Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

BS píše:mam strach, ze kdyz tam pichnu ten freezer co mas ty, tak ze to bude delat neplechu.
Já ale nemám Freezer. Zatím chladím původním boxem. Chci něco od Thermalright.
Koukni sem a určitě si vybereš: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0 nebo taky
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51 atd. Na pctunning.cz je více testů, stačí se podívat.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

No tak po čase sem zase přispěju.

Koukám po nějakém tom Scythe na CPU. A co si myslíte, že je lepší? - SCYTHE SCINF-1000 Infinity nebo Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B - samozřejmě to chci pro moje C2D E6600. Já tedy nenašel nějaký hlavní rozdíl mezi těmito dvěma - kromě názvu.

Taky šilhám po nějaké nové skříni a docela se mi pozdává Gigabyte Triton Silver nebo lepší (a dražší) celohliníkový model Gigabyte Triton 180 Silver. Líbí se mi, protože má 5x 5,25" pozice a to je fajn pro různé rámečky na HDD a tak dále. Jen tedy samotný koš na HDD je řešen velmi nevhodně, lepší ho je vůbec asi neosazovat více jak jedním diskem. Nejradši bych ale šel stejně do rackové skříně (kterou jsem tu ale už asi zmiňoval) Eurocase IPC 4U-500, 19"Rack Black, ale zase mám strach aby se mi tam všechno vešlo, tak nevim.
Naposledy upravil(a) nathanael dne 26 dub 2007 22:42, celkem upraveno 1 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

nathanael: mam toho Ninju revize B, dal jsem na nej Scythe chladic se Sony lozisky a spokojenost maximalni.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Kermitak: no to je fajn, také se k němu přikláním...ale stejnak by mě zajímalo, co je na tom druhém Infinity za rozdíl, když je ještě o něco dražší - ikdyž ho nikdo moc nekupuje...těmi Sony ložisky nejspíš myslíš Sony fluidní (kapalinová) ložiska...jj, také to tam na to asi koupím...hele a je k tomu termopasta? a jestli ano, je si myslíš kvalitní?

delay

Příspěvek od delay »

nathanael:
Firma Scythe je mi od začátku sympatická, ale můj favorit jsou rozhodně chladiče od firmy THERMALRIGHT. Cenový rozdíl je minimální, ale oni ty pasivní bloky prostě uměj...
Asi by ti neškodilo projít si třeba pár recenzí a seznámit se s produkty, které jsou vlastně u nás k dostání... Pak se ti třeba víc zalíbí něco jiného nežli jen profláklej NINJA.

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51
a
a
a

Na Ninju tam narazíš nejednou... :-)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: díky za ty testy....no ale jak na to koukám, tak z pasivů vyhrál stejně scythe ninja...ten thermalright je sice pěknej, ale u těch jeho pasivů v posledním testu nevidím žádný model ke kterému by se dal lehce ještě přimontovat tou sponou větrák jako u scythe...

slušně dopadnul ten Thermalright Ultra-120, jenomže ten tam píšou že v žádném případě není koncipován jako pasivní, takže to pro mě padá...chci aby to mělo možnost jak pasivního chlazení, tak aktivního a jiného než ninju a s lepšími chladícími výsledky nevidím...

fakt ale nevim, jestli se mi do bedny ten ninja vejde - šířku bedny mám necelých 20 cm a oni píšou, že bych měl mít alespoň 22 cm...
jestli se scythe ninja nevešel do bedny nexus breeze, která je široká 215mm, tak do mojí se nevejde určitě :(

můžete někdo kdo máte ninju prosím změřít šířku vaší bedny?

delay

Příspěvek od delay »

nat:
Nevim, mě z těch recenzí vůbec nepřišlo, že by Ninja byl nejlepší. Spíš průměr. Už je to dýl co jsem na to koukal, ale nebyly to recenze jen na PC tunning. A Ninja teda taky není koncipován jako vyloženej pasiv - to by k tomu nakonec nedávali větrák ne?

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: njn, ninju je možné jako pasiv použít, ale to je jedno...já fakt nevim, musim koupit něco, co se mi do skříně určitě vměstná, tak budu ještě koukat, protože u těch thermalrightů tam v těch recenzí píšou, že můžou mít problémy s kondíkama u desek gigabyte, které jsou blízko procesoru a to přesně mám já...ninja se mi zase asi nevejde do skříně, takže budu muset vzít něco asi úplně jiného, nebo to risknout...

delay

Příspěvek od delay »

Hele, ninja má 150mm, nechápu proč by se ti do bedny nevlezl a nechápu, že někdo tvrdí, že potřebuješ bednu 22cm. Stačí ca. 17cm, když počítám tloušťku boardu CPU....

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: mno tvrdí to ty tvoje testy ;) ale když už by se mi tam vešel na výšku, tak potom stejně nevím, jestli nebude kousek vyčuhovat z desky se socket 775...v tom testu to netestují na socket 775 a jestli mi jen kousek bude vyčuhovat přes okraj desky, tak se tam nevejde protože tam mám těsně zdroj...dobře to ilustuje například tento obrázek - http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf ... _big_2.jpg

pokud by mi takhle doprava přečuhoval ten ninja, tak se mi tam nevejde a co jsem koukal na ty thermalright, tak ty s jistotou budou díky své rozpláclé konstrukci takto přečuhovat všechny a proto nepřipadají v úvahu...(na tom obrázku je zrovna nějaký ten thermalright té jejich klasické konstrukce)

jinak mě se zdá, že tu někdo, možná ty, říkal, že se ninja nevejde do nexus breeze, resp. nejde zavřít bočnice...a jestli je to tak, tak nexus breeze je o 2cm širší než moje bedna...

v mém casu jsem měl AC Freezer 4, který je pokud vím stejně velký jako AC Freezer 7 a ten se tam vešel jen tak tak - a je menší než ninja...AC Freezer 7 by pro mě byl jistota, ale protože nemá výměnný větráček, tak ho nechci...asi prostě koupim ninju, risknu to no...

delay

Příspěvek od delay »

nat: Já si vždycky v práci dělám papírový makety pár chladičů. Které se mi zamlouvají a doma jen otevřu bočnici a koukám, zda-li se tam vleze nebo ne... Aspoň hned vím na čem sem...

Pytkin psal, že Kaykovi dávali do Nexuse Scythe Shoguna a museli odělávat polstrování...

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: papírový makety? to je dobrej nápad...já teda nevim jak to myslíš - jestli jako pracuješ v pc firmě a tam si to z těch kousků namodeluješ, nebo jednoduše vezmeš rozměry co jsou dostupné na netu a podle nich uděláš kostku...já to tak zkusím, to je dobrý nápad no...btw, jak se píšou ty rozměry? když je 110 x 110 x 150 tak je to šířka hloubka výška žejo?

delay

Příspěvek od delay »

nathanael píše:delay: papírový makety? to je dobrej nápad...já teda nevim jak to myslíš - jestli jako pracuješ v pc firmě a tam si to z těch kousků namodeluješ, nebo jednoduše vezmeš rozměry co jsou dostupné na netu a podle nich uděláš kostku...já to tak zkusím, to je dobrý nápad no...btw, jak se píšou ty rozměry? když je 110 x 110 x 150 tak je to šířka hloubka výška žejo?
Maketky si dělám z klasický čtvrtky (na vhzled kašlu), hlavně dělám ten pasiv blok. Pro rozměry je důležitá hlavně ta výška, ty další rozměry záleží na tom, jestli se ta základna dá montovat dle potřeby (jestli se dá otáčet po 90°). Ale když si dáš práci, tak ty přesné rozměry vždycky někde najdeš i s popisem vxšxh (nebo v angličtině...). Nebo to odhadneš z fotky: google - hledat obrázky.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: nj, tak jsem tu maketu udělal a je to tak obrovské a těsné, že takovou zrůdu prostě v pc nechci ikdyby se mi to tam nějak vtěsnalo - musel bych mít big tower aby to mělo smysl...

asi půjdu do tohohle - http://www.czechcomputer.cz/czc/product ... 42022v.jpg

je to nějakej malej blbeček od thermaltake (Thermaltake CL-P0037 Jungle 512), což tedy není prý moc dobrá firma, ale má podobné rozměry jako ten box a ten větrák se dá lehce vyměnit a snad bude chladit o trochu lépe než box...

delay

Příspěvek od delay »

Nat: A co vlastně jde - o teplotu a ticho ne? Co si pomůžeš že vyměníš intel box za tenhle pasiv, kterej vypadá téměř stejně a navíc tam bude pomalejší větrák? Teplota ti stoupne a tobě nezbude než přidat na otáčkách = hluk anebo koupit pořádnej pasiv a seš tam, kde těď.

Já už se rozhoduju dva měsíce a zjiťuji, že mi spíš nevyhovuje skříň, než abych hledal malý pasivy...

Odpovědět