Win 10 - USB MIDI - Korg

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
saturninek

Re: Win 10 - USB MIDI - Korg

Příspěvek od saturninek »

PMC píše:
11 říj 2017 11:39
Kdyby tomu tak bylo, a problém byl vskutku v hw, dokázal bys zajisté vysvětlit, proč pod linuxem stačí jeden univerzální ovladač. Neřeším midi jako takové, ale čistě funkční komunikaci přes usb. Nepodložené konspirační spekulace typu 'dělají to schválně', by neměly být vydávány za fakta.
Ale já nepsal že tento problém, který jsem řešil je způsoben hardwarem! Tento problém je čistě problém win10, ale to je snad z předešlého všem jasné? Nebo mi něco uniká...?
Myslel jsem to tak, že win jako OS pro PCsystem se musí vyrovnat s rozmanitostí hardware, zejména pak také s fake hw z ciny :) a dělá to tak, že tím často třeba i více zkur..., protože oproti relativně bezproblémovému obsloužení USB na Win 7 to tak je. To že na Linuxu stačí jeden ovladač je super, ale proč tedy všichni nepoužívají Linux? Protože to není Windows?
Nejsem žádným zastáncem win a MS už vůbec, ale prostě znám mraky lidí, kteří na win10 jedou a jsou spokojení a žádné problémy neřeší. Takže my co je máme je prostě řešíme a nadáváme... :D To je taky ale asi jediné, co můžeme... :mrgreen:
Naposledy upravil(a) saturninek dne 13 říj 2017 08:50, celkem upraveno 1 x.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Neee. Este si mozeme zapalit cigu a otvorit pivo...

PMC

Příspěvek od PMC »

Lidi pouzivaji windows hlavne proto, ze jsou dominantni, koupis pc, mas tam windows. Protoze jsou dominantni, dela se soft hlavne pro windows, coz je nejvetsi nevyhoda pro alternativni platformy. Na mobilech je zase dominantni android, tak vetsina lidi pouziva android. Maloktery laik si platformu vybira podle podle neceho jineho.

saturninek

Příspěvek od saturninek »

Tak mi to nedalo a znova jsem obě zařízení od Korga postupně otestoval na počítačích s čistou instalací win 10 a win 7 (tak nějak mi postupně prošly rukama dva nové noteboky:-)). Zjistil jsem, že chyba byla hlavně mezi monitorem a židlí :mrgreen: . Win 10 jsou v tom naprosto nevině. Pokud jsem totiž zařízení Korg připojil k PC bez předchozí instalace korgových ovladačů, win 7 i 10 je bez problémů najdou a nainstalujou. Já jsem ale prve u přechodu na win10 postupoval tak, že jsem nejdříve nainstaloval drivery Korg, bohužel s nepřipojeným Korg zařízením. Pak po připojení zařízení do kteréhokoliv usb portu jsem neprovedl inicializaci usb portu tak, jak jsem jí popsal již dříve. Celá patálie je záležitost ovladačů Korg. S těmi výchozími, které jsou defaultně ve windows totiž umí pracovat vždy jen jeden software a navíc nejde používat sw od Korgu, takže pokud si koupím cokoliv od Korga, měl bych samozřejmě vždy použít jejich drivery, jinak je funkčnost omezena. Za to ale nemůžou win10 :mrgreen: Celá věc je navíc popsána v manuálu k oběma zařízením...moje blbost, že jsem si to důkladně nepřečetl, ušetřil bych spoustu času...Mea Culpa... :shock:

Odpovědět