To už je na mrtvici - další pár LCD a zase pískají !

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ivo
Moderátor

To už je na mrtvici - další pár LCD a zase pískají !

Příspěvek od Ivo »

Jak už jsem se zmínil, objednal jsem si před nějakou dobou 2 širokoúhlé 20´Acery AL2016Ws. Byly fajn, ale vyluzovaly hrozně nepříjemný vysoký hvízdavý trafo tón (2 monitory = x 2). Tak jsem je vrátil s pocitem že Acery jsou šmejdy.

Dnes mi došly dvě širokouhlé dvacítky Samsung 205BW. Tak Samsung, to už by měla být kvalita ... Pěkné, dobré nastavování výšky atd.
Nejdřív začalo pískat jedno LCD, pak to druhé a ted už je tu zase siréna. To už je jako zlý sen. Schválně jsem ještě běžel do jiné budovy vyzkoušet jestli nemám nějakou podivnou zemní smyčku co to způsobuje. Piští i tam.

Doteď používám dvě 19´- Samsung 191T and a Acer 1916 - oba jsou NAPROSTO TICHÉ ... Zapnu nové - hned siréna.

Teď už mě s tím asi vyhodí. Chápu že v nějaké kanceláři s x lidmi a provozem dole na cestě to asi moc slyšet není (takový bude mít dojem i nějaký technik v servisu). Ale to prostě mít na tichém stole mít nelze (a nejen v nahrávacím studiu).

Mám silný pocit že ten pískot u Samsungů je naprosto stejný jako byl u těch Acerů - že by všechny měly nějaké stejné humusácké čínské trafo nebo něco takového ?

Fakt jsem z toho na větvi .. Nic levného to přitom není ... :( A je to naprosto nepoužitelné

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ja se modlim aby nezacly piskat moje dva novy kousky
http://www.alza.cz/20-lcd-benq-fp202w-6 ... d57095.htm

na forech se o nich psaly sileny veci, zatim nepiskaj, tuk tuk na drevo

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jednomu kousku to taky trvalo asi hodinu než začal pískat ... jsem si myslel že píská jen jeden. Ale nevím jak to chtějí opravit, když je to zjevně konstrukční věc ...

jackies

Příspěvek od jackies »

Mám podobnou zkušenost, ale s LCD televizí.
Nedávno jsem si koupil Technisat HD-Vision 32 za dost velký peníz a dělá přesně to, co říkáš.
Trochu jsem se po tom pídil a vypadá to (nejen v mém případě) na rušení zdroje podsvícení.
Myslím, že panel je také od Samsungu.

Zkus si pohrát s nastavením podsvícení a možná to o něco ztlumíš.

kexik

Příspěvek od kexik »

pocitam ze to hvizdia tlmivky v vf zdroji pre podsvietenie... to je fakt na zabitie

som nekonecne rad ze moj monitor tuto skvelu vlastnost nevykazuje

apropos, maju tie monitory externy napajaci zdroj, ci z nich ide rovno snura do siete?

tam moze byt suvislost, ak je k mani vnutri lcd 220V, netreba onen generator vf = bez piskotu. SPEKULUJEM samozrejme

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tady si můžete tu líbeznou hudbu poslechnout:

Moje stará 19 Samsung 191T http://savita.me.cz/show/191T.mp3

A tady dnešní nový 205BW http://savita.me.cz/show/205bw.mp3

(u obou mikrofon na stejném místě)

Je to děs

Je to děs

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

kexik píše:pocitam ze to hvizdia tlmivky v vf zdroji pre podsvietenie... to je fakt na zabitie
jackies píše: Zkus si pohrát s nastavením podsvícení a možná to o něco ztlumíš.
:!: :!:

Tak na tom něco bude !!
Nejdřív pohoda. Speciálně jsem dával ucho k monitoru a s potěšením nic neslyšel. První věc co jsem po chvíli udělal bylo podstatné ztlumení jasu a kontrastu u prvního monitoru. A pak jsem si ke svému zděšení všiml sirény - a viděl jsem že to druhý nedělá. Tak jsem si řekl - hmm, jeden je šmejd a hned jsem volal do Samsung servisu a tam říkali, jasně poslat. Teprve za nějakou dobu jsem totéž udělal u druhého - a pak jsem si najednou všimnul že to dělají oba ...

Že by to bylo tím ztlumením ?? Uff ... hned vyběhnu nahoru a vyzkouším.
I tak by to byla samozřejmě šmejdovská bota, ale aspoň bych věděl co to způsobuje a jak se to projevuje ...

jackies

Příspěvek od jackies »

V mém případě jsem to pískání eliminoval z 95%.
Vypnul jsem "autopodsvícení" a nastavil ručně kompromisní hodnotu (pískání versus podsvícení) podsvícení.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže potvrzeno: snížením jasu pod 92% začíná pískání a zvětšuje se uměrně dalšímu ztlumování. Nad 92% je to tiché. Malá úleva ... Na druhé straně já nemám rád když to moc svítí, optimální je pro mě tak 50% ... Takže představa koukat se do přesvíceného (byt tichého) monitoru též není příliš optimistická
Jak to můžou tak špatně dělat ??
S tím asi v servisu moc neudělají ...

S těmi předchozími Acery to byl 100% stejný důvod. Chudáci v servisu pak tvrdili že je to tiché a já jsem myslel, že jsou hluší ...

styx_oarsman

Příspěvek od styx_oarsman »

Používam Benq T705, sedemnástka, trochu starší typ, kupoval som to viac ako pred rokom, a doteraz sa žiadny podobný problém nevyskytol... a to je často zapnujtý skoro celý deň.

jackies

Příspěvek od jackies »

Ještě rada, ať vyřešíme i obraz, ale to hádám a nemůžu vyzkoušet.
Nastav si v OSD monitoru své hodnoty (bez pískání) a pak to zkus doladit
(útlum jasu) v ovladačích (vlastnostech) gr. karty.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jsem rad ze muj asus nepiska, nebo ne natolik, ze bych to slysel ;)

fova

Příspěvek od fova »

Muj Acer AL1715 je take tichy. Vypada to, ze to je jen u vetsich obrazovek nad 17"
Ja jedu vecer vzdy na jas 0 a kontrast 0 - setrim oci.
Naposledy upravil(a) fova dne 10 říj 2006 22:43, celkem upraveno 1 x.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Acer AL1716 taky v pohodě (a to mám jas na 35). Když nakloním hlavu za panel přímo k větracím otvorům, tak slyším slabounký bzukot elektroniky, ale s pískáním top nemá nic společného. A hlavně je to slyšet opravdu jen za panelem (z té strany moc nepracuji, protože periskop nemám :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

moje eizo s1910 trolilinku piska...pocujem to jedine ked strcim hlavu tesne ZA monitor..
keby ma na to neupozornili na jednom fore tak o tom ani neviem.
jas mam na 19%

Odpovědět