jackies píše:Ještě rada, ať vyřešíme i obraz, ale to hádám a nemůžu vyzkoušet.
Nastav si v OSD monitoru své hodnoty (bez pískání) a pak to zkus doladit
(útlum jasu) v ovladačích (vlastnostech) gr. karty.
Mám Excalibur Radeon 9200 Vivo a možnost jakéhokoliv nastavení jasu atd. z této strany nikde nemůžu najít ... Kliknu-li pravým tlačitkem na plochu a dám nastavení atd. jsou tam nějaké informace o ovládačích atd. ale žádné možnosti nastavení karty.
Zkusil jsem aspon snížit kontrast na lcd, je to trochu tmavší ale pořád to není ono
Ivo:
Nejlepe nainstalovat utilitu od vyrobce LCD a tam nastavovat jas a kontrast, ne v ovladacich graf. karty.
Musis ale jet pres digital in/out.
Jinak piskani je u LCD bohuzel normalni, dnes se delaj jen smejdy:(
PowerStrip... ale nevím, jestli uměl jas a kontrast, spíš se s ním dalo hrát s frekvencema (a to dost šíleným způsobem).
Jas a kontrast umí ve svém ovládacím appletu třeba karty od nVidie.
ivo: pravym na plochu - vlastnosti - nastaveni - upresnit - a tam by mela byt jedna ze zalozek ATI xxxx. v ty hledej, melo by to tam urcite bejt, ma to tak nvidia, ati a dokonce i onboard intel ksunt co mam v pracovnim pc...
mam taku utilitku, vola sa monitor calibration, samozrejme nou ide perfektne nakalibrovat monas, ale myslim ze vie aj jas. este si to overim... bezi to na hocakej grafike a kalibracia je fakt profi, na 7 intenzit pre kazdu farbu... je to free, ale nepamatam si kde som to stiahol a nebolo to jednoduche vysnorit
jackies píše:Ještě rada, ať vyřešíme i obraz, ale to hádám a nemůžu vyzkoušet.
Nastav si v OSD monitoru své hodnoty (bez pískání) a pak to zkus doladit
(útlum jasu) v ovladačích (vlastnostech) gr. karty.
Mám Excalibur Radeon 9200 Vivo a možnost jakéhokoliv nastavení jasu atd. z této strany nikde nemůžu najít ... Kliknu-li pravým tlačitkem na plochu a dám nastavení atd. jsou tam nějaké informace o ovládačích atd. ale žádné možnosti nastavení karty.
Zkusil jsem aspon snížit kontrast na lcd, je to trochu tmavší ale pořád to není ono
Na karty od ATI si stáhni alternativní ovladače OMEGY a tam si nastavíš vše.
Je tam i kontras , jas atd ..
Omegy jsou vždy o trochu vychytanější než firemní Catalysty.
Zkus třeba tady: http://www.philka.ru/news.php?15.list.8
Naposledy upravil(a) jackies dne 11 říj 2006 13:10, celkem upraveno 1 x.
jackies píše:
Na karty od ATI si stáhni alternativní ovladače OMEGY a tam si nastavíš vše.
Je tam i kontras , jas atd ..
Omegy jsou vždy o trochu vychytanější než firemní Catalysty.
Zkus třeba tady: http://www.philka.ru/news.php?list.8
Tam to nějak nejde stáhnout - po kliknutí download akorát naběhne nějaká fotka a tím to skončí