WinXP 32bit a RAM
tak som to oskusal po paroch. a v oboch pripadoch system ukazal plnu velkost 2048MB daneho 1+1GB paru. ak ich vsak nahodim vsetky 4 (kusy), ukaze len 3008MB. takze to vyzera na dosku. imho po dost tvrdom pade systemu vcera vecer (az potom som sa zacinal zaujimat o hw v PC) sa mi po nabootovani WINXP ukaze nejaky Microsoft ODBC Microsoft Access Driver. The Microsoft Jet database engine stopped the process because you and another user are attempting to change the same data at the same time (-1611), HY000....
nevie nahodou, co je to za problem?
nevie nahodou, co je to za problem?
hej, skusal, vzdy je to OK a ukzuje spravne 2048MB pre dany par aj dany par slotov, ale pri plnom obsadeni problem - len 3008.Pytkin píše:poshook : divne .. a skusal si pary davat aj do jednej dvojice slotov , aj do druhej ? .. este ma zaujima .. ked su tam 4 pamate .. pise ze idu v duale ?
tie styri pamate idu v duale...
pozeral som manual a v tabulke kompatibility som nasiel len dve znacky, ktore mozno osadit do vsetkych 4 slotov v dvoch dual channel rezime. obe znacky som videl prvy krat v zivote
to by uz ani tak nevadilo, len ten vcerajsi crash ma trapi. uprostred hrajuceho projektu v Live (CPU20%), CPU C, MB C, nejaka Independence, Amplitube2, nic zvlastneho a crash, ze som uz ani nedufal, ze to rozchodi. len cierna obrazovka, bzuciaci pocitac, ale no reset, no ON/Off, NO Zdroj On/Off. trebalo cakat asi 10 minut, potom sa prebudil...Pytkin píše:poshook : zaujimave ze 4x1g , ukazuje 3G ale ide dualchannel .. cize akoby pouzivbal 2x1G + 2x512M ... divne .. divne .. tu uz asi bude musiet nastupit daka alchymia ..
myslis, ze 450W zdroj na QCore + prislusenstvo staci?
Naposledy upravil(a) Poshook dne 22 kvě 2007 23:43, celkem upraveno 1 x.
Dokázal by někdo poradit s výběrem RAM pamětí? Respektive se mi jedná o upgrade z 2GB na 4GB a nevím zda-li je lepší mít 2x2GB Kit nebo 4x1GB Kit Frekvence 800MHz a časování CL5 (Cenově to vyjde obojí +/- nastejno... jen v případě 2x2GB bych ušetřil dva sloty). Deska ASUS P5B Deluxe, umí 8GB RAM.
Ptám se hlavně proto, jestli tam není nějaká záludnost, kterou bych přehlíd. Čili, zda-li mám jen přikoupit pár 1GB modulů k těm stávajícím, anebo ten kit prodat a nahradit ho novým o dvojnásobné kapacitě.
Ptám se hlavně proto, jestli tam není nějaká záludnost, kterou bych přehlíd. Čili, zda-li mám jen přikoupit pár 1GB modulů k těm stávajícím, anebo ten kit prodat a nahradit ho novým o dvojnásobné kapacitě.
delay: Mě to píše, že dual-channel jede, hlavně kvůli tomu mají být stejné. Ony jsou, vždy dva a dva jsou stejné, problém by byl, kdybych neměl ty páry stejné a to ty máš/měl bys taky, tak by to mělo být OK. Jeden pár mám od Kingstonu a jeden od Kingmaxu (omylem jsem koupil tu jinou značku, má to podobný název) a jede to fajn. Lepší je koupit co nejpodobnější pár od stejného výrobce, velikost by neměla hrát roli.
6GB do budoucna, proč ne, ty paměti jsou laciné, tak jsem si tam narval kolik nejvíc šlo (že to zatím taky nedokážu zaplnit, resp. jsem línej dělat tak velkej projekt, to je jiná věc), o prodeji starších menších modulů jsem vůbec neuvažoval, to prodáš tak za polovinu, za pár stovek, to mi přijde škoda. Víc ramky ti přece na obtíž nebude.
6GB do budoucna, proč ne, ty paměti jsou laciné, tak jsem si tam narval kolik nejvíc šlo (že to zatím taky nedokážu zaplnit, resp. jsem línej dělat tak velkej projekt, to je jiná věc), o prodeji starších menších modulů jsem vůbec neuvažoval, to prodáš tak za polovinu, za pár stovek, to mi přijde škoda. Víc ramky ti přece na obtíž nebude.
Mělo by to být svižnější. Mě teda stačí CL5 a kašlu na to, maká to jak má, nějakou super rychlost od RAM nepožaduju, naloaduje to projekt rychle, pracuje to rychle, neřešim.
Co jsem někde vyčetl, tak hardwarově jsou ty paměti s nižším CL stejné, akorát je do nich puštěno víc voltů (a výrobce garantuje, že to ty paměti ustojí), tak to chce i lépe chladit, na to jim kašlu.
Co jsem někde vyčetl, tak hardwarově jsou ty paměti s nižším CL stejné, akorát je do nich puštěno víc voltů (a výrobce garantuje, že to ty paměti ustojí), tak to chce i lépe chladit, na to jim kašlu.