel. Možná se tak výrobce jistí, že si za 2500 koupíš novou baterku :-D

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Ok diky,toho Emanuela jsem si nevsiml:),prozkoumám to;)jaká ta ups stačí?nějaké tipy?nemusí to byt moc drahé:)

nixx

Příspěvek od nixx »

Kašli na to, tohle má ten notebook/akumulátor vyřešené. IMHO té baterce nijak nepomůžeš, když ji budeš vytahovat, je to akorát zbytečná otrava navíc. Jak už bylo řečeno, když je baterie nabitá a notebook je napájen ze sítě, baterie se odpojí. Nabíjet se sama začne, až když se vybije pod určitý práh. Nemusíš se bát, že bys ji tímhle ubližoval.

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Drumer píše:Ok diky,toho Emanuela jsem si nevsiml:),prozkoumám to;)jaká ta ups stačí?nějaké tipy?nemusí to byt moc drahé:)

Ups s akumulátorem nepořebuješ, máš vlastní akumulátor v NTB. Potřebuješ jenom přepěťovou zásuvku. Jestli to chceš domů existují celé zásuvkové sety, jestli to chceš k NTb, tak existují single zásuvky . Koukni sem:

http://www.czc.cz/prepetove-ochrany-bat ... i/produkty

Nicméně nepočítej, že ti hlavně ty levnější přežijou blesk :) . Ale zas bych to nehrotil, já jedu bez ochrany celý život. V mém okolí jsem slyšel snad jenom jednou, že by přepětí někomu odvařilo nějaký spotřebič... Vzhledem k tomu že laptop zapojuješ do všelijakých pofiderních elektrických sítí, se 2 -3 kilečka obětovat oplatí.
Reklamace ohledně zničení přepětím nedopadají většinou dobře.

kexik

Příspěvek od kexik »

su notasy ktore bez baterky nezapnes ale je ich naproste minimum. asusy vsetky bez baterky funguju.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

mám 2 toshiby a na obidvoch je vybratá baterka skoro stále, najprv som to mal na saláme a nevyberal som ich, boli mrtvé skor než som ich vobec poriadne použil. potom som kupil 2 nové ktoré tam dávam len ked potrebujem a tie sú stále ako nové..

Odpovědět