TC Electronic - Konnekt 24D

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

TC Electronic - Konnekt 24D

Příspěvek od Poshook » 03 zář 2006 10:14

Zdravim,

chystam sa ist do tejto novinky a rad by som ziskal nejake info o pripadnych uzovatelov.

dakujem za kazde + a -

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 zář 2006 14:04

Tak prave dorazil a uz je aj nainstalovany. Instalacia bez problemov, latencia 5ms pri max zatazeni CPU bez problemov. zvuk v porovnani s 1212m trosku iny (nie horsi) - akoby kompaktnejsi, "hotovejsi".
len momentalne bojujem s tym, ako rozchodit interne efekty v Live, pretoze v manuale je len Cubase postup a to je dost ine. ak by mal niekto trpezlivost pomoct budem rad.
inak tie onboard efekty som skusal na analog IN a musim priznat, ze HW je HW, aj ked Fabrik R nie je najlepsi z TC ponuky, je lepsi ako cokolvek, co som doteraz pocul v SW


Takze uz je to rozchodene aj v Live... pekne, velmi pekne... :)

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 20 zář 2006 04:11

cafko

momentalne sa rozhodujem medzi konnekt 8 a 24d, myslim ze osmicka este stale nieje v predaji...kolko stoji 24d u nas? myslim na Sk...hovoris,ze s abletonom slape fajn? a zvukovo tiez lahoda? to si ma potesil :lol:
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 zář 2006 07:40

ja som ju objednal cez www.audiotek.cz a vysla ma 18260,-.
skusal som aj nahravat (vokaly) a je vyborna. zatial najlepsia zvukovka, co som mal (a to som ich mal uz asi 5) :)

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 20 zář 2006 09:27

tak za tu cenu aby nebola super ;-) ako funguju dsp efekty? to mozem na kazdu stopu v sequenceri zavesit reverb,eq,comp...a zvukovka to potiahne?
premyslal som nad konnekt 8,ale asi som sa preratal..myslim,ze sluchatkovy vystup je zdielany s main out, cize sa neda vyuzit ako cue odposluch...24d ma 4xout, takze pocitam,ze sa da do sluchadiel priradit 1&2, alebo 3&4...
ake mas monitory?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 zář 2006 09:37

Poshook:
Ty jsi asi myslel cenu v SK, že?
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... category=1 (13.670 CZK)

Jinak se mi ta karta taky moc zamlouvá...
Kolik má vlastně vstupů, který se dají použít real time? 4x nebo 6x?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 zář 2006 09:46

f.un: utahne jen jeden efekt od kazdyho. Mas o tom pry premyslet jako o samostatnych efektovych skatulich v jedny.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 zář 2006 09:54

Tak ono s tím efektem je to trochu logický, myslím, že jsem zkoušel i TC soft pluginy a fungujou stejně, třeba EQ můžeš použít jen na jednu stopu, jinak to nějak blblo, ale v CUBASE se to dalo vyřešit freeznutím tracku, což by vlastně mohlo jít i tady...

to Poshook:
Mohl by jsi nějak popsat, jak vypadá routing signálu (jak to maj graficky řešený), zajímá mne to třeba v porovnání s EMU 1212m...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 zář 2006 12:11

http://www.tcelectronic.com/media/Konnekt_US.pdf

:)

efekty v DAW sa riesia cez ASIO I/O, takze nie klasickym VST pluginom, preto nemozes nastavenie efektu ukladat s projetom. treba ho nahrat ako audio do stopy a tuto stopu potom primiesat k suchej stope (rovnako ako ked mas externu HW efektovu jednotku). to povazujem za nevyhodu, ale ten reverb je fakt vyborny. S Fabrik C je to horsie, pretoze vykazuje pocutelnu latenciu...
ZVukovo sa mi paci viac ako 1212m, ma taky kompaktnejsi zvuk, pevnejsie basy a otvorenejsie vysky. znie na moj vkus akoby "studiovejsie"

Repro mam Fostexy PM1 MKII.

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 17 kvě 2007 16:10

je tam lepsi preamp ako MIC 100?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 17 kvě 2007 16:29

designer píše:je tam lepsi preamp ako MIC 100?
robis si srandu? :roll:

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 17 kvě 2007 21:33

nie, naozaj. nevedel by si prihodit nejake ukazky Konnekt vs.MIC100(alebo nieco ine)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 17 kvě 2007 21:49

designer píše:nie, naozaj. nevedel by si prihodit nejake ukazky Konnekt vs.MIC100(alebo nieco ine)
tak na toto fakt nemam cas. porovnavas dve uplne odlisne veci jednak kvalitativne a jednak typovo. MIC je nizsia trieda a este k tomu lampac...

ak ho mas doma a mas dojem, ze je OK, tak to neries...

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Příspěvek od Milan » 17 kvě 2007 22:14

Poshook píše: efekty v DAW sa riesia cez ASIO I/O, takze nie klasickym VST pluginom, preto nemozes nastavenie efektu ukladat s projetom. treba ho nahrat ako audio do stopy a tuto stopu potom primiesat k suchej stope
Od verze ovladačů 1.1 jsou Fabrik R a C jako normální VST plug-iny. Zůstává to, že můžeš spustit jen jednu instanci, myslím že už plnohodnotně funguje i automatizace plug-inů a uložení s projektem. Ale jestli je to plnohodtnotnej plug-in nebo je to jen softwarově vytvořená smyčka do 24D a zpět, to nevím, ale asi jo. Z webu TC si můžeš stáhnout taky Assimilator plug-in, kterej rozhodně není k zahození...

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 17 kvě 2007 23:00

Poshook píše:
designer píše:nie, naozaj. nevedel by si prihodit nejake ukazky Konnekt vs.MIC100(alebo nieco ine)
tak na toto fakt nemam cas. porovnavas dve uplne odlisne veci jednak kvalitativne a jednak typovo. MIC je nizsia trieda a este k tomu lampac...

ak ho mas doma a mas dojem, ze je OK, tak to neries...
dobre tak mi len povedz, za kolko by sa dalo kupit predz podobnej kvality..bluetube?

Odpovědět