Mrzi ma ze stale otravujem touto otazkou,ale zakladam novu temu,lebo inak sa asi nedockam nejakej odpovede.Stale vaham medzi tymito kartami,dufam,ze niekto z elektronicky vzdelanych a fundovanych bude vediet ovplyvnit moje rozhodovanie.Na TC je zaujimava cena a tradicia,matie ma absencia word clock,kedze sa bude spajat cez ADAT s preampom.Je nutne mat tuto sync pri ADAT prepojeni?
Cundo : no proste pojde to aj bez Wclocku .. Ale s nim je to lepsie .. ked ma karta hodinky cez Wclock su presnejsie stabilnejsie .. vraj je to pocut na zvuku .. ale proste pojde to aj bez toho
s WC prave nemas ziadny jitter... masinu bez WC by som nekupil, ak ju chces dalej rozsirovat o KVALITNEJSIE prevodniky. ak chces len namnozit vstupy nejakymi ada8000, tak wc netreba. a dost to zavisi od toho ako dotycna masina zvlada jitter correction. to neviem na akej je urovni v konnekte
O to prave ide.V zostave mam Terratec mic8 s ADATom a preampmi od SPL,co hraju dost pekne.Tymto chcem rozsirit svoju buducu hlavnu kartu,pre ktoru sa neviem rozhodnut.V setupe je aj Yamaha 01W/96.Preto ten ADAT.Takze sa pomaly priklanam k drahsej,ale perspektivnejsej MOTU 828mk3.Su nejake argumenty-skusenosti proti?
Naposledy upravil(a) Cundo dne 21 kvě 2008 21:45, celkem upraveno 17 x.
Cundo : Wclock nikdy neni nutny .. ale lahsie sa s nim zije ..
Ze by mu bol pripisovany vacsi vyznam,ako skutocne ma?
... rek bych prave naopak, ze v ceskoslovenskych luzich a hajich, kde kvete vesmes homerecording, se prinost externi synchronizace centralnim WC dost podcenuje a zanedbava.
safa : treba povedat , ze v tom homerecordingu o ktorom hovoris .. pri zvukovke za 10 litrov a k tomu prevodnik za 20 litrov asi nema zmysel kupit WClock generator za 40 litrov alebo viac ..
netreba extra generator... ale ked ma lacna zvukna wc konektor, da sa neskor klokovat z hiend prevodnika, ktory ma uz na urovni aj hodiny a netreba kupovat novy interface k pc. preto ked clovek neplanuje ist s kvalitou dalej, netreba wc a opacne
Tak idem do MOTU ,uz je objednana...Celkom ma motivovalo aj to,ze ju ma vo svojom studiu vedla protoolsov aj Simon Phillips-bubenik z mojich oblubenych TOTO.