UAD-1 alebo Dual Core CPU?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Poshook

Příspěvek od Poshook »

zdravim,

uvazujem o kupe UAD-1, len neviem, nakolko dlho sa da este pocitat s podporou klasickej PCi v pocitacoch a ci nie je rozumnejsie ist radsej do dualcore CPU.

co ma laka na UAD, su pluginy, ktore kupou noveho CPU neziskam

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

Kupuju nový počítač a počítam s tím že to bude pentium dualcore.Problém je v tom,že základní desky pro tyto procesory/nejnovejší čipová sada intelu i975/mají sice PCIe ale klasické "staré"sloty PCI mají max. dva.Chci do toho Emu 1212 a ta sama potřebuje jeden PCI a ještě jedno místo nad ním zakryje tou přídavnou deskou.Takže zůstanu bez PCI slotů.Naštěstí grafika se už dělá do PCIe.Jestli bude PCI slotů dále ubývat,nebude kam zvukové karty dávat.Máte někdo signál o tom že by se začaly vyrábět nějaké karty do PCIe.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ja bych si pral aby UAD udelali neco, jako je TC Powercore, aby se to dalo propojit prez Firewire...
Jsem cerstvy majitel notebooku Asus A6j dual core... musim rict ze je to opravdu mazec...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook : UAD je velmi prijemne .. tusim som dakde cital ze maju prist s PCIe verziou ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:poshook : UAD je velmi prijemne .. tusim som dakde cital ze maju prist s PCIe verziou ..
takze radis pockat?

mozno by nebolo odveci najprv upgrade pocitaca na dualcore a potom ked bude PCIe, kupit UAD. len som zvedavy na cenu

kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: ja by som tiez teraz radsej upgradol... uad mi pride uz starenka

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

otazkou je jestli bude UAD jeste "aktualni" nez vylezou s PCIe verzi, pac si myslim ze i kdyz sou ty pluginy tutove vyborny a podpora nekonci, spis naopak, tak je posledni dobou tolik novejch a hodne kvalitnich nativnich pluginu ze je otazkou jestli UAD udrzi krok. osobne si asi taky pocklam na PCIe verzi a pak zhodnotim situaci jestli mi to za ty prachy jeste stoji, zatim stradam do prasatka, ale fakt je, ze ekvalizery od URS, blizici se kompresory od URS, nove packy od Waves apod. davaj se soucasnym vykonem PC staricky UAD uz podle me dost na prdel.
Furt se mi ale UAD dost libi, sakra, kdybych si ji tak moh nekde vyzkouset abych pak mohl rict "jo, ty kompresory sou mazec, to fakt chci" nebo naopak "hmmmm, stejne zustanu u TC" :wink:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:poshook: ja by som tiez teraz radsej upgradol... uad mi pride uz starenka
skoda len, ze Ableton Live bude podporovat dual thread az vo verzii 6 (cca august 2006) :(

kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: no ja hlavne myslim ze vstcka ti pobezia na druhom cpu, ci to podporuje host alebo nie... to su extra thready predsa? mal by si to odskusat

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:poshook: no ja hlavne myslim ze vstcka ti pobezia na druhom cpu, ci to podporuje host alebo nie... to su extra thready predsa? mal by si to odskusat
ja som bol v tom, ze to, ci sa do vypoctov cohokolvek zapoji aj druha CPU jednotka, zavisi od hostu. podla vylsedkov na ableton fore je v performacne teste vykon dual CPU rovnaky ako single CPU na rovnakej frekvencii aj ked v performance teste nie su ziadne VST/VSTi...

FFoxX

Příspěvek od FFoxX »

Každý SW modul (exe nebo dll) si může vytvořit jedno nebo více svých vlastních vláken, a každé to vlákno se samostatně přiděluje jednotlivým CPU. Otázka je jak jsou naprogramované ty VST, jestli pracují ve vztahu k hostitelské aplikaci asynchronně, tzn. mají svoje vlastní vlákna, což je složitější naprogramovat, anebo jestli jsou prováděné čistě synchronně vláknem/vlákny hostitelské aplikace.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

vratim sa trochu spat. je tu nejaky uzivatel dvoch UAD-1 v jednom PC?

Alex123

Příspěvek od Alex123 »

Včera byl u mne známý od nepaměti pracuje jako programátor říkal jsem mu že bych pořídil něco výkonějšího např Dual core ale pokud nejsou napsány programy pro takovéto mašiny tak je to vyhazování peněz a i kdyby tak nárůst výkonu do 20% za cenu o 200% vyšší mě nějak nebere. Ale na obzoru je nový procesor SONY PS3 a to bude revoluční změnacca 30 programovatelných na sobě nezávislých procesorů ale zase musí na to být napsaný soft jinak jsme zase na staré výkonnosti takže já počkám jak se to vyvine. :shock:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ale vzdyt uz je sposta testu na porovnani vykonu dualcore procaku. nejakej byl i tady na foru. a ten narust vykonu byl setsakramentskej...
ja myslim, ze az pujde cena tech procesoru dolu, tak to bude dobry reseni

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook : co ta zaujima pri dvoch UAD ?

Inak v marcovom SOS pisu o Dual Core dost velky clanok .. Odporucam precitat ..

Odpovědět