Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: řekl bych, že lepší je jeden ovladač na ventilátory vepředu (a s displejem + teplotní čidla), kde jich můžeš regulovat víc, než to co jsi si koupil...ale neřekl bych, že cokoliv s větráčkem může být 100% bezhlučné, to by to muselo být pod prahem slyšitelnosti a já o takových větrácích tedy nevím...

delay

Příspěvek od delay »

nathanael:
S tím ovládáním máš pravdu, já o tom dlouho uvažoval, ale je tady rozdíl v ceně. Zatímco za nějakej ovladač dopředu zaplatíš od 350 Kč víc (přičemž ty nejlevnější bych fakt nechtěl), já měl oba za 120 Kč, krásně jsem si zaplnil volný (ale zevnitř grafikou blokovaný) záslepky a zas tak často to regulovat nemusím, abych to měl vepředu. Nicméně to může bejt fajn. Až n aty displeje, tomu bych moc nevěřil, to musíčš po skříni rozmístit čidla a to je na ho*no ne?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay: asi je to ona :) to maya me v tom nazvu nejak plete
GIGABYTE NX7600GT 256MB DDR3, PCIe x16, DVI, SILENT PIPE II

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nathanael píše:biscuit: podle toho co jsem %u10detl, by ta 7600gt pasivn%u11b chlazená m%u11bla topit mén%u11b, ne%u17e ta moje 1650xt - tak jsem docela zv%u11bdav co nam%u11b%u159í%u161...btw, závidím ti gigabyte, líbí se mi jejich design...bohu%u17eel jí nem%u11bli skladem, taky jsem jí cht%u11bl...ten tv%u16fj case je hodn%u11b zajímavej - prost%u11b je to asi jako bys m%u11bl otev%u159enou bo%u10dnici ne? ale toho prachu tam bude%u161 asi mít %u10dasem jak na*ráno..
uvidime, ma to filtry.. je to takova spartanska, ale docela zajimave poresena a pevna skrin... sam jsem zvedavej :)
navic doted jsem mel takovou shit krabici a jsem zvyklej to luxovat.. stejne se ti to dostane mezi zebra chladicu :(
Naposledy upravil(a) biscuit dne 12 bře 2007 14:01, celkem upraveno 2 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay píše:biscuit:
Fajn, jsem zvědavej hlavně na tu grafiku. Ale u do týhle skříně můžeš dát větrák, minimálně dopředu na nasávání ne?
Je to tohle (?): http://www.alltests.de/hardware/reviews ... r/oa_1.php
A počítám, že větrák budeš mít i ve zdroji. Pokud ti jde o tu úplnou bezhlučnost, ale budeš na PC provozovat i hry, tak si kup ovladače na ventilátory, buď to 3,5 pozice místo disketovky, nebo dozadu do PCi záslepky a máš to.
jo to je ta skrin :) nejde mi az zas tak o uplnou bezhlucnost.. samozrejme cim tissi tim lepsi, uvidim jak moc pasivni ta skrin nakonec bude moct bejt ;)
vetraky budou pro zacatek: jedna dvanactka na ninjovi, jedna dvanactka ve zdroji
postupem casu uvidim jestli dam dopredu pred disky dalsi dvanactku a dozadu dalsi ;) zatim to neplanuju, spis chci na disky koupit krabice od scythe, jsou levnejsi nez silencery a vysledky +-stejny :)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 26 bře 2007 11:22, celkem upraveno 1 x.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: no já tu regulaci popravdě nemám a ani jí moc nechci - protože nevim, proč bych to reguloval, když si můžu koupit větráčky, co mají samoregulaci a některé mají i externí čidla...nicméně asi ano, asi bys musel rozmístit čidla po skříni, protože pochybuju, že by si některé tohle zařízení umělo vzít ty údaje ze zabudovaných čidel na desce, grafice atd. softwarovou cestou...ale možná že něco takové existuje, ale nevím o tom...

delay

Příspěvek od delay »

biscuit:
Jsem nevěděl, že na Ninju se vleze 12x12, já teda počítám s 8x8...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

k ninjovi je pribalena 12ka :-)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ještě bych se vrátil k 92mm větrákům. Potřebuji ho do svého Kurzweila K2500R. Co říkáte na tehnle? Xilence ? XPF 92.r http://www.svethardware.cz/art_doc-BC7A ... 26FB9.html má i docela slušný průtok na tu rychlost...

delay

Příspěvek od delay »

Ondrash: Ten Xilence bude OK. Není nijak drahej, takže případný neúspěch nebude tak bolet :-)

delay

Příspěvek od delay »

biscuit píše:k ninjovi je pribalena 12ka :-)
Sakra, máš pravdu: http://www.svethardware.cz/art_doc-89A6 ... ht=0,ninja
Kupoval jsi verzi PLUS?

delay

Příspěvek od delay »

nathanael píše:delay: no já tu regulaci popravdě nemám a ani jí moc nechci - protože nevim, proč bych to reguloval, když si můžu koupit větráčky, co mají samoregulaci a některé mají i externí čidla...
Některé z ventilátorů mají samoregulaci podle čidlem naměřené teploty, to je pravda, ale jak jsem měl možnost se přesvědčit, ty čidla měří teplotu za vrtulema, takže to, co ti fouká ven. Tam je tepota vždycky už nižší než v reálu. Někde to může bejt dobrý, ale mě se to zrovna nehodilo.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay píše:
biscuit píše:k ninjovi je pribalena 12ka :-)
Sakra, máš pravdu: http://www.svethardware.cz/art_doc-89A6 ... ht=0,ninja
Kupoval jsi verzi PLUS?
Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B
Ondrash píše:Ještě bych se vrátil k 92mm větrákům. Potřebuji ho do svého Kurzweila K2500R. Co říkáte na tehnle? Xilence – XPF 92.r http://www.svethardware.cz/art_doc-BC7A ... 26FB9.html má i docela slušný průtok na tu rychlost...
xilence maji ty prutoky nadhodnoceny, ale fungujou dobre ;)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

delay: jasně, jsou takové ventilátory (já mám dva, je to k hov*u), co to čidlo mají do sebe zabudované a to je k ničemu...ale jsou také ventilátory a CzC je prodává, které mají čidlo na drátu, takže ho můžeš umístit kam chceš a potom je to lepší a automatické...

Odpovědět