WinXP 32bit a RAM

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
delay

Příspěvek od delay »

Aha, takže to je zanedbatelné...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

CAS latency je zavisla od FSB, ma vliv na vykon systemu, zpoždění dat v pameti -

"s frekvencí FSB se zvyšuje u pamětí i jejich provozní hodnota CAS Latency a RAS-to-CAS Delay, takže systém sice funguje na vyšší frekvenci, ale data dostáváme s vyšší latencí (zpožděním). Vliv zvýšení FSB na výkon je tedy vždy poněkud nejistý (alespoň v teorii), v určitém nastavení může být dokonce vhodnější zvolit mírně nižšší frekvenci FSB, ale naopak rychlejší časování pamětí (například CL 2.0 místo CL 2.5), pro zajištění maximálního výkonu systému jako celku."...

http://www.zive.cz/Clanky/Nastaveni-BIO ... fault.aspx
hulán

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a to se porad bavite o win xp 32 bit? 6G?

delay

Příspěvek od delay »

Jo jasný, já mám desku do 1066 MHZ, ale RAMky o stejné frekvenci jdou suprově jen ve slotu B tušim, v tom druhem mi to házelo modrý smrti a tušim že to stejně jelo na 800 MHz, z toho důvodu volím raději 800 MHz...

delay

Příspěvek od delay »

biscuit píše:a to se porad bavite o win xp 32 bit? 6G?
Jasně, Jindy nemá XP, já jo a jeslti přejdu na 64-bit, tak jedině s podporou mýho současnýho SW, což zatim neni... Já řešim ale 4GB RAM, samozřejmě vím o tom, že system mi je nebude adresovat celé atd...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Mám XP 64-bit, pořád to tu propaguju ;) Mě tam hardware všechen funguje, Fruity 64-bit neumí, tak ukazuje klasicky jen 2GB RAM. Na větší projekty tak mám Sonar, kde mám i několik 64-bit VST, je to v pohodě. Akorát potřebuju sehnat už Sonar 8, jsou tam některý funkce v GUI, co mi dávno scházely u Fruity a musim je mít ;)

800 MHz je v klidu. Já tam láduju pořád ty CL5 800 MHz DDRII bez chladiče s doživotní zárukou a jebu na to s tim CL něco vymejšlet, když to stačí a funguje. Kdybych na ty paměti dal chladič a pustil do nich víc voltů, měl bych asi i lepší CL, což zatim nepotřebuju, ale ta moje Gigabyte deska by to CL měla umět prý "přetaktovat".

Odpovědět