Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)
http://www.pixmania.com/fr/fr/107619/ar ... s7700.html
aby som bol konkretny...
aby som bol konkretny...
delay> ono u tech Gigabytu je vseobecne znamo (nebo teda aspon co jsem vycetl), je ze je velmi dobra na OC, protoze ma dobre vyreseny Heatpipes chlazeni, kdyz k tomu clovek pripocte kvalitni zdroj +dobry flow vzduchu, tak by ty moje namereny hodnoty mohly byt realny..resp. nevidim duvod proc by nemely a jak jinak merit aby se clovek k tem relanym dostal. Jeste doma udelam vice testu, a dam vedet.
Poznatek myho kamose jssem sem hodil ne proto, abysme rozjely flame Gigabyte vs Asus, ale spis jako prakticky poznatek cloveka, ktery obe varianty pouzival, tzn. box Intel chladic na Gigabyte i na Asus. Jinak osobne si myslim, ze Asus P5B DLX a Gigabyte 965P DS-4 je ve vybave vicemene to stejny.
Diskuze na pctuning.cz muzou byt docela zavadejici protoze u hodneprispevku uz se nedoctes, ze danej clovek teploty testuje na e6300, ktery ma oc na 3,1 Ghz, coz logicky musi mit za nasledek obrovskej narust teplot., ktery jsou pro nasi situaci (e6600 bez OC) dost zavadejici. Osobne si nedokazu predstavit, ze ty budes taktit e6600 napr. na 3,5Ghz. Pak bych fakt chtel videt, jaky teploty ti to bude davat a jak realne to chces potom uchladit.
Poznatek myho kamose jssem sem hodil ne proto, abysme rozjely flame Gigabyte vs Asus, ale spis jako prakticky poznatek cloveka, ktery obe varianty pouzival, tzn. box Intel chladic na Gigabyte i na Asus. Jinak osobne si myslim, ze Asus P5B DLX a Gigabyte 965P DS-4 je ve vybave vicemene to stejny.
Diskuze na pctuning.cz muzou byt docela zavadejici protoze u hodneprispevku uz se nedoctes, ze danej clovek teploty testuje na e6300, ktery ma oc na 3,1 Ghz, coz logicky musi mit za nasledek obrovskej narust teplot., ktery jsou pro nasi situaci (e6600 bez OC) dost zavadejici. Osobne si nedokazu predstavit, ze ty budes taktit e6600 napr. na 3,5Ghz. Pak bych fakt chtel videt, jaky teploty ti to bude davat a jak realne to chces potom uchladit.
no .. dufam ze nebudem hovorit blbosti .. ale raz som riesil v kamaratovom komputri dake problemy s chladenim .. no a v biose vzdy sla teplota vyrazne hore .. prisudzoval som to tomu , ze v biose ide cpu na plne gule .. vo windowse ked sa nic nedeje dostava CPU Wait states .. takze sa chladi .. mozno je to blbost ..
BS píše:delay> ono u tech Gigabytu je vseobecne znamo (nebo teda aspon co jsem vycetl), je ze je velmi dobra na OC, protoze ma dobre vyreseny Heatpipes chlazeni, kdyz k tomu clovek pripocte kvalitni zdroj +dobry flow vzduchu, tak by ty moje namereny hodnoty mohly byt realny..
To jsem jim tam už psal..., je potřeba si k porovnání vybrat podobnou sestavu. Bez OC jseš tam většinou OUTBS píše:Diskuze na pctuning.cz muzou byt docela zavadejici...
Psal jsem ti, ze slepe nehajim Gigabyte ikdyz si myslim, ze proste Asus uz neni co bejval treba pred 3-5lety, kdy jejich desky byly v danych cenovych relacich bezkonkurencni. Dneska se mi libi, jak hlavne Asusaci mysli, ze maji neco extra, a uz to davno neni pravda. Sel bych spis typ od typu nez podle znacek.delay píše:Vysvětli mi prosím, jak souvisí Heat-Pipes chlazení chipsetu s chlazením procesoru??? Trochu to zní jako fráze člověka, kterej má nasazený růžový brejle
a hájí svůj HW za každou cenu...
Heatpipe na boardu ma vliv pri OC, ne tak pro teplotu CPU, to jsem se blbe vyjadril.Ikdyz predpokladam, ze procesor nevyzaruje teplo pouze nahoru ale i do okoli, kde to muze sbirat heatpipe. nebude to ale asi mit vysokou ucinnost, takze to cpu teplotu moc neovlivni.
Kdyz se podivam na chladice pro cpu, tak nemuzu najit vhodnej typ, kterej by foukal smerem dolu. aby castecne ofukoval i chipset. jestli mas nejakej typ, tak klidne hod link, diky.
gigabyte ma skvely chlazeni, to mas pravdudelay píše:BS: Na co dal%u161í v%u11btrá%u10dky pro chipset? V%u17ey%u165 pí%u161e%u161, %u17ee Gigabyte má skv%u11blý chlazení.Ale co%u17e, n%u11bco jsem ti vyhrabal: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43011
kexik: no tezko rict. tady vsichni chladi tak jak rikas ty, ze to fouka rovnobezne smerem k vetracku, ktery odsava vzduch. co jsem cetl v recenzi na tu moji desku na svethwardware, tak tam radi to dat aby to foukalo kolmo dolu, stejne jako to ma klasicky box chladic..
nevim jak to myslis. mrkni na tu desku, snad to tam bude videt. TADYkexik píše:a jake ma ten chladic na chipsete rebrovanie? ak pouzivas prudenie rovnobezne s doskou, rebra nesmu byt kolmo na smer prudenia, ak teda ma chladic pozdlzne rebrovanie a nie "jezka"