Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

nathanael:
Mě se zdá v podstatě taky zbytečný kupovat ten 12x12cm fan nahoru. Trochu to už hraničí s mánií. Nechám to takhle, s tím že budu systém pozorovat a testovat. Vždyť to ku*va není živý mimino, abych pro to dělal první poslední :-).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kaykovi sme davali do NEXUSu Scythe Shogun
Obrázek
a bolo treba zrezat prec z bocnice to tlmenie .. lebo sa neda zavriet .. ale inak to funguje v pohode ..
Povodne sme zamenili ventilator za SFLEX s tymi sony loziskami .. ten bol absolutne tichy .. ale ten ventilator neni dostatocne ucinny .. tak sme dali naspat ten povodny shogun , ktory ma aj regulaciu .. ked je CPU zatazene , da sa pridat aby bol efektivnejsi ..

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin: To je pro mě důležitá a užitečná informace. Sice jsem to chtěl předem měřit. Výrobce uvádí výšku 147 mm u Shoguna. Ninja má dokonce 150 mm. Jsou to holt velký chladiče... Trochu to mění situaci sakra.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

me se tam ninja vejde tiptop.. zejtra vecer udelam prvni testy, neco napisu a mozna hodim naky fotky. vcera jsem stihnul jen poskladat a nasypat wokna a dneska nestiham nic, tak sorry za zdrzeni :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

jen tak pro zajímavost, tady jsem našel jeden ten hliníkový chladič - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32424

ikdyž mám pocit, že přesně tento mám ve zdroji a že není příliš tichý (ikdyž těžko říct), ale na druhou stranu když bych ho dal na ten pasiv u grafiky, mohlo by to být lepší jak tepelnou vodivostí, tak bezpečností...

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Jestli to někoho zajímá, tak jsem také dal jeden 80x80 mm větráček od Arctic Cooling nahoru na pasiv grafiky. Teplota v klidu okamžitě klesla z 51°C na 38°C, tedy přesně o 13°C. Zatím to tedy není ten hliníkový o kterém jsem psal mojí minulou zprávu, takže s ním by to možná bylo ještě lepší - stejně ho asi koupím a udělám test, co chladí lépe - jestli plastový, nebo hliníkový a nebo oba stejně. Každopádně, ten teplotní rozdíl se mi velice zamlouvá.

BS

Příspěvek od BS »

nathanael píše:Jestli to někoho zajímá, tak jsem také dal jeden 80x80 mm větráček od Arctic Cooling nahoru na pasiv grafiky. Teplota v klidu okamžitě klesla z 51°C na 38°C, tedy přesně o 13°C. Zatím to tedy není ten hliníkový o kterém jsem psal mojí minulou zprávu, takže s ním by to možná bylo ještě lepší - stejně ho asi koupím a udělám test, co chladí lépe - jestli plastový, nebo hliníkový a nebo oba stejně. Každopádně, ten teplotní rozdíl se mi velice zamlouvá.
Hehe, pohoda. 13 stupnu uz je docela dost. Akorat se musim smat, ze vsichni co nakoupili grafarny s pasivnim chlazenim z nich obratem ruky a pridanim vetraku delaji grafarny s aktivnim chlazenim.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

BS: no já to dělat nemusel, ale chtěl jsem to vyzkoušet...ale jde o to, že kdybych koupil grafiku s aktivním chlazením, tak jakmile by začali odcházet ložiska v tom větráčku a začal by rachotit, tak jeho výměna je přeci jen o hodně moc složitější, než prostě zvednout ten 80x80mm a vyměnit ho za jiný...a to pro mě byl hlavní důvod pro koupi pasivní grafiky...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som postavil vela pocitacov do domacich studii a vsade som dal pasivnu grafiku a nikto s tym nema problem.. v tom to nebude .. skorej vo vybere tej grafiky :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

pytkin: já s ní ale taky nemám problém, jsem spokojený s tou co jsem si vybral (a její pasiv je velice dobře hodnocen ve všemožných recenzích)...teploty které dělá bez přídavného ventilátoru jsou v normě, ale tak proč je nemít nižší a třeba tím kartě prodloužit životnost...taktování mě vůbec nezajímá...spíš jsem tam ten větrák dal pro jistotu, jako něco navíc...

BS

Příspěvek od BS »

nathanael píše:BS: no já to dělat nemusel, ale chtěl jsem to vyzkoušet...ale jde o to, že kdybych koupil grafiku s aktivním chlazením, tak jakmile by začali odcházet ložiska v tom větráčku a začal by rachotit, tak jeho výměna je přeci jen o hodně moc složitější, než prostě zvednout ten 80x80mm a vyměnit ho za jiný...a to pro mě byl hlavní důvod pro koupi pasivní grafiky...
To jo, to mas pravdu. Vcelku chytre vymysleny,. No ja stejne nepocitam, ze bych svoji stavajici grafiku mel dyl jak 2 roky, takze jsem vzal aktivni. Doufam,ze po dobu tech 2 let bude lozisko ve vetraku fungovat tak jak ma.

delay

Příspěvek od delay »

nathanael píše:Jestli to někoho zajímá, tak jsem také dal jeden 80x80 mm větráček od Arctic Cooling nahoru na pasiv grafiky. Teplota v klidu okamžitě klesla z 51°C na 38°C, tedy přesně o 13°C. Zatím to tedy není ten hliníkový o kterém jsem psal mojí minulou zprávu, takže s ním by to možná bylo ještě lepší - stejně ho asi koupím a udělám test, co chladí lépe - jestli plastový, nebo hliníkový a nebo oba stejně. Každopádně, ten teplotní rozdíl se mi velice zamlouvá.
Jasně že mě to zajímá. Jen pěkně kup ten hliníkovej a testuj. A napiš co máš konkrétně za tu grafiku. Ta moje testama a recenzema taky prošla, ale realita je teda jiná. Nicméně považuji za lepší řešení pasiv než aktiv, kde bejvaj právě problémy s těma vetilátorama menších průměrů, které jsou hlučné. Navíc výměna takového chlazení není nic příjemného.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: tuhle grafiku mám -

Obrázek

Obrázek

a je to Radeon x1650xt (rv560) 256 MB DDR III
a review - http://www.legionhardware.com/document.php?id=602&p=0
Naposledy upravil(a) nathanael dne 22 bře 2007 15:10, celkem upraveno 1 x.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Myslím, že k tomuto tématu se hodí přiložit jednu věc, která mě zaujala. Jde o prezentaci Scythe na CeBitu 2007 a je to plně pasivně chlazené PC.
Zde je obrázek -
Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

BS píše:
Hehe, pohoda. 13 stupnu uz je docela dost. Akorat se musim smat, ze vsichni co nakoupili grafarny s pasivnim chlazenim z nich obratem ruky a pridanim vetraku delaji grafarny s aktivnim chlazenim.
ja ne, ja mam s tim pasivem v klidu vetsinou 47 a v behu (mysleno pri hrach) max.52 - nemam pretaktovano - nepotrebuju to..
a pak, kdyz das kvalitni vetrak na kartu s masivnim chlazenim, dostanes tak dobre chlazenou kartu, jakou aktivni nekoupis - kdyz se pouzije nejaka ticha 80ka na 1000 otacek prakticky to neni slyset ;)

jinak ja uz jsem par veci vyzkousel, i sem zkusmo pretaktoval o 25%, tak vecer neco zkusim napsat a hodit nejaky fotky, poznatky a teploty :-)

Odpovědět