Špatný ovladač
-
Špatný ovladač
Pořád mi vrtá hlavou jedna věc....Dá se špatným ovladačem například v linuxu poškodit samotný hardware?....V životě jsem se s tím nesetkal, ale vzhledem k tomu, že ovladač určuje způsob pořistupování k hw, bylo by to teoreticky možné...Má někdo případně osobní zkušenost?
Re: Špatný ovladač
Ano, da. Samozrejme je to vecou samotneho kusu hw a softu, ktory ho ovlada, ako je chraneny (prepatova ochrana, atd.) Citacka kariet v MHD, displej Samsung, dali zly ovladac, displej v prdeli
podla vsetkeho ovladac "umoznil" vstupu vacsieho napatia do displeja ako default ovladac. Tie citacky bezia pod OS linux, distribuciu uz fakt neviem. Urcite zalezi od x inych faktorov, ale odpovedam cisto na zakl. otazku, ktoru si polozil, cize ano, da sa. A niekedy to neni ani umenie
je diskutabilne, akym zazrakom sa napr. podari dostat zly ovladac namiesto spravneho do systemu
o tom potom, sikovnemu sa moze zadarit. Ale u PC OSkach si myslim, ze je mensia pravdepodobnost dostat ho do systemu a vlastne spravne vyuzit nespravny ovladac 

-

Hehe. Pripomenul si mi jedno "hudobne demo" este z cias Commodore 64.
Spustil si programek...vypisalo "vyberte disketu z mechaniky"... a zacalo sa...
... tocenie prazdnou floppy mechanikou roznymi rychlostami....
To vyprodukovalo rozne rezonacie a bzucanie a hucanie s rytmom a melodiou !!!

Skoro sme padali od smiechu vtedy ! A tomu hovorim kladivo na hardware !!!
Spustil si programek...vypisalo "vyberte disketu z mechaniky"... a zacalo sa...
... tocenie prazdnou floppy mechanikou roznymi rychlostami....

To vyprodukovalo rozne rezonacie a bzucanie a hucanie s rytmom a melodiou !!!

Skoro sme padali od smiechu vtedy ! A tomu hovorim kladivo na hardware !!!
Ooo.. Pan je z tych majetnejsich, co mali k c64 flopinu.. Ja som toto vide na Amige..
Dostat do windowsu zly ovladac je celkom uplne jednoduche.. Proste windowsu povies, ze je to ten ovladac, kery zrovna treba a bum ho .. Je tam .. Spravil som to 1000 krat a 1000 krat sa s tym hardwarom nic nestalo..
Dostat do windowsu zly ovladac je celkom uplne jednoduche.. Proste windowsu povies, ze je to ten ovladac, kery zrovna treba a bum ho .. Je tam .. Spravil som to 1000 krat a 1000 krat sa s tym hardwarom nic nestalo..
mam podobnu skusenos ako Pytkin...
moj byvali sused (Linuxovy Guru) s oblubou pripaja k PC rozne zariadenia: pracku, chladnicku, plynovy kotol, zimne gumy, holiaci strojcek.... je to moj velky vzor, snazim sa mat v domacnosti vsetko zosietovane a zosynchonizovane... (len zena a dcera su nekompatibilne, neviem aky system suborov pouzivaju, len tazko desifrujem ich data)
ovladace velakrat prisposoboval a prepisoval, velakrat sme spolu experimentovali a par krat sme sa snazili o destrukciu zariadenia - napr.: stara tlaciaren alebo monitor... vzdy bez uspechu !
tesili sme sa ze neco vybuchne alebo aspon zaiskri a zadymi no maximalne tak: ding - modra obrazovka
mozno sme len nemali stastie ale osobne si myslim ze drahsie sofistikovanejsie zariadenia maju (mali by mat) rozne ochrany proti pretazeniu, prepatove, tepelne... a ostatne jednoduchsie zariadenia sa nedaju znicit nespravnym ovladacom
moj byvali sused (Linuxovy Guru) s oblubou pripaja k PC rozne zariadenia: pracku, chladnicku, plynovy kotol, zimne gumy, holiaci strojcek.... je to moj velky vzor, snazim sa mat v domacnosti vsetko zosietovane a zosynchonizovane... (len zena a dcera su nekompatibilne, neviem aky system suborov pouzivaju, len tazko desifrujem ich data)
ovladace velakrat prisposoboval a prepisoval, velakrat sme spolu experimentovali a par krat sme sa snazili o destrukciu zariadenia - napr.: stara tlaciaren alebo monitor... vzdy bez uspechu !
tesili sme sa ze neco vybuchne alebo aspon zaiskri a zadymi no maximalne tak: ding - modra obrazovka
mozno sme len nemali stastie ale osobne si myslim ze drahsie sofistikovanejsie zariadenia maju (mali by mat) rozne ochrany proti pretazeniu, prepatove, tepelne... a ostatne jednoduchsie zariadenia sa nedaju znicit nespravnym ovladacom
-
Pytkin: Ok, neřikám že dostat se tam nedají, ovšem windows je buď vůbec nepoužijí nebo vyhodí BSOD při bootování.
nuendo:
, Musíš pochopit že lidskej mozek nepracuje binárně. Chce to jít jinou cestou
.
MDudas:
kdysi sem něco takovýho právě viděl na youtube. Právě i to mě inspirovalo k otázce.
nuendo:

MDudas:

sakra, ze by to bola Amiga ? hmmm... asi mas pravdu pytkin. bolo to davno. C64 malo asi povodne kaztacik....Pytkin píše:Ooo.. Pan je z tych majetnejsich, co mali k c64 flopinu...

a pokial je mi zname, tak sa kedysi dali tak pokazit niektore monitory... (ked este neboli PnP) dokonca si pamatam, ze to skusali pouzit aj do nejakych starych virusov.... (zacalo to nejako brutalne menit obnovovacie frekvencie graf. karty az monitor lahol)