edit:jedná se samozřejmě o laptop
soft pro vypnutí napájení
soft pro vypnutí napájení
ahoj nevíte o nějakém prográmku,co mi zábrání nabíjení baterie při napájení ze sítě?Díky
Re: soft pro vypnutí napájení
ahoj, mam strach, ze se jedna spis o hw vec - to asi software neovlivnuje. je to stejny, jako nabijecka na mobil - zkus ji zastrcit a rict telefonu, aby se nenabijel. btw. cos poridil nakonec?
Asus K53S a velmi spokojen
.No mám strach at baterie brzo neodejde,pokud ji budu mít pořád v síti-nechce se mi to pořád hlídat,dobře to má vyřešeno Dell,otec má Inspirona a je tam přímo funkce vypnout nabíjení při napájení ze sítě
- Jens Ludwig
nabij baterku a pak jí z laptopu vyndej.... nasaď jí jen na mobilní aplikaci...
no to jsem taky někde četl tyhle rady,ale pak zase přicházíš o UPSku,ne?
Za prvé když je NTb v síti automaticky se odstavuje napájení z baterky.
Za druhé - Baterie se začne dobíjet, když zbývající úroveň nabití klesne pod 95%. To zabraňuje příliš častému nabíjení baterie. Omezením cyklu nabíjení se prodlužuje životnost baterie.
za třetí: Asus přikládá ke každému notebuku Emanual v češtině, takže by možná nebylo od věci do něj sem tam kouknout
Přímo tohle tam určitě najdeš a je tam plno užitečných rad, jak si zpříjemnit práci s NTB.
za čtvrté: Biscuit: mi na bývalém Aceru odešla baterka tak po 8 smi měsícíh a to tak, že nešel na baterku vůbec zapnout. Tak jsem baterku vyndal, abych ji nemusel sebou furt tahat, když je tam zbytečná a noťas fičel v pohodě ze sítě. Je sice pravda, źe třeba mobily bez baterky ze sítě prostě nezapneš, ale u noťasů kde baterky odcházejí uplně běžně po pár měsících, mi tahle featura přijde pěkně na houby,nicméně jsem o ní ještě neslyšel. Možná se tak výrobce jistí, že si za 2500 koupíš novou baterku
Za druhé - Baterie se začne dobíjet, když zbývající úroveň nabití klesne pod 95%. To zabraňuje příliš častému nabíjení baterie. Omezením cyklu nabíjení se prodlužuje životnost baterie.
za třetí: Asus přikládá ke každému notebuku Emanual v češtině, takže by možná nebylo od věci do něj sem tam kouknout
za čtvrté: Biscuit: mi na bývalém Aceru odešla baterka tak po 8 smi měsícíh a to tak, že nešel na baterku vůbec zapnout. Tak jsem baterku vyndal, abych ji nemusel sebou furt tahat, když je tam zbytečná a noťas fičel v pohodě ze sítě. Je sice pravda, źe třeba mobily bez baterky ze sítě prostě nezapneš, ale u noťasů kde baterky odcházejí uplně běžně po pár měsících, mi tahle featura přijde pěkně na houby,nicméně jsem o ní ještě neslyšel. Možná se tak výrobce jistí, že si za 2500 koupíš novou baterku
Ok diky,toho Emanuela jsem si nevsiml:),prozkoumám to;)jaká ta ups stačí?nějaké tipy?nemusí to byt moc drahé:)
Kašli na to, tohle má ten notebook/akumulátor vyřešené. IMHO té baterce nijak nepomůžeš, když ji budeš vytahovat, je to akorát zbytečná otrava navíc. Jak už bylo řečeno, když je baterie nabitá a notebook je napájen ze sítě, baterie se odpojí. Nabíjet se sama začne, až když se vybije pod určitý práh. Nemusíš se bát, že bys ji tímhle ubližoval.
Drumer píše:Ok diky,toho Emanuela jsem si nevsiml:),prozkoumám to;)jaká ta ups stačí?nějaké tipy?nemusí to byt moc drahé:)
Ups s akumulátorem nepořebuješ, máš vlastní akumulátor v NTB. Potřebuješ jenom přepěťovou zásuvku. Jestli to chceš domů existují celé zásuvkové sety, jestli to chceš k NTb, tak existují single zásuvky . Koukni sem:
http://www.czc.cz/prepetove-ochrany-bat ... i/produkty
Nicméně nepočítej, že ti hlavně ty levnější přežijou blesk
Reklamace ohledně zničení přepětím nedopadají většinou dobře.
su notasy ktore bez baterky nezapnes ale je ich naproste minimum. asusy vsetky bez baterky funguju.
- ReaktoplazmAR
mám 2 toshiby a na obidvoch je vybratá baterka skoro stále, najprv som to mal na saláme a nevyberal som ich, boli mrtvé skor než som ich vobec poriadne použil. potom som kupil 2 nové ktoré tam dávam len ked potrebujem a tie sú stále ako nové..