Tichy a chladny harddisk

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Tichy a chladny harddisk

Příspěvek od Pytkin » 28 čer 2008 00:45

Chlapi .. Kto to sleduje a ma to odskusane ?

Potrebujem tichy disk , ktory sa nehreje .. Kludne nech ide 5400 otacok .. nech nema ziadnu cache .. atd .. proste neni podstatny vykon .. skorej aby bol tichy a moc sa nehrial ..

Co doporucite ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 28 čer 2008 06:14

ssd disk :)

alebo skoro hocaky 2.5" model a kablovu redukciu. tie su ovela tichsie ako 3.5"

ak chces obycajny hadr tak stary samsung p120 je zarucene super

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 28 čer 2008 11:41

Ja mel 2,5" WD Scorpio v externim boxu, nikdy se mi neprehral, SMART mel dobry i po dost narocnem vytezovani (jak fyzickem, tak pocitacovem) a na vykon jsem si nikdy stezovat nemohl.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 19:56

Příspěvek od nunu » 28 čer 2008 12:07

Kluci, existuje kabelova redukce ze 2,5" SATA na obycejnou SATA co je na desce ?

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 09:44

Příspěvek od Tamango » 28 čer 2008 15:11

nunu píše:Kluci, existuje kabelova redukce ze 2,5" SATA na obycejnou SATA co je na desce ?
ak sa nemýlim, tak 2,5" HDD idú do Notebookov a tie disky, ak sú SATA majú rovnaký konektor ako 3,5" do PC .... netreba žiadnu redukciu ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 28 čer 2008 15:31

nunu: jak pise Tamango
Pytkin: jak ma byt velky? Pokud staci do 50GB, co compact flash karta s redukci na IDE konektor?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 čer 2008 17:02

no disk chcem co najvacsi .. Chcem to do http://www.popcornhour.cz .. SSD je male/drahe .. 2.5" disky su v pohode .. taky som dal do satelitu .. ale uvazoval som , ze keby bol daky tichy a malo topiaci 3.5" , tak by to bolo lepsie .. kludne staci aby bol 5400 rpm . take ale dnes nie su . co ta Green seria od WD ?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 čer 2008 17:13

Pytkin: to mne zajima , tet taky premejslim ze bych si koupil nejaky multimedialni centrum k TV, ale nevim jestli tyhlencty zarizeni umi podporovat TITULKY , proste aby to umelo prehravat nejaky stazeny film z netu + loadnout k nemu titulky stejne jak to de treba v VCL playeru....
umi to tento?
koukal jsem po apple tv ale ten to myslim neumi pac ma klasicky quicktime player... takze to tvoje , nebo si postavit neco by bylo lepci
sorry za OT

EDIT: aha uz to tam ctu ze to ma excelentni podporu titulku :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 čer 2008 17:23

ekeaze : Mam doma momentalne pozicany EGREAT , co je clon popcornu .. Hra to uplne vsetko .. titulky , zvukove stopy , nic neni problem .. Vcera sme to porovnavali u kamarata s TVIXom .. To je vyrazne lepsie , ale 2x tak drahe .. Tolko $$$ sa mi nechce za to davat .. pri popcorn/egreat ma celkom dostavaju sietove veci .. proste cez siet nemas problem pozerat youtube, flicker, fotky na picase , a miliardy dalsich online zdrojov videa/audia(radia)/fotiek .. atd .. Je to fakt zabavne .. A vcera som vecer konecne otestovat HD projektor (doteraz som na nom skusal len DVD) .. A musim povedat , ze je to uplne peklo .. Hned som dal pokusy s Planet Earth v 720p .. To ma uplne zabilo ..

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 11:34

Příspěvek od bodyia » 28 čer 2008 18:36

Já mám tohle: http://www.umax.cz/index.php?modul=prod ... o=UMNP0021 a v tom 320 GB Western, už nevím jaký číslo, ale měl jenom 8MB cache. ale je hlučnost je v pohodě, teplota taky.
btw: Myslím že podobný hračky jsou doma skoro nenahraditelný...

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 08 říj 2008 14:20

Řeším přikoupení dalšího disku.

? Kolik můžu mít HDD SATA II v jednom PC ?
Můžu mít 3 nebo 4 disky, aby to XP 32bit obstaraly?
nebo mohu očekávat nějaké problémy s větším počtem?
Díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 říj 2008 14:38

martin " kolko chces .. doska ma niekolko portov .. ak je malo , pridas radic dalsi a pripojis dalsie disky .. 4 disky by mala vediet pripojit kazda doska .. ja davam do pocitacov 4-16 diskov a funguje to bezvadne ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 08 říj 2008 15:17

jeden SATA radic podporuje hypoteticky 16 diskov (cez expander). prakticky tolko kolko ma konektorov

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 říj 2008 15:22

kexik : kde sa daju take expandery kupit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 08 říj 2008 15:42

Pytkin píše:kexik : kde sa daju take expandery kupit?
no v tom je pointa ze nedaju :)
ale architektura to vraj umoznuje
rozhodne z toho vyplyva ze adresovat 4 disky je pre radic malina, nie ako pri pata, kde je to nadoraz

Odpovědět