Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)
delay: mě jde hlavně a právě o to, abych mohl jednoduše vyměnit ten ventilátor, ne celý chladič...nemám rád nanášení termovodivé pasty a tak dále...tady ten 92x92 mm jenom odšroubuju a dám tam jinej - to je jediné o co mi jde...tenhle box, až začnou jít do háje ložiska, budu muset celý odmontovat, znovu nanášet pastu atd. atd....já hlavně doufám, že když koupím toho jungle a spolu s ním ten nejdražší a nejlepší a nejtišší 92x92 ventilátor, že to bude dobré...vůbec neplánuju tam nechávat ten ventilátor...mě by v podstatě stačil jenom nějaký nástavec, kterým by šlo k box chladiči přišroubovat nějaký normální ventilátor, ale o tom nevím, takže to budu řešit takhle, abych měl pokoj...všechny větráky v pc už mám takhle řešené - stačí odšroubovat čtyři šroubky, je to snadná okamžitá výměna, kterou zvládnu i po pár pivech 
k samurajovi - toto je pěkná ukázka toho, co se může při instalaci vyskytnout -
a ty kondíky vypadají na ty samé jako mám na desce já, nejspíš jsou to od gigabyte, solid capacitator...také je mám tak blízko procesoru, takže se mi toto může stát také a to rozhodně nechci...fakt pro mě je jistota design box chladiče...
kdyby někdo věděl o nějakém nástavci na ten box, ke kterému jde po sundání toho orig. chladiče přišroubovat nějaký normální, budu rád...
k samurajovi - toto je pěkná ukázka toho, co se může při instalaci vyskytnout -

a ty kondíky vypadají na ty samé jako mám na desce já, nejspíš jsou to od gigabyte, solid capacitator...také je mám tak blízko procesoru, takže se mi toto může stát také a to rozhodně nechci...fakt pro mě je jistota design box chladiče...
kdyby někdo věděl o nějakém nástavci na ten box, ke kterému jde po sundání toho orig. chladiče přišroubovat nějaký normální, budu rád...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 27 dub 2007 13:38, celkem upraveno 2 x.
nat: Hm, tak to hodně štěstí kámo. Při vší úctě, existuje minimálně 5 jinech pasivních bloků, který ti poslouží líp. Musíš koukat po heat-pipes a ne těhle kopií boxu. Vždyť ti to bude k prdu. Pokud chceš laborovat s větrákama, a nevíš jak je přichytit k boxu, tak si někde sežeň takovej plastovej "suchej" zip od 3M, nalep si to doprostřed vetilátoru a plácni to na pasiv... Mám odzkoušeno s pasivem z AMD socket A. Drží to a bez síly to neutrhneš.
delay: jo je mnohem víc a lepších pasivních bloků...jenže všechny co jsem koukal jsou příliš velké a já tam nechci žádnou velkou zrůdu jak už jsem psal...shodou okolností tady ty plastové suché zipy mám, jenomže docela nerad bych to tak řešil, je to neestetické zbastlené řešení a tomu já nefandím...každopádně jestli mi ukážeš nějaký lepší pasiv co nejmenších rozměrů jak co do šířky tak do výšky na který půjde větrák přišroubovat, budu rád...já takový nenašel, kromě toho jungle, který mi zaručí, že mu nebudou vadit žádné kondenzátory na desce, nebude mu vadit zdroj který je hodně blízko a na výšku bude v pohodě a nebude bránit proudění vzduchu už v tak malém prostoru který tam je...já to nechci zkoušet metodou pokus omyl, chci jít na jistotu...a taky se mi líbí montáž přídavného větráku na pasiv shora, lépe se k tomu dá dostat, než ze strany...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 27 dub 2007 14:08, celkem upraveno 1 x.
delay: díky, budu to dělat během května, pak napíšu report...pan Adámek z Czech Computeru mi po dlouhé diskuzi zaručil, že s ventilátorem AC Fan 9 PWM to určitě nebude mít nižší chladící výkon než s boxovaným chladičem, takže jsem zatím docela klidný a vypadá to, že to bude fungovat přesně tak, jak si představuji...
Dnes jsem si koupil a úšpěšně nainstaloval Scythe SCY-HDS2 Hard Disk Stabilizer 2 (odkaz), protože můj nový velký disk (300 GB) přenášel vibrace na kostru skříně a dělalo to opravdu hnusné zvuky. S tímto stabilizérem je to krásně tichoučké, nic už se nepřenáší. Doporučuji, je to velice kvalitní, účinný a na montáž jednoduchý výrobek.
delay: Já totiž koupil první disk co měli u CC zrovna na skladě (zbrklost) a kdybych počkal, mohl jsem mít lepší a novější za stejnou cenu. Tenhle můj je horší tím, že má víc ploten než je zdrávo (starší model) a nejspíš proto je to také takový vibrátor. Jestli ten tvůj nepřenáší žádné slyšitelné a rušivé zvuky na kostru skříně, asi bys to kupoval zbytečně, já jsem to potřeboval opravdu nutně - heh, to vždycky začlo dělat takové vlny hlubokých tónů a řešil jsem to klepnutím do plechu koše který drží ten disk a přestalo to na 5 minut - takže jsem do toho pořád klepal jak debil, no hrůza. Asi je to také tím, že mám starou nepříliš kvalitní skříň (ale mám jí rád), lepší by to asi nedělala, tady je to samý tenký plech a ten má na tyhle rezonance nárok. No co, lepší koupit držák za necelé dvě stovky než novou skříň za 3 tácy 
Jo a bacha, ten držák pochopitelně nejde namontovat do skříní, které mají ten bezšroubkový mechanismus uchycování mechanik a disků.
Jo a bacha, ten držák pochopitelně nejde namontovat do skříní, které mají ten bezšroubkový mechanismus uchycování mechanik a disků.
Panove dneska prijde novej komp - deska s pasivnim chladicem, grafika s pasivnim chladicem, pasiv na disku, chladic na procesoru Scythe Ninja, Udajne tichy zdroj od ASUSU a celkem obycejna bedna do ktere pripadne koupilm odhlucneni bočnic. Jsem zvedav jak to bude rvat. Ten Chladic pry neni skoro slyset takze to zavisi jen na hlucnosti disku / mechanik a zdroje.
Tak panove mam toto:
skrin
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37209
zdroj
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34292
chladic
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41230
Musim rict, ze ty 120ky nejsou vubec slyset, ale ten udajne znackovej supertichej zdroj rve jako hovado takze bacha na zdroj
Zas na druhou stranu je to tišší než moje byv. P4 a ma to jen 28 stupnu na procesoru 30stupnu System Temperature.
skrin
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37209
zdroj
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34292
chladic
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41230
Musim rict, ze ty 120ky nejsou vubec slyset, ale ten udajne znackovej supertichej zdroj rve jako hovado takze bacha na zdroj
Zas na druhou stranu je to tišší než moje byv. P4 a ma to jen 28 stupnu na procesoru 30stupnu System Temperature.