Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
biscuit

Příspěvek od biscuit »

nathanael píše:Myslím, že k tomuto tématu se hodí přiložit jednu věc, která mě zaujala. Jde o prezentaci Scythe na CeBitu 2007 a je to plně pasivně chlazené PC.
dyt ma vejfuk :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

ale plne pasivni :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

no pravda, já tam taky vidim jeden větrák...ale bylo u toho psané plně pasivní, tak nevim...ale jsem zvědav na to, co v tom vlastně je za pasivy...jelikož to bylo na cebitu prezentované asi jako novinka, budou tam asi nějaké nové scythe pasivy...každopádně, jsem rád, že jsem našel alespoň jednu věc, která sem patří :)

delay

Příspěvek od delay »

Chcete úplné ticho? Připravte si 15.000 Kč.
Jen tak pro inspiraci :-), když už tady padla zmínka o celopasivním chalzení PC...

:shock: Zalman TNN 300: výběrové ticho se zárukou
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51

Existuje i větší bráška :!:

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: hmm, tu bych si nechal líbit...jenže ta cena je fakt někde jinde a taky jsem z toho článku vyčetl, že tam jdou jenom desky microATX a já mám větší...

delay

Příspěvek od delay »

biscuit píše: jinak ja uz jsem par veci vyzkousel, i sem zkusmo pretaktoval o 25%, tak vecer neco zkusim napsat a hodit nejaky fotky, poznatky a teploty :-)
Tak šup, šup.

delay

Příspěvek od delay »

nathanael píše:delay: hmm, tu bych si nechal líbit...jenže ta cena je fakt někde jinde a taky jsem z toho článku vyčetl, že tam jdou jenom desky microATX a já mám větší...
Jasně, právě proto jsem psal, že existuje i větší brácha. No, pro případ bláznovství nebo výhry v loterii je dobrý to vědět. To ticho je v tomhle případě limitovaný akorát hlučností HDD. Jinak ani ťuk, ani tik.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay píše:
biscuit píše: jinak ja uz jsem par veci vyzkousel, i sem zkusmo pretaktoval o 25%, tak vecer neco zkusim napsat a hodit nejaky fotky, poznatky a teploty :-)
Tak šup, šup.
tak teda strucne
Obrázek
Obrázek
Obrázek

hard disk SAMSUNG HD321KJ average temperature is 28C (MIN=20C MAX=39C) and yours is 32C

hard disk ST3120026A average temperature is 36C (MIN=25C MAX=48C) and yours is 39C

bezna teplota cpu pri slabym provozu (pri psani na ezone apod.) i po nekolika hodinach provozu pri nepretaktovani je cca 42C, kdyz jsem ji kontroloval pri pusteny daw a zatizeni asi 50% vystoupla na 46C. pri pretaktovani z fsb266 na 333 sla teplota okamzite na 50C pri zatezi jsem to zatim nezkousel

teplota jadra gpu podle nview je v klidu nejcasteji 46C, pri hrach na cca 52C

teplotu pameti nemam jak zmerit, ale pres 50C taky nebude

jak je videt z obrazku, mam v pc jen dva vetraky 12cm - jeden na ninjovi a druhej ve zdroji - oba docela tichounky ;)

dalsi vetrak budu pridavat pouze v pripade, ze pujdu do oc. i pres to, ze je moje skrin nazvana open air a je skutecne hodne derava, si na zadnej hluk nemuzu stezovat. obcas je jen zlehounka slyset seekovani disku. jedinej tanec nastava, kdyz se roztoci dvd rom :-)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

biscuit: moc pěkný...hele jakým softem měříš teplotu hdd?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nath: speedfanem

BS

Příspěvek od BS »

vcera jsem konecne dokoupil novej zdroj (Seasonic S-12 500W), takze jsem si docela pomohl od nechutnyho huceni. Krom toho jsem stahl zadni 9cm vetracek SpeedFanem na 70% vykonu a taky to hodne pomohlo.

Teploty CPU,, mam idle kolem 33 stupnu. pri zatezi nejakech 40-45.

Your hard disk is a ST3320620AS with firmware 3.AAC.
The average temperature for this hard disk is 38C (MIN=30C MAX=48C) and yours is 39C.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bs: co mas za procesor? a cim ho chladis? ď

BS

Příspěvek od BS »

mam Intel Core 2 Duo E6600, a chladim to box chladicem. K tomu mam vepredu 12cm vetrak na disky, a vzadu 9cm na odvod vzduchu ven z bedny... Jinak mam i aktivni chlazeni na grafice, ale zatim je neslysitelny, takze supr, a hlavne to netopi tak jako pasiv..

kexik

Příspěvek od kexik »

toto poznate?
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7735875
ak je to to co si myslim, malo by to fungovat...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bs : ja teda neviem .. ale intel box chladice maju dost daleko od ticheho PC .. i ked teda dlho som taky chladic neskusal .. mam ich plnu krabicu lebo automaticky k CPU kupujem daky Arctic Cooler .. Ak by mal inak dakto zaujem o box chladice intel , mozem posluzit ..

Odpovědět