Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

TOM-Thak:
Ninja má na výšku 150 cm. Ty rozměry Nexusu jsou buď blbě nebo se jedná o vnější rozměr. Ve vnitř je to tak 160mm, neboť je tam to protihlukový polstrování..., když k tomu přičteš vzdálenost mboardu od zadní stěny a výšku základny pro osazení CPU, tak se dostaneš tak akorát na rozměr potřebnej pro Ninju...

Nebo koukni na tenhle obrázek z mýmo PC:

Obrázek

jasně vidíš dole 12x12 fan a kolik tam na šířku zbývá...? Nic moc co?
Další foto jsou na straně 8 tohodle threadu...
Naposledy upravil(a) delay dne 01 čer 2007 12:03, celkem upraveno 1 x.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

delay: tak to joo to polstrovani asi udela nakej ten centak. Oni meri urcite vnejsi okraje. Jelikoz ten muj case je klasickej plech tak to je ochuzeno ten vnitrni rozmer tak o 4mm plus o vysku desky. mam tam vůli od bočnice asi 1cm. Je to ale dost velka skoda ze se ti to tam nevejde :(

delay

Příspěvek od delay »

No uvažuji o prodeji tý bedny, prodávám zatím jen na PC tunning, jenže on to nikdo moc nechce, protože to něco stojí... Konkrétně 3.400 Kč i se zdrojem je moje cena. Nová skříň je za 4.700 Kč. No byl to blbej kup? Ještě mě se*e, že to nemá větrák vzadu pod zdrojem, kterej moc nestíhá... Uvžoval jsem, že bych do toho i říznul... Nakonec koupit plechovku za 1500 Kč + úlumovou hmotu od AGEN by bylo tisíckrát lepší...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

delay: se ti dneska podivam, ale mam za to, ze 120ka vetrak je širší než pasiv Ninji ja mam tu 120ku ze zadu case a zabira stejne jak ta tvoje dole. Ti to vyfotim a poslu.

delay

Příspěvek od delay »

No NINJA přece musí bejt širší - má 150 mm. Já to ještě znova poměřím, vím že sem to měřil už nespočetněkrát, a pokud si pamatuju, tak to vycházelo na 146 mm použitelnýho prostoru... Fotku klidně pošli...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

delay: jo a taky ti to změřim, aby nekecali na webu o velikosti.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Docela by mě zajímaly maximální bezpečné operační teploty Core 2 Duo, např. mého E6600. Znáte je někdo? Docela mě také děsí, že první jádro je zpravidla vždy zatíženo více a tudíž má vyšší teplotu, než to druhé jádro a je tedy asi šance, že může dříve odejít. To se mi moc nelíbí a rád bych aby byla vždy obě vytížena stejně, ale to je asi zbožné přání.

No jinak, pro informaci, laboruji s tím co jsem sestrojil a zjistil jsem, že s otevřenou bočnicí je teplota vždy o 10°C nižší, tedy místo 62°C v klidu je to 52°C v klidu. Takže jsem dnes koupil dva přídavné 80x80mm chladiče s 2000 RPM a zatím namontoval dozadu skříně jen jeden (druhý zatím nejde přimontovat), no a teplota v klidu klesla z 62°C na 56°C. V zátěži je rozdíl menší, při 50% zátěži procesoru (obou jader) to dělá asi 67°C.

Rád bych ten procesor zatížil nějakým testem na 100%, obě jádra. Poradí někdo prosím nějaký testovací program pro Dual Core? Jeden jsem zkoušel a ten mi nějak nešel/neseděl, takže nejlepší bude, pokud uvedete více alternativ, děkuji.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Tak také přidám trošku kvalitnější fotky, nyní již včetně předního mini-chlazení. Je to focené v noci z mobilu s bleskem, takže nic moc (rozmazané, špatné světlo, šum), ale nedalo mi to, když jsem viděl ty TOMovi hezčí fotky ;)

Za ten bordel v kabelech se stydim. Vim, jsem línej :oops:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Nepřipomíná vám poslední fotka Číslo pět žije? :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

delay: vidis jak je u me ten 120chladic vyssi nez pasiv ninja ? :) u tebe by byl problem s tema dvema chladicema co mas v PCI. to by tam mozna prekazelo.

delay

Příspěvek od delay »

TOM-Thak píše:delay: vidis jak je u me ten 120chladic vyssi nez pasiv ninja ? :) u tebe by byl problem s tema dvema chladicema co mas v PCI. to by tam mozna prekazelo.
Jo, jasně. To je jedna věc (kterou jsem si do teď vlastně ani neuvědomoval - ikdyž po druhém pohledu si myslím, že by se to tam vešlo, protože ten můj pasivní blok je přímo napláclej na kartě, kdežto ten tvůj ne a něco tam zbývá, myslím, že by to šlo...), druhá je to, že ty vedle I/O motherboardu narveš klidně celej 12x12větrák, což já teda ne, takže je jasný že Ninja je příliš velkej...

delay

Příspěvek od delay »

nathanael píše:Docela by mě zajímaly maximální bezpečné operační teploty Core 2 Duo, např. mého E6600. Znáte je někdo? Docela mě také děsí, že první jádro je zpravidla vždy zatíženo více a tudíž má vyšší teplotu, než to druhé jádro a je tedy asi šance, že může dříve odejít. To se mi moc nelíbí a rád bych aby byla vždy obě vytížena stejně, ale to je asi zbožné přání.

No jinak, pro informaci, laboruji s tím co jsem sestrojil a zjistil jsem, že s otevřenou bočnicí je teplota vždy o 10°C nižší, tedy místo 62°C v klidu je to 52°C v klidu. Takže jsem dnes koupil dva přídavné 80x80mm chladiče s 2000 RPM a zatím namontoval dozadu skříně jen jeden (druhý zatím nejde přimontovat), no a teplota v klidu klesla z 62°C na 56°C. V zátěži je rozdíl menší, při 50% zátěži procesoru (obou jader) to dělá asi 67°C.

Rád bych ten procesor zatížil nějakým testem na 100%, obě jádra. Poradí někdo prosím nějaký testovací program pro Dual Core? Jeden jsem zkoušel a ten mi nějak nešel/neseděl, takže nejlepší bude, pokud uvedete více alternativ, děkuji.
* Teploty C2D - tak leccos jsem četl a tak nějak se dopídil, že C2D aktivuje tepelnou ochranu vkládáním nultých cyklů zhruba po 80°C. To ovšem není bezpečná provozní teplota. Ta je podle mě max. do 70°C, optimum je tak 65°C v plné zátěži obou jader.

* Obě jádra mám zahřátá +/- stejně, teplota se liší max 2°C. vyjímkou mohou být aplikace, které umí využít jen jedno jádro...

* Jestli máš teplotu 67°C při 50% zátěži obou jader, tak na 100% zátěž to bude tak 75°C.

* S těma testama to teď z hlavy nevim. Pamatuju si akorát ORTHOS (myslím obě jádra) a PRIME95 (asi jen jedno jádro).

něco je tady:
http://forumz.tomshardware.com/hardware ... 21745.html
anebo zkus tohle:
http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=2 a hledej příslušný thready, já tam našel všechno...

delay

Příspěvek od delay »

!!!A PŘÍŠTĚ TY FOTKY MENŠÍ!!!
Kdo to pak má scrollovat...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

treba pustit 2x prime95 a kazde priradit jednemu jadru.. v googly urite najdes ako to spravit.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

nj, už jsem ty obě jádra zkoušel přes něco zatížit, myslím přes everest a při 100% zátěži mám 70°...teď jsem ještě trošku lépe pořešil odvětrání skříně a většinou mám teplotu při normální práci asi 58° (stejně jako s boxem, ale při nižších otáčkách - bohužel při velké zátěži tam zase něajkých těch 500-1000 rpm navíc chybí no), někdy méně...snad to je v pohodě...

btw, koukněte na tuhle prapodivnou skříň - http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67

Odpovědět