Upgradovaný PC praská

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Džirka

Re: Upgradovaný PC praská

Příspěvek od Džirka »

Omlouvám se, za pozdní reakci, odešel mi doma modem, byl jsem téměř týden bez internetu..

Díky za komentáře, vyzkouším vaše rady... Věc je ta, že se to třeba týden vůbec neděje a pak zcela náhodně to praská i po restartu počítače, jenomže pak druhý den opět nic. Jak už jsem psal v předchozím komentáři, projekt s 50. stopamy běží úplně bez problému a to mám buffer na minimum, ve hraje bez jediného praksnutí a pak si druhý den otevřu v novém projektu dvě stopy a začne praskání.
dJR píše:Ještě mě napadá... Kolik jader máš přiřazeno DAW a kolik jednotlivým VST nástrojům? Zkus v tom překlikávat a pokus se to jinak zkombinovat. V tom se totiž ty různé projekty můžou lišit. Tím jaké VST s jakým nastavením využití multicore interagují s multicore nastavením DAW. Tohle se docela pere v CPU o místo na slunci...

Ctím pravidlo, že DAW nastavím na max. počet jader a VST instrumenty na jediné. Pokud to u VST nestačí, potom ho nastavím na max-1 jader.
Netuším, kde se toto v Reaperu nastavuje.

Venti

Příspěvek od Venti »

Cauko, skus hlavne ten latencymon co som pisal, bod 5. On Ti presne ukaze a napise, ktory process to brzdi a sposobuje praskanie. Minimalne nas to posunie dalej v patrani, ci je to problem pocitaca, reapera alebo co sa deje.

saturninek

Příspěvek od saturninek »

Hm, vyzkoušej nejdříve co ti radí 48cube a Kelley. Měl jsem identický problém a zkoušel jsem postupně doinstalovat veškeré ovladače přímo od výrobců hw (malé zlepšení), následně jsem pořídil nový ssd disk a na něj napral čistý systém, bez antiviru, připojení k síti, laboroval jsem s odpojováním periferií a zvukovek, problém stále přetrvával.
Nakonec to vyřešila taková banalita, jakou je povypínání různých energii šetřících funkcí, kterými jsou moderní PC vybavené.
Udělat to jde dvěma způsoby(jsem zvolil pro jistotu oba :mrgreen: ) :
Jednak přímo z Win, v profilu napájení se nastaví "vysoký výkon". Tím by Win měly ignorovat šetřící funkce na desce. Jistota je ale povypínat tyhle funkce natvrdo v Biosu. Názvy se liší podle jednotlivých výrobcu HW, strejda Google ti určitě poradí, jak se to jmenuje na desce, kterou máš v PC ty.
Hodně štěstí...

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Teď si uvědomuji, že jsem na tuto diskuzi, kterou jsem začal.. Zkoušel jsem různé věci a už to nějaký měsíc nepraská. Nainstaloval jsem si originál ovladače, aktualizoval jsem si ovladače na zvukovku (vyšly mezitím nové) Akorát těžko zjistit, čím se to podařilo zpravit, neboť to praskání se před tím objevovalo skutečně pouze občas náhodně. Takže zatím dobrý. Moc děkuji za rady!

Odpovědět