tak schvalne .. daj zopar tych ohladov z mnoha .. Ja som teda nenasiel ani jeden ..Kermitak píše:No Ivo na to ti muzu rict jen to, ze chyba je pravdepodobne (opet) mezi zidli a klavesnici, ne ve velmi dobrejch win 7 (ktery imho zadupavaj os x do prachu v mnoha ohledech).
Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?
Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?
Ivo : mas monitory pripojene cez DVI alebo VGA ?Ivo píše:
Opravdu by mě zajímalo jaká chyba je asi "v uživateli", když chce nastavit požadované rozlišení obrazovky a ono prostě není k dispozici ani po vyčerpání všech běžně dostupných zmíněných možností, přičemž v předchozím systému za stejné konfigurace to bylo OK ?
Pytkin: mas to v PM, jak jsem psal, nehodlam tady flejmovat (a nic jinyho by z toho nemohlo vzejit)
ivo: mam take nVidia GF 8600 GT jako ty na Win7 Ultimate 64bit. Zadny problem jsem nemel. mobo mam ASUS P5K pro, ovladace viz obrazek.

zrejme nejakej konflikt ovladac nVidie - LCD - mobo. Nejnovejsi sis asi stahnul ze stranek vyrobce. Co mas za mother board?
jake pripojeni LCD mas - Dsub nebo DVI?
nezatracoval bych ani W7 ani tvoje schopnosti, je tam nejakej bug. Ovladaci soft od nVidie mas taky?

zrejme nejakej konflikt ovladac nVidie - LCD - mobo. Nejnovejsi sis asi stahnul ze stranek vyrobce. Co mas za mother board?
nezatracoval bych ani W7 ani tvoje schopnosti, je tam nejakej bug. Ovladaci soft od nVidie mas taky?
windows7 je vyborny, stabilny a spolahlivy operacny system... mam ho nahodeny na malom netbooku, mam tam reaper a kopu pluginov, pouzivam ho ako "skicak" hudbobny ked nie som pri syntakoch a este nikdy mi nic nespadlo a vsetko funguje uplne perfektne... som velmi spokojny s tymto OS, nemam co vytknut ...
ja musim za seba povedat , ze mi win7 strasne lezie na nervy .. presne ako vista .. a ked sa da , tak vsade ostavam na XP ..
Motheboard mám Gigabyte GA-P35-D53. Instaloval jsem nejnovější NVIDIA drivery pro 8 series pro W7 64bit http://www.nvidia.com/object/win7-winvi ... river.html pak taky http://www.nvidia.com/object/win7_winvi ... _whql.html a už zmíněný powerstrip. V tabulce kterou ukazuješ mi to dávalo jen 1600x1200 maximum. V powerstripu se to nastavilo na požadované rozslišení, uložilo, obrazovky většinou zhasly, muselo se restartovat a pak zase zpět na 1600x1200 ... Dost beznadějné ... LCD mám připojené redukcí na VGA ... Mít DVI kabel by mohlo pomoct ?Vlad píše:ivo: mam take nVidia GF 8600 GT jako ty na Win7 Ultimate 64bit. Zadny problem jsem nemel. mobo mam ASUS P5K pro, ovladace viz obrazek.
Uveď aspoň 2-3 konkrétní příklady ... jinak je to jen takové abstraktní povídání ... A není to flame, pokud to budou fakta (na úrovni práce běžných uživatelů, ne nějaké esoterické podhoubí). A nezapomeň taky na viry, to je jedna z dost principiálních věcí ... u Windows musí být všechno obrněno antivirovými atd. programy, aby se s tím vůbec dalo dělat ... U OSX nic takového netřeba.Kermitak píše:To je legracni, na tyhle dva priklady ti muzu dat deset proti prikladu, kde jako porazenej vyjde OS X, cili to je dost o nicem. A o intuitivnosti by se dalo sahodlouze polemizovat, mnoha lidem (vcetne mne) neprijde ani intuitivni (jak ze se ten program uplne odinstaluje?), ani prehlednej, o eleganci nemluve (kdo pracuje s nejakym normalnim unixem chape).
Jak se program úplně odinstaluje ? Záleží jak který. Některý se hodí do koše, jiné složitější mají vlastní unistall ... Není to o moc jiné než ve Windows.
Mimochodem ve W7 je dost (nápadně) okopírovaných uživatelských věcí a přístupů z OSX ...
Bavíme se ale o operačních systémech pro normální práci např. s audiem ? Unix, Linux atd. sem myslím nepatří.
ono zo skusenosti viem ze kazda debata s apple fanusikom je uplne zbytocna, oni su nieco ako sekta
mne teda win7 chodi rychlo ako blesk (samozreme aero a podobne lbosti som vypol, mam standart default sedy win skin), zo sleep modu je nabehnute za 2-3 sekundy a mozem rovno pracovat... a hovorim este mi nikdy nepadol.. ono je to asi individualne proste niekomu vyhovuje hento, inemu zase toto.. inak je to uplne zbytocne natahovanie, nikto neustupi z toho svojho ...
ked mam povedat konkretne veci, mne pride windows ovela intuitivnejsi a prijemnejsi na pracu ako macOS.. a na tom proste trvam to je fakt, proste pre mna lepsie funguje windows... macos sa mi ani nepaci ako vyzera tie okna, layout, tie scrollbary mi pridu vylozene hnusne ... a ta mys fuj ta ma nekonecne vytacala ked som bol nuteny z tym robit.
zase vec ktoru treba priznat ze ma macos premakanu je sposob instalacie programov, to ze nezasieraju system a registre a ze "odinstalovat" viacmenej znamena zmazat adresar - to je fakt super.
ozaj, ivo ad "normalne" operacne systemy - macos je tiez unix
a dalsia vec kopirovanie - dnes uz kopiruje kazdy od kazdeho tazko sa da dokazat kto co odkopiroval ako prvy.. viem co hovorim, vid nas projekt shirtinator (aj .cz) a nasa najvacsia konkurencia spreadshirt.com - X-krat sme my odkopirovali nieco od nich a X-krat oni nieco od nas
takze o tom je proste konkurencia ... dnes uz je uplne jedno kto z niecim pride ako prvy, podsattne je kto to ako zaimplementuje a vyuzije v co najvacsi prospech a pohodlie uzivatela.

ked mam povedat konkretne veci, mne pride windows ovela intuitivnejsi a prijemnejsi na pracu ako macOS.. a na tom proste trvam to je fakt, proste pre mna lepsie funguje windows... macos sa mi ani nepaci ako vyzera tie okna, layout, tie scrollbary mi pridu vylozene hnusne ... a ta mys fuj ta ma nekonecne vytacala ked som bol nuteny z tym robit.
zase vec ktoru treba priznat ze ma macos premakanu je sposob instalacie programov, to ze nezasieraju system a registre a ze "odinstalovat" viacmenej znamena zmazat adresar - to je fakt super.
ozaj, ivo ad "normalne" operacne systemy - macos je tiez unix

jasna vec .. cez DVI sa realne vie monitor dohodnut s grafikou .. cez VGA by sa mal tiez ale nie vzdy to dobre funguje .. za pokus to rozhodne stoji !Ivo píše:LCD mám připojené redukcí na VGA ... Mít DVI kabel by mohlo pomoct ?

Pro to VGA tady mám speciální tlusté kabely (drahé), které na tu vzdálenost (5m) zobrazuje bez stínů a mlh. DVI kabely by to měly zvládnout v pohodě nebo je zase třeba nějaké speciální ?Pytkin píše:jasna vec .. cez DVI sa realne vie monitor dohodnut s grafikou .. cez VGA by sa mal tiez ale nie vzdy to dobre funguje .. za pokus to rozhodne stoji !Ivo píše:LCD mám připojené redukcí na VGA ... Mít DVI kabel by mohlo pomoct ?
dendy : to neni o sekte, je to nazor po dlhorocnych skusenostiach s Win.. ja som presiel na OS X a mozem len zrovnavat..
Vistu som minul, W7 mi nehovori nic.. na macu mam parallels desktop a tam XP v pripade ze nieco treba riesit pod Win.
intuitivnost je zjavne subjektivna ale to sa tiez neda zovseobecnit.. mne vyhovuje viac OS X rozhranie, mozno aj preto ze som davno fical na Workbench a Atari OS, co je vlemi podobne a dnes mam pocit, ze som odlahceny od problemov ktore som cely cas pri Win musel prezivat..
v OS X je mnoho detailov, ktore Win nema a to je to preco sa pouziva na pracu s grafikou a hudbou..
ja som velmi spokojny s OS X a Win mi po cca viac 15 rokoch prace nehovori vobec nic.. dnes ked pozriem na Win 3.11 tak musim povedat ze tymto smerom sa to malo uberat..
Vistu som minul, W7 mi nehovori nic.. na macu mam parallels desktop a tam XP v pripade ze nieco treba riesit pod Win.
intuitivnost je zjavne subjektivna ale to sa tiez neda zovseobecnit.. mne vyhovuje viac OS X rozhranie, mozno aj preto ze som davno fical na Workbench a Atari OS, co je vlemi podobne a dnes mam pocit, ze som odlahceny od problemov ktore som cely cas pri Win musel prezivat..
v OS X je mnoho detailov, ktore Win nema a to je to preco sa pouziva na pracu s grafikou a hudbou..
ja som velmi spokojny s OS X a Win mi po cca viac 15 rokoch prace nehovori vobec nic.. dnes ked pozriem na Win 3.11 tak musim povedat ze tymto smerom sa to malo uberat..
jo jo jasne uplne suhlasim... sak ja nezovseobecnujem to v ziadnom pripade.. to sa tuto proste neda.. le myslim si ze vyhlasit o nejakom OS obecne ze je nahovno je minimalne nefer.. lebo tym negujes aj tych ktorym vyhovuje.. proste toto je silne drsne drasticky subjektivna vec.. kazdy nech pouziva to co mu vyhovuje a je pokoj ..EXCOM píše:intuitivnost je zjavne subjektivna ale to sa tiez neda zovseobecnit..
inak tu sekdu som myslel ako podpichnutie samozrejme

mna napr. kolega teraz lame na MAC koli vyvoju aplikacii pre iVeci .. lebo by sa nam to zislo v teame.. zatial odolavam.. ale ak mi kupia firemny macbook pro nebudem protestovat hahahaha

To ale hovoris o WIN7 ? prave pre mna je absolutne neintuitivny a neprehladny .. kopa veci ktore tam boli tam uz nie su .. trebars neviem ako mam otvorit korenovy adresar do noveho okna .. uz tam neni sipka hore .. V XP si pridrzal control a tu sipku hore si stlacil .. Teraz to uz nejde .. atd .. par veci vo Win7 spravili fajn .. trebars ma bavia tie ukazatele volneho miesta na diskoch v MY COMPUTER .. ale zase tam nasrali kopu nepodstatnych veci a blbosti a kopu dobry veci vyhodili .. mna to cele lezie na nervy .. a ked mozem , tak XP je stale v kurze .. Kurva ale v asbise uz dosli zasoby XPcka .. Takze nove uz sa kupit neda ..dendy píše:
BTW: Ono je to ale jedno .. Ked zapnem PC , sputim nuendo .. a 8 hodin robim v nuende .. potom vypnem nuendo , vypnem PC .. Tak vtedy je ten WIN7 pouzitelny .. Ak v nom mam robit aj daco ine , tak naskakuje husia koza

BTW2: inak k MACku sa da pripojit lubovolna mys .. vobec nemusis pouzivat tu ich

Ivo píše:
Pro to VGA tady mám speciální tlusté kabely (drahé), které na tu vzdálenost (5m) zobrazuje bez stínů a mlh. DVI kabely by to měly zvládnout v pohodě nebo je zase třeba nějaké speciální ?
DVI je digialny prenos .. to bud ide , alebo nejde .. 5m neni problem ..