DelayLama : ak ho Nema Toshiba na strankach tak to pravdepodobne znamena ze uz ten model prestala vyrabatvůbec není na stránkách výrobce uveden
Vybírám notebook, chci aby tam šly XP, poradíte s otázkami?
rozveď to trochu mám jednoho domaVenti píše:DelayLama, robime ofic servis pre fujicu-siemens... myslim ze by som mohol citovat kolegov ktori sa o ne servisne staraju, poviem to ale slusnejsie. Nech ta Fujicu ani nenapadne kupovat
Radsej doplat a zober Toshibu, alebo nejaky vyssi Dell.
Kazdopadne nesetri a zober aj nejaky carepack, s reakciou next bussiness day. Mas o zaruku a rychlu vymenu pripadnych zavad postarane.
fova: zabrzdi dokud je cas!
)
Ale kdyz uz se to nakouslo, neda mi to - Dell jsou klumpry, hrozny, ale maj dobrej servis, kterej to trochu kompenzuje
Fujitsu-Siemens je neco podobnyho, az na ten servis. Predloni si je koupilo dost lidi od nas z oddeleni a ted uz maji vsichni neco jineho
Predim meli Delly. Ted maji bud IBM nebo Sony Vaio (coz jsou podivny strojecky se spoustou problemu, ale hardwarove zda se solidne provedeny).
Ale kdyz uz se to nakouslo, neda mi to - Dell jsou klumpry, hrozny, ale maj dobrej servis, kterej to trochu kompenzuje
holodroid
Pocet a kazovost fujicu notebookov a desktopov je niekolko krat vyssia ako dellov.
A celkovo, ako su robene tie Fujicu desktopy to je des. To ako keby nejaky uplny lama skladal, kable krizom krazom. Davaju pasivne chladenie na vga a v lete sa jeden model prehrieval, takze sme tu experimentovali s ventilatorcekmi.
Na obe robime oficialny servis, nastastie my stari Nortel technici mame toshiby a nedam na ne dopustit.
Aj ked su drahsie, nechcem iny notebook
Pocet a kazovost fujicu notebookov a desktopov je niekolko krat vyssia ako dellov.
A celkovo, ako su robene tie Fujicu desktopy to je des. To ako keby nejaky uplny lama skladal, kable krizom krazom. Davaju pasivne chladenie na vga a v lete sa jeden model prehrieval, takze sme tu experimentovali s ventilatorcekmi.
Na obe robime oficialny servis, nastastie my stari Nortel technici mame toshiby a nedam na ne dopustit.
díky za info jako pravdou je že kdybych teď něco kupoval tak to FS už nebude ovšem považoval jsem tu značku alespoň za krapet solidní možná záleží taky co je to za noťasy (cenová kategorie) .ale zatím slouží (klepu na stůl) ...Venti píše:holodroid
Tak jsem si objednal novy notebook domu:
Asus F3KA-AP031, cena 23562Kc vc DPH

http://www.onlineshops.cz/notebooky-a-p ... 3ka-ap031/
Mam doma stolni pocitac na tvorbu muziky a protoze mi ho casto okupuje zena na brouzdani na Internetu a deti na hrani her, pristoupil jsem k tomu, ze na tyhle cinnosti dostanou ten notebook. Bude k tomu samozrejme i externi klavesnice, mys a casem i lcd.
Zamerne jsem nekoupil stolni pocitac, ale notas, abychom ho mohli brat s sebou i na nase caste cesty.
Snazil jsem se take vybrat neco, co bude docela nadupane (hlavne graf. karta), aby na tom sly hrat i novejsi 3D hry a ja si ho mohl brat s sebou na PC parby s kamarady.
Cena byla docela limitujici, takze jsem musel jit do kvalitativne horsiho Asuse a ne do nejake Toshiby nebo Lenova.
A objednal jsem si k nemu XP, nikoliv Vistu
Asus F3KA-AP031, cena 23562Kc vc DPH

http://www.onlineshops.cz/notebooky-a-p ... 3ka-ap031/
Mam doma stolni pocitac na tvorbu muziky a protoze mi ho casto okupuje zena na brouzdani na Internetu a deti na hrani her, pristoupil jsem k tomu, ze na tyhle cinnosti dostanou ten notebook. Bude k tomu samozrejme i externi klavesnice, mys a casem i lcd.
Zamerne jsem nekoupil stolni pocitac, ale notas, abychom ho mohli brat s sebou i na nase caste cesty.
Snazil jsem se take vybrat neco, co bude docela nadupane (hlavne graf. karta), aby na tom sly hrat i novejsi 3D hry a ja si ho mohl brat s sebou na PC parby s kamarady.
Cena byla docela limitujici, takze jsem musel jit do kvalitativne horsiho Asuse a ne do nejake Toshiby nebo Lenova.
A objednal jsem si k nemu XP, nikoliv Vistu
2 Excom: Ja vim, Toshiba me prekvapila, jak ma ted nektere modely levne.
Jenze ten, co byl ve stejne cenove hladine jako ten Asus, mel horsi grafickou kartu a to je pro me s ohledem na ty hry docela zasadni parametr. A ani u o dost drazsich modelu nemela Toshiba tu kartu lepsi.
Tenhle Asus je vylozene "paransky" notas.
Do Acera jsem jit nechtel, to uz mi prislo prilis riskantni (napr. mechanicka odolnost cepu u lcd). Asusy se mi zdaji byt o neco lepsi.
Jenze ten, co byl ve stejne cenove hladine jako ten Asus, mel horsi grafickou kartu a to je pro me s ohledem na ty hry docela zasadni parametr. A ani u o dost drazsich modelu nemela Toshiba tu kartu lepsi.
Tenhle Asus je vylozene "paransky" notas.
Do Acera jsem jit nechtel, to uz mi prislo prilis riskantni (napr. mechanicka odolnost cepu u lcd). Asusy se mi zdaji byt o neco lepsi.
Naposledy upravil(a) fova dne 04 led 2008 13:03, celkem upraveno 1 x.
pytkin : ano, to je pravda.. ale treba vymaknut prave znizovanie cien.. cize niektore notasi ktore boli drahe su teraz lacne ale kvalita je v podstate rovnkaa.. boli notasi co stali 60.000 a minuli rok ich dali na 30.000 co je pici dost rozdiel kedze som kupil notas za 60k ;D ja som si zadovazil este v 2006 Tecru M7 za full price a potom isla takto dole.. ako ratal som s tym ale ten stroj mal vsetko co som potreboval... a zas cakat nema zmysel, naklady sa mi vratili samozrejme z jednej zakazky ale to je uz o inom.. myslim, ze toshiba dba na kvalitu.. ale je pravda aj tam co pises... ale co som pozeral aj tie lacne toshiby nevyzeraju byt ze by boli dajako nekvalitne...
do 16 tis. bych koupil tenhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
+Microsoft Windows Vista Business a downgredoval na xp profi, a az za nejaky rok budes potrebovat visty tak je nainstalujes
vista home nelze downgradovat na xp home
vice zde http://download.microsoft.com/download/ ... ngrade.pdf
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
+Microsoft Windows Vista Business a downgredoval na xp profi, a az za nejaky rok budes potrebovat visty tak je nainstalujes
vista home nelze downgradovat na xp home
vice zde http://download.microsoft.com/download/ ... ngrade.pdf
V cenove hladine kolem 10000Kc se to zacalo dost hybat.
Neco podobneho ma Acer a ted prisel s novym resenim i Asus.
Je to ale dost kompromisni reseni - tak na kancelarskou praci a sledovani filmu.
A co se tyce te Visty, tak v poslednich letech zastavam nazor, ze nema cenu kupovat nedoladeny OS ihned po jeho uvedeni na trh a je lepsi pockat, az bude napr. druhy service pack. Myslim, ze na tomhle natasu uz s XP vystacim do konce jeho moralni zivotnosti, tj. min. 3 roky
Neco podobneho ma Acer a ted prisel s novym resenim i Asus.
Je to ale dost kompromisni reseni - tak na kancelarskou praci a sledovani filmu.
A co se tyce te Visty, tak v poslednich letech zastavam nazor, ze nema cenu kupovat nedoladeny OS ihned po jeho uvedeni na trh a je lepsi pockat, az bude napr. druhy service pack. Myslim, ze na tomhle natasu uz s XP vystacim do konce jeho moralni zivotnosti, tj. min. 3 roky