Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

Takže ty slíbené fotky alá S výkonou pasivně chlazenou grafikou kupujete i malej radiátor...

Takhle jsem to měl původně:
2x NOISEBLOCKER 18db, max. 1800RPM
1x COOLERMASTER v 5V redukci provizorně umístěnej n akrabičkách, takže proudění vzduchu na prd

Obrázek

Obrázek

Pak jsem to malinko trochu vylepšil díky vychytávce skříně NEXUS
a COOLERMASTERA jsem připevnil na posuvné držáčky, které primárně slouží jako přídavné uchycení - zajištění PCI(e) karet:

Obrázek

Obrázek

Řešení však stále dočasné a neuspokující (po stránce estetické)

Obrázek

[/img]Obrázek

A nakonec ty ovladače pro Noiseblockery (foceno naslepo):

Obrázek

BS

Příspěvek od BS »

delay: jak se ti chladi disky? jak tak koukam, tak mas vetracek na spodni strane bedny a prutok vzduchu asi pujde smerem ke zdroji,takze chlazeni disku asi nic moc, nebo_?

delay

Příspěvek od delay »

BS: Tak dole mám zatím jeden HDD a ten mi myslím vylezl maximálně na nějakejch 48°C (při nějakým testu a defragmentaci atd...). U HDD to je možná dost, ale asi žádná krize. Ale řekl bych že tak 1/3 toho disku ofukuje právě ten 12x12 ventilátor dole. Horší to bude až sundám zvrchu IDE HDD a hodím ho taky dolů...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to ma hore ten radiator s dvomi 80tkami .. to nestaci ? este musis dochladzovat aj zo spodu ? to je uchylne :)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

nathanael píše: a co se té rackové skříně týče, tak já už jsem asi rozhodnutý jít do téhle (až budou škvarky), protože je levná - má vepředu jeden 120x120 a vzadu 2x 80x80 -
http://www.agen.cz/produkt/11378/Euroca ... zdroje.htm
Koukal jsem na tu skříň. Má 10 kg to je docela dost. Co ty 2 80mm větráčky vzadu.. toho bych se docela bál, že budou hlučné.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja kupujem zalman tusim F1 .. k tomu je taky kablik s odporom a potom ide velmi ticho ten ventilator .. to sa da poriesit .. ale ta 120 v predu .. tu bude treba vymenit za tichu .. 10 kg sa mi tiez zda dost ..

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: zajímavé...jak jsi tam přichytil ten větrák co je vespod té grafiky? to ti sežralo PCI sloty ne?

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin píše:to ma hore ten radiator s dvomi 80tkami .. to nestaci ? este musis dochladzovat aj zo spodu ? to je uchylne :)
Uchylné je to pravé slovo. :-)
Jako fakt jsem hotovej z toho, jak to hřeje. Ty dva 80x80mm by stačily, ale jeden by musel bejt zeshora a druhej zvrchu. Procesor GPU je totiž naneštěstí vespod.

delay

Příspěvek od delay »

nathanael píše:delay: zajímavé...jak jsi tam přichytil ten větrák co je vespod té grafiky? to ti sežralo PCI sloty ne?
Ten větráček je přichycenej takovejma těma inteligentníma drátkama na sepnutí kabelů k tý hliníkový stojce. Ty plastový úchytky jsou jen jako pojistka.
Karta normálně zabírá 1xPCI-E + blokuje 1xPCI. Ten větrák dole ale prostě nechci, jinak by blokoval další PCI.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : ale su tam heatpipe .. zaujimave .. chapem ze si chces zahrat .. ale ruku na srdce .. neni to zrovna grafika do DAW :) to je 7950tka ? ja tu mam dve , ktore vyzeraju uplne inak .. su to dve karty , zaberaju 2 miesta .. maju take ventilatory , ze to ide rovno von ..

BS

Příspěvek od BS »

delay píše:BS: Tak dole mám zatím jeden HDD a ten mi myslím vylezl maximálně na nějakejch 48°C (při nějakým testu a defragmentaci atd...). U HDD to je možná dost, ale asi žádná krize. Ale řekl bych že tak 1/3 toho disku ofukuje právě ten 12x12 ventilátor dole. Horší to bude až sundám zvrchu IDE HDD a hodím ho taky dolů...
Ajo,. Mas tam zatim jeden disk, to by melo byt ok,. Ale pockej az tam dolu hodis dalsi, tak budes mit co delat, abys to nejak kulturne uchladil. Jinak podle mne ten vetracek 12mm co je vespodu nemuze ty disky uchladit,. Asi tam budes mit jeste poyici pro vetracek primo pred diskama, ne?
Kazdopadne aby ti to potom s tolika vetrackama neodletelo, nezapominej zavirat okno, kdyz odchazis, lol.

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin píše:delay : ale su tam heatpipe .. zaujimave .. chapem ze si chces zahrat .. ale ruku na srdce .. neni to zrovna grafika do DAW :) to je 7950tka ? ja tu mam dve , ktore vyzeraju uplne inak .. su to dve karty , zaberaju 2 miesta .. maju take ventilatory , ze to ide rovno von ..
Jojo, nemám peníze na to, abych měl dvě PC. Jedno vyloženě na DAW a druhý na doma. Navíc nemám ani pořádnej prostor na tvorbu, takže proto mám takovej multimediální paskvil. S těma hrama je to jinak. Měl jsem peníze, tak jsem automaticky koupil to nejlepší v pasivu. Je to GeForce 7950GT od MSI. kdyby bejvale byla GeForce 7300 a vejš v pasivu nic, tak tam bude 7300. Hry občas hraju, ale nikdy u toho dlouho nevydržím, nicméně pár testů jsem udělal a tak mě to hodně svádí k bastlení všelijakejch nesmyslů. Možná tu grafiku reklamuju nebo prodám, fakt nevim.

delay

Příspěvek od delay »

BS píše: Ajo,. Mas tam zatim jeden disk, to by melo byt ok,. Ale pockej az tam dolu hodis dalsi, tak budes mit co delat, abys to nejak kulturne uchladil. Jinak podle mne ten vetracek 12mm co je vespodu nemuze ty disky uchladit,. Asi tam budes mit jeste poyici pro vetracek primo pred diskama, ne?
Kazdopadne aby ti to potom s tolika vetrackama neodletelo, nezapominej zavirat okno, kdyz odchazis, lol.
Hehe, neboj, tolik větráků tam nebude. už takhle se cejtim méněcenej :-)
S HDD to budu řešit, až to nastane. A ten 12x12 dole to samozřejmě neuchladí... Zkusím uploadnout image s AirFlow týhle skříně.

delay

Příspěvek od delay »

Tady je moje představa o proudění vzduchu skříní:
-červená je horkej vzduch
-modrá je studej vzduch
-žlutá značí vzduch,kterej bych získal koupí 12x12cm ventilátoru do 3x5.25 pozice. Co myslíte? Získal bych tím něco?

Obrázek

Důležité je také to, že s největší pravděpodobností budu měnit ten Boxovej chladič za Scythe Ninja Plus, teda pokud se tam vůbec vejde???
Biscuite, nemohl by jsi to nějak otipovat?

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: tim chladičem dopředu by sis to proudění mohl slušně narušit - hlavně ten modrý vzduch...a taky bych řekl, že to na teplotách nepoznáš - já to zkoušel a kleslo to fakt jen o stupeň nebo o dva..spíš tím ztratíš pozice, které se můžou hodit na něco jiného...nejpraktičtější se mi zdá ten oranžovej ventilátor dole na studený vzduch, to se mi líbí, možná si to taky v bedně tak udělám...spíš bych si dal pasiv na hdd a k tomu pár malejch větráčků a to by mělo stačit...on ten hdd i bez toho by šlapal dobře, ale tím přídavným chlazením mu můžeš zvýšit životnost...

Odpovědět