lol. no tak na ty linky jsem si kliknul. Ale myslel jsem jako zbytek komponent, procak, hdd, ram,grafarna, atd.TOM-Thak píše:Jsem sem naposilal linky, ale pro tebe to sem napisu
skříň - Thermaltake Matrix VD2000BNS
zdroj - Asus A-45GA 450W
chladič - CPU Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B
Ostatní díly jsou Pasivně chlazené
Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)
BS: ha
sem si rikal, ze snad kazdyho napadne kliknout na linky haha
tady to mas:
CPU Intel Core2 Duo E6320, 1.86GHz,1066FSB,4MB,LGA775,BOX
MB Gigabyte 965P-DS3 775, i965 Exp, D.DDR2, SATA2/RAID, GL
RAM GEIL 2x512MB DDR2 PC800 (GX21GB6400DC) *RED
HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G
COOLER Primecooler PC-HDB (P) SuperSilent passive pro HDD
COOLER SCYTHE SCNJ-1100P Ninja PLUS Cooler Rev.B
Zdroj ASUS PS A-45GA ATX450W/1F/SW w/APFC w/SATA
VGA Sapphire ATI X1650 Pro Ultimate 256MB GDDR3,DVI/TV,PCI-E
FDD mechanika 3,5" 1,44MB černá
DVD-R/+R Sony-Nec AD-7173S 18x OEM LabelFlash,černá,SATA,bul
CASE Thermaltake Matrix VD2000BNS
DVD-R/+R Samsung SH-S183L S-ATA, černá, OEM
A to je vse.

CPU Intel Core2 Duo E6320, 1.86GHz,1066FSB,4MB,LGA775,BOX
MB Gigabyte 965P-DS3 775, i965 Exp, D.DDR2, SATA2/RAID, GL
RAM GEIL 2x512MB DDR2 PC800 (GX21GB6400DC) *RED
HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G
COOLER Primecooler PC-HDB (P) SuperSilent passive pro HDD
COOLER SCYTHE SCNJ-1100P Ninja PLUS Cooler Rev.B
Zdroj ASUS PS A-45GA ATX450W/1F/SW w/APFC w/SATA
VGA Sapphire ATI X1650 Pro Ultimate 256MB GDDR3,DVI/TV,PCI-E
FDD mechanika 3,5" 1,44MB černá
DVD-R/+R Sony-Nec AD-7173S 18x OEM LabelFlash,černá,SATA,bul
CASE Thermaltake Matrix VD2000BNS
DVD-R/+R Samsung SH-S183L S-ATA, černá, OEM
A to je vse.
BS: Ja to vzal jen z toho duvodu, ze mi kamos rikal - pridej si litr a ten vykon mas uplne nekde jinde nez u grafiky za 1400,-. Jinak to na veci typu PC hry uz davno moc nepouzivam. Je to z 90% na hudbu.. samozrejme dokazal bych postavit lepsi, ale vzhledem k financím.. Koukal sem na E6420 ale oproti E6320 tam neni vykonem takovy rozdil na to abych za to dal o 800Kc vic, navic se to da solidne pretaktovat
mam tam tedka paradnich 28stupnu.

Koupil jsem věci do mého PC o kterých jsem již mluvil. Takže nyní je můj projekt PC, kde lze jakýkoliv větrák jednoduše vyměnit, zcela hotov. Zde jsou obrázky:

Ještě mám vlastní design chlazení na přední částí skříně co se týče hdd, ale na to už nezbyl při focení čas - tak snad kdyby měl někdo zájem, dodám fotky příště.

Ještě mám vlastní design chlazení na přední částí skříně co se týče hdd, ale na to už nezbyl při focení čas - tak snad kdyby měl někdo zájem, dodám fotky příště.
Zaujal mě ten rošt, já to plánuju udělat taky, akorát mám volnou záslepku nad GPU, takže si udělám rošt s připojením alá PCI... Jinak tam mám 2x8cm fan volně položený - spojený a nehnou se...
Uchladí Artic Fan 8025L ten Jungle pasiv při vysoké zátěži? Čtu že má 1500 RPM, což by mělo být téměř neslyšný, ale pořád si lámu hlavu, že Thermaltake k tomu dává ventilátor 2300 - 3600 RPM, takže je to v podstatě idendický s Intel Boxem a moc se mi nechce věřit, že by jen s 1500 RPM nešel CPU při zátěži do 70°C...
Podle mě je pro ticho potřeba něco s Heat Pipes + nízkootáčkovej chladič, ale asi už melem furt dokola o tom samým...
Uchladí Artic Fan 8025L ten Jungle pasiv při vysoké zátěži? Čtu že má 1500 RPM, což by mělo být téměř neslyšný, ale pořád si lámu hlavu, že Thermaltake k tomu dává ventilátor 2300 - 3600 RPM, takže je to v podstatě idendický s Intel Boxem a moc se mi nechce věřit, že by jen s 1500 RPM nešel CPU při zátěži do 70°C...
Podle mě je pro ticho potřeba něco s Heat Pipes + nízkootáčkovej chladič, ale asi už melem furt dokola o tom samým...
TOM-Thak: Nevím jestli jsi pochopil můj předešlý přízpěvek... Lamentuju pouze nad záměnou Intel Boxu za Thermaltake Jungle s ArticFan 8025L (jeví se mi to jako nepokrokové řešení...). Ninja se samozřejmě jiná kategorie, kvalitní blok s Heat-Pipes, kterej se ale ani Nathovi ani mě do skříně nevejde 
BTW: Jakou máš desku...? Ty teploty se mi u C2D zdaj hodně nereálný (nízký), podle mě blbě umístěný čidla. Jedna deska od Gigabyte to tak měla, a tuším jeden typ od Asusu... Sem to tady taky zmiňoval...

BTW: Jakou máš desku...? Ty teploty se mi u C2D zdaj hodně nereálný (nízký), podle mě blbě umístěný čidla. Jedna deska od Gigabyte to tak měla, a tuším jeden typ od Asusu... Sem to tady taky zmiňoval...
delay: na tom Junglu mám AC 9225 PWM (ten co jsi psal jsi spletl s tím co mám na grafice), protože jiný který by tam šel přišroubovat jsem nesehnal. Ten má 2000 otáček maximum, ale optimálně by měl mít tak 3000, aby to uchladil dobře. Při vysoké zátěži to je kolem 65°. Originál chladič co byl k tomu Jungle má až 4000 otáček a ten to uchladí dobře, ale hrozně řve, je kromě toho asi také docela nekvalitní - proto jsem tam také hned dal jiný.
ten rošt jsem náhodou koupil v OBI, stojí to 9 korun, jedna ta lyže, a používá se to na nějaký závěs do betonu nebo co, nevím na co to je, ale jmenuje se to jak jsem napsal v té zkratce, podle toho to snad lze najít v každém OBI...měl jsem štěstí, protože ty díry co tam jsou, mají přesné rozestupy na 80x80mm větrák a i na přidělání k tomu zadku skříně pomocí šroubů a ty jsem koupil tyto "M5 x 16" s matkou...všechno jsem koupil bez měření a zapadlo to do sebe jako puzzle, akorát sem ten plech ručně ohnul a bylo to...nevýhoda je, že ty plechy mají uprostřeď nějaké nízké prolisy a takže tam jde dát maximálně 1x80x80mm větrák, možná 90x90 nebo 120x120, ale rozhodně tam asi nepůjdou 2x80x80...
no, ještě s tím jungle a chlazením - jak jsem psal už dávno než jsem to koupil, tak jsem to nechtěl ani tak na lepší chlazení, jako spíš proto, aby větrák šel lehce vyměnit a nezabíralo to moc místa, jinak bych si koupil ninju...takhle si tam můžu časem ještě pohrát s nějakým větrným tunelem, nebo udělat také to nasávání zespodu jako má ten nexus, mám tam dost místa pro další experimenty...máš pravdu, je to nepokrokové řešení, ale jen co se týče chladícího výkonu...
mám desku Gigabyte 965G-DS3...ten chladič potřebuje tuším asi 200 hodin na to, aby fungoval přesně jak má, takže mu dám ještě čas...včera jsem to měřil dost brzo po zapnutí pc, teď se to pohybuje kolem 60° v klidu, což měl box také, ale ten měl otáčky o 1000 RPM větší...pokud ty netrváš na lehce vyměnitelném větráku, kup si něco co má větrák napevno, protože tam máš lepší výběr v těchto menších chladičích, jako třeba ten AC Freezer a tak podobně - to bude chladit lépe...
ten rošt jsem náhodou koupil v OBI, stojí to 9 korun, jedna ta lyže, a používá se to na nějaký závěs do betonu nebo co, nevím na co to je, ale jmenuje se to jak jsem napsal v té zkratce, podle toho to snad lze najít v každém OBI...měl jsem štěstí, protože ty díry co tam jsou, mají přesné rozestupy na 80x80mm větrák a i na přidělání k tomu zadku skříně pomocí šroubů a ty jsem koupil tyto "M5 x 16" s matkou...všechno jsem koupil bez měření a zapadlo to do sebe jako puzzle, akorát sem ten plech ručně ohnul a bylo to...nevýhoda je, že ty plechy mají uprostřeď nějaké nízké prolisy a takže tam jde dát maximálně 1x80x80mm větrák, možná 90x90 nebo 120x120, ale rozhodně tam asi nepůjdou 2x80x80...
no, ještě s tím jungle a chlazením - jak jsem psal už dávno než jsem to koupil, tak jsem to nechtěl ani tak na lepší chlazení, jako spíš proto, aby větrák šel lehce vyměnit a nezabíralo to moc místa, jinak bych si koupil ninju...takhle si tam můžu časem ještě pohrát s nějakým větrným tunelem, nebo udělat také to nasávání zespodu jako má ten nexus, mám tam dost místa pro další experimenty...máš pravdu, je to nepokrokové řešení, ale jen co se týče chladícího výkonu...
mám desku Gigabyte 965G-DS3...ten chladič potřebuje tuším asi 200 hodin na to, aby fungoval přesně jak má, takže mu dám ještě čas...včera jsem to měřil dost brzo po zapnutí pc, teď se to pohybuje kolem 60° v klidu, což měl box také, ale ten měl otáčky o 1000 RPM větší...pokud ty netrváš na lehce vyměnitelném větráku, kup si něco co má větrák napevno, protože tam máš lepší výběr v těchto menších chladičích, jako třeba ten AC Freezer a tak podobně - to bude chladit lépe...
OK, jak píšeš. Mě by právě ani tak nevadila teplota 65°C, jako ten hluk. Takhle se dá říct, že sis polepšil, a snížil hluk na přijatelnou úroveň... Jde jen o to, jestli mělo smysl utrácet nehoráznejch 600 Kč za prakticky identickej box, kterej poskytuje jedinou výhodu, kterou je lepší uchycení ventilátoru... No budiž ti přáno ticho a spokojenost.nathanael píše:...máš pravdu, je to nepokrokové řešení, ale jen co se týče chladícího výkonu...
delay: aha tak to sorry to je jina kdyz se ti tam nevejde do skrine. Kazdopadne i kdyby sem mel na gigabyte spatne cidlo tak je jasny, ze pomer zustane zachován - bude to merit totiz porad stejne spatne takze pomer mezi teplotou od boxovanyho a ninji je tam proste stejny tj. asi o 1/3 nizsi teplota nez pri boxu.
btw. co to mas za skrin ? nakej minitower ? Ja mam obycejny middle tower, co ma 420mm na vysku tzn. jeden z nejnizsich, co sem sehnal a na sirku je standardni nejakejch 180mm.
btw. co to mas za skrin ? nakej minitower ? Ja mam obycejny middle tower, co ma 420mm na vysku tzn. jeden z nejnizsich, co sem sehnal a na sirku je standardni nejakejch 180mm.
delay: já si myslim, že kdybych tam koupil ještě nějakou drahou teplovodivou pastu, tak bych tam mohl dát i 1500 rpm větrák a teplota by byla stejná, ne-li ještě nižší (protože té jejich pastě co tam byla již nanesená moc nevěřím - ale drahá pasta=dalších 500kč, na to asi kašlu)...btw, potěšilo mě, že tam lze namontovat jak 90x90mm tak 80x80mm fan (ne oba současně samozřejmě)...
to víš že dát 600 v podstatě za pohou uchycovací sponu na větrák je hodně, ale ono se to prostě zvlášť neprodává, nic takového se nedá koupit, takže jsem to takhle udělat musel...
Tom-Thak: to máš štěstí že se ti tam ninja vešel, především kvůli té šířce...mě by se tam asi také vešel, ale byl by tam nechutně nacpanej...no váhal jsem, ale ne, nechci tam mít takové železářství...
to víš že dát 600 v podstatě za pohou uchycovací sponu na větrák je hodně, ale ono se to prostě zvlášť neprodává, nic takového se nedá koupit, takže jsem to takhle udělat musel...
Tom-Thak: to máš štěstí že se ti tam ninja vešel, především kvůli té šířce...mě by se tam asi také vešel, ale byl by tam nechutně nacpanej...no váhal jsem, ale ne, nechci tam mít takové železářství...