Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

Pytkin: Ani se neobtěžuj to zkoušet a kupuj dál rovnou náhradu. Je to hučák jak blázen a komu to nevadí, tak je buď hluchej nebo má nějakej zázračej kus. Intel BOX je prostě katastrofa (po stránce hluku).

delay

Příspěvek od delay »

kexik píše:toto poznate?
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7735875
ak je to to co si myslim, malo by to fungovat...
OD SILVERSTONE mě zaujaly hlavně jejich vyšší řady PC skříní TEMJIN, http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... mjin-black Tenhle kryt na redukci hluku jsem neviděl, ale jelikož je příčinou hluku ve zdroji odsávací větrák (kterej musí bejt odkrytej, tak moc nevěřím účinnosti týhle věci. Popravdě, kvalitní zdroj s 12x12 větrákem na 1000 RPM není slyšet a nevidím důvod tohle kupovat.

delay

Příspěvek od delay »

biscuit: Díky za měření a foto. Teploty jsou podle mě dost OK. Konkurovat mohu asi jen s HDD a RAM (který mám oproti tobě pasivně chlazený). Mimochodem, co je to za zdroj. Ten cable management mi něco připomíná... (Seasonic, Tagan nebo možná Chieftec???). Hodně se mi také líbí řešení heat-pipe do pasivu a záslepky PCI. Blokuje to teda 1 - 2 sloty navíc, ale budiž. :-)

BS

Příspěvek od BS »

Pytkin píše:bs : ja teda neviem .. ale intel box chladice maju dost daleko od ticheho PC .. i ked teda dlho som taky chladic neskusal .. mam ich plnu krabicu lebo automaticky k CPU kupujem daky Arctic Cooler .. Ak by mal inak dakto zaujem o box chladice intel , mozem posluzit ..
No nevim. Mam ostatni dva vetraky ArcticCooling, a neprijdou mi zas tak extra tichy. Box chladic proti nim defacto neni slyset. ale je to vec nazoru,. jinak si nemyslim, ze bych mel momentalne celkovy hluk pocitace nejak moc ovlivneny box chladicem. Krom toho moznosti regulaci vetraku si pokud clovek potrebuje ticho muze dost vyrazne pomoct snizenim otacek vetraku.. Pokud se mrknu na teploty, tak i po vyraznym utlumeni vykonu vetraku se drzim na mnohem lepsich teplotach, nez tady posilal delay nebo biscuit.
V tydnu tedka asi prikoupim jeden novej vetracek 9cm, na vyhaneni vzduchu mimo case. Koukal jsem na znacku Noctua a nevypada to zle..

kexik

Příspěvek od kexik »

delay píše:
kexik píše:toto poznate?
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7735875
ak je to to co si myslim, malo by to fungovat...
OD SILVERSTONE mě zaujaly hlavně jejich vyšší řady PC skříní TEMJIN, http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... mjin-black Tenhle kryt na redukci hluku jsem neviděl, ale jelikož je příčinou hluku ve zdroji odsávací větrák (kterej musí bejt odkrytej, tak moc nevěřím účinnosti týhle věci. Popravdě, kvalitní zdroj s 12x12 větrákem na 1000 RPM není slyšet a nevidím důvod tohle kupovat.
preco by musel byt odkryty? to mas skade? v starych ibm pixliach bol zakryty vnutri bedne a slapalo to ako vino... teno kryt je vypolstrovany labyrint, ktory minimalne ovplyvnuje prietok vzduchu, ale "zere" zvuk z ventilatora tym ze ho nuti viackrat sa odrazit od absorbujucej vrstvy. najviac hluku robi ventas ktory je na ociach, priamo na stene bedne + viac hluku robi ventas ktory pumpuje vzduch von

delay

Příspěvek od delay »

kexik píše:... "zere" zvuk z ventilatora tym ze ho nuti viackrat sa odrazit od absorbujucej vrstvy...
Tomuhle nerozumím, nedovedu si to představit... nechápu. :oops:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay píše:..Ten cable management mi něco připomíná... (Seasonic, Tagan nebo možná Chieftec???). Hodně se mi také líbí řešení heat-pipe do pasivu a záslepky PCI. Blokuje to teda 1 - 2 sloty navíc, ale budiž. :-)
zdroj je thermaltake 470W - je tichouckej, vetsi kraval dela scythe vetrak, ten pujde asi casem pryc a nahradi ho bud scythe s fluidnima loziskama, nebo cervenocernej xilence.

jo grafika je tam docela rozcabena :-) ale jelikoz na ni jde proud vzduchu od ninji, chlazeni vetrackem by toho moc neprineslo, fakt to na ni fuci krasne chladny :-) ale vzhledem k tomu, ze deska ma 2xLAN a WIFI onboard, tak me to zatim netrapi :-) tam uplne dole je audiophilka a ma tam mista dost :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

cela ta krabicka je vyfuk s labyrintom vystlaty nejakym molitanom... zvuk sa musi niekolko krat odrazit od molitanu, co znacnu cast z neho pohlti. pre samotnu aerodynamiku slimak predstavuje prvok s nejakym odporom, ale to sa da vykompenzovat zvysenim otacok...
mne to pride principialne rozumne a malo by to fungovat, len chcem vediet, ci to niekto pripadne ma, a ako vyzera realita

delay

Příspěvek od delay »

BS píše:
Pytkin píše:bs : ja teda neviem .. ale intel box chladice maju dost daleko od ticheho PC .. i ked teda dlho som taky chladic neskusal .. mam ich plnu krabicu lebo automaticky k CPU kupujem daky Arctic Cooler .. Ak by mal inak dakto zaujem o box chladice intel , mozem posluzit ..
No nevim. Mam ostatni dva vetraky ArcticCooling, a neprijdou mi zas tak extra tichy. Box chladic proti nim defacto neni slyset. ale je to vec nazoru,. jinak si nemyslim, ze bych mel momentalne celkovy hluk pocitace nejak moc ovlivneny box chladicem. Krom toho moznosti regulaci vetraku si pokud clovek potrebuje ticho muze dost vyrazne pomoct snizenim otacek vetraku.. Pokud se mrknu na teploty, tak i po vyraznym utlumeni vykonu vetraku se drzim na mnohem lepsich teplotach, nez tady posilal delay nebo biscuit.
V tydnu tedka asi prikoupim jeden novej vetracek 9cm, na vyhaneni vzduchu mimo case. Koukal jsem na znacku Noctua a nevypada to zle..
Počítám, že každý popisujete jinej typ, Pytkin totiž neuvedl konkrétní označení... Přeci záleží na velikosti a RPM (otáčky za minutu). Ty třeba máš nějaký Artic Cooling větráček, kterej má 3500 RPM, tím pádem udělá klidně 35dB, možná víc. Pytkyn mohl popisovat nízkootáčkovej ventilátor, kterej má 1000 - 1200 RPM a tudíž bude mít max. 20dB.

:idea: Je potřeba si uvědomit, že boxovej chladič od Intelu dosahuje až
3200RPM, takže tady se prostě nemůžeme bavit o tichém chodu. Technologicky to postě nelze provést. Viděl jsem pár vyjímek, ale to byl většinou větráčky chipsetu do průměru 4 - 6 cm, který byly schopný s hranicí hluku jít pod 20dB při otáčkách okolo 3000RPM. Nicméně maj zas malej průtok vzduchu... U větráků průměru 8 - 12cm to nejde. Pod 20db se dostanou větráky s max. 2000 RPM.

Stačí nainstalovat poslední SpeedFan a postupně snižovat otáčky na boxu, a uslyšíš jak jde hluk dolů...
Naposledy upravil(a) delay dne 26 bře 2007 11:45, celkem upraveno 1 x.

delay

Příspěvek od delay »

kexik píše:cela ta krabicka je vyfuk s labyrintom vystlaty nejakym molitanom... zvuk sa musi niekolko krat odrazit od molitanu, co znacnu cast z neho pohlti. pre samotnu aerodynamiku slimak predstavuje prvok s nejakym odporom, ale to sa da vykompenzovat zvysenim otacok...
mne to pride principialne rozumne a malo by to fungovat, len chcem vediet, ci to niekto pripadne ma, a ako vyzera realita
Díky za vysvětlení, už tomu rozumím. Otázkou zůstává, zda-li je to k užitku, když dnešní kvalitní zdroje jsou již opravdu tiché... Každopádně nějaký uživatel by sdělil víc... Ale myslím, že v našich řadách se asi nenajde.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay píše:Pytkin: Ani se neobtěžuj to zkoušet a kupuj dál rovnou náhradu. Je to hučák jak blázen a komu to nevadí, tak je buď hluchej nebo má nějakej zázračej kus. Intel BOX je prostě katastrofa (po stránce hluku).
Aj po stranke efektivnosti ! z box chladicom som mal CPU po zapnuti tak medzi 40-50 a pri praci 50-60 .. So serioznym coolerom je v kludne tak 30-40 a pri praci 40-50 ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : jasne mas pravdu .. AC robie tiez plnu rit ventilatorov .. Posledneho pol roka kupujem toto :

Obrázek
http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&disc=

efektivita super .. netvdrim ze je uplne tichy .. ja ho kupujem hlavne kvoli efektivite .. ale je tichsi ako box ..

kexik

Příspěvek od kexik »

od AC mam jednu osmicku, ktoru som kupil do jedneho zdroja ako nahradu huciaku... malo to taku prijemnu klietku a montovalo sa to na chassis cez silenbloky z gumy. prijemny ventilator, samozrejme tichy a lacnejsi nez tie drahe silence firmy (antec, zalman atd)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

no ja jsem si take pred tydnem koupil jakoze nahradni vetrak do zdroje 80x80 od AC...a ja debil jsem si ale zmeril jen dva rozmery, ne hloubku...
takze ten vetrak co jsem koupil, ktery ma take ty gumove tlumice vibraci, mi tam nejde...je to tento - http://www.suntech.cz/main.php?act=show ... 0&catid=83

proste se tam nevejde, tak jsem ho namontoval jinam...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

arctic cooling dela chladice odpovidajici cene - nic moc, ale lepsi nez ty laciny sragorky, ale v testech freezer ani silencery nestaci na svoje prevazne robustnejsi (a drazsi) konkurenty ;)

Odpovědět