Yamaha i88X

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Martin

Příspěvek od Martin »

TAky jsem hledal.
Tam , kde to v německu měli za 450 až 500 euro , tak i88x je vyprodaná.
V krámech kde to mají za 750 - 1200 euro ji ještě mají.
To je dost zajímavé. Na stránkách yamahy nic nového není, ani nic nechystají ... no uvidíme.

U Thomana a jinde v N. je tipické, že když se u Yamahy na webu oběví hláška na nové zboží (například Motif --- Motif ES , S90 --- S90ES ) thomann udělá skoro 50% slevu do vyprodní starých zásob.
Žádnou novinku u Yamahy jsem nezaznamenal ... tak kdo ví?

To, že jedni na kartu nadávají a druzí vynáší do nebes , to je úplně normální věc! Já mám RME HDSP9632 a čtu na ni na fórech takový hrůzy a v zápětí zase pochvaly ... člověk se nestačí divit.
V zápětí se dočteš , že už je chyba vyřešena , že se omlouvají za křívdy , apod. Spoustu takových poplašných zpráv najdeš i zde na ezono. Většinou to pramení z nevědomosti nebo málo zkušeností atd.
Myslím, že dneska (cca od roku 2004) už nikdo kartu , která neběhá nebo má nějaké potíže snad ani neumí vyrobit.
Dokonce i ten Hercules FW 16/12 je prý v pohodě a to už je co říct!
U i88X bych byl vážně v klidu.

Já s ní osobní zkušenost mám velice krátkou. U Thomanna cca. před 1/2rokem jsem si s ní hrál asi 20 minut na Cubase SX. Sice to byla chvilka ale jevila se naprosto v pohodě ( mohu potvrdit jen pro playback při zatížení 60% na notebooku , latence nastavena na 6ms , na demo songu Cubase)

Martin

Příspěvek od Martin »

Nedávno jsem četl krátkou recenzi - srovnání fireface a i88x .
i88x bodovala s preampy a měla navrh.
Jinak celkové hodnocení bylo spíše +, - srovnatelné.
Žádné jednoznačné soudy , ani náhodou zmínka , že něco nefunguje tak jak má.

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

martine, dohodl sem podminky s jednim americkym shopem, pokud vezmu dve, tak mi slevej jeste 25 dolku z ceny 400usd/kus... k tomu by bylo nutno pripocitat akorat + - 100 dolku shipping cost (spolecne) + naklady na prevod penez (klasicky z uctu na ucet). za tu cenu uz nic neresim a rozhodl sem se, ze do toho pudu. co na to ty?

este k te poznamce, jaks psal o primem srovnani s fireface, tu sem chtel, ale je ted absolutne mimo muj budget, takze ta yamaha je za tu cenu takrka zadarace...navic jedu na cubasi, takze verim, ze tam si yamaha tu podporu zachova i v budoucnu, dyz jim steinberg de facto patri...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nick_valensi: kdyz sezenes firmu ktera ti to posle a bude mit solidni ceny, sel bych do 01x + i88x, bude zalezet na cene obou, mrkni mi na tu 01x az budes sjizdet weby e-shopu, pak se sabnem vo postovny :wink:

jinak lidi kterym blbne mlan asi nemaj FW rozhrani ze seznamu jamahy, maj na strankach seznam zarizeni se kterym to stopro funguje a zbytek nezarucujou, nounejmy apod. budou asi vo nahode, stalo by zato usetrit si nervy a koupit PCI FW kartu primo od jamahy, nestoji nijak zavratne moc (nejak asi litr nebo tak nak) a usetri to urcite spoustu nervu, ja bych to asi udelal.

dej vedet jak pokracujou tvoje myslenkovy pochody a mrkni mi na tu 01x prosim

nick_valensi

to neural: jasan, rikam, ze mam firmu, ktera mi to posle a ktera mi este da discount, dyz toho bude vic... vcera sem jim psal ohledne dvou i88x a daji mi slevu 25usd na kazdou...nerikam, ze je to naky terno, ale dyz uz ta masina stoji na kramu 399usd, tak se snad uz ani moc niz jit neda:-) tu 01x maj pochopitelne taky, cena je 999usd, zatim nevim, jakej tam bude prostor pro manipulaci. kazdopadne dyz sem ted ve fazi, ze se nekdo prida a tim padem do toho pudem, bylo by dobre, dyby nekdo (s primou osobni zkusenosti s nakupem z usa) napsal, jak je to pak v cr s clem dph atd. vim, ze fungujou takove ty srandy jako gift atd., ale tady uz nejde o par kacek, ale o slusnou sumu, tak mam strach, abych tu pak nemusel zacalovat nejake brutalni dph a clo...jak to teda je????

jinak neural, musis upresnit, esli to chces stoprocentne v teto kombinaci, poslu tomu chlapikovi mail, reaguje celkem promptne;-)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nick_valensi: no asi takhle, 999dolacu je furt dost a kdyz se k tomu prirazi clo tak to bude ve finale asi tak stejne drahy jako bych to koupil u nas s tim rozdilem, ze u nas to muzu jit kdykoliv prodejci hodit na hlavu kdyz to bude naky rozflakany treba, to by mi i stalo za ten petitisicovej rozdil v cene, kdyz nepocitam clo, pak by cena mohla bejt dokonce i nedejboze drazsi nez u nas, za tuhle cenu do toho bohuzel nepujdu, myslel sem ze by cenovej rozdil mohl bejt vetsi, bude taky zalezet na tom jak to bude s tim clem a jakou pripadne slevu by ti dal
(pak taky, jestli se nepletu, pripocitej novej adapter pro evropskou sit, pokud je to z US ... )

nick_valensi

ok, f poho... dyz uz sme u toho cla a dph, je tu nekdo, kdo vi presne co a jak? sazby, pripadne, jakou fintou se to da obejit??? jinak sem nasel taky i88x v evrope za 499 euro, resp. uz sem ve spojeni s prodejcem z nemecka, kterej to bez problemu posle do ceska.. sem ted na pochybach, prece jenom dyz se neco vysere, tak do bundesu (kde mam este k tomu segru) je to co by kamenem dohodil, takze mozna vezmu tuhle variantu. tam totiz nehrozi zadny clo ani dph a podobne voloviny... dobirka 23 euro me uz taky nezrujnuje a budu to mit doma za par dni.. esli to chcete nekdo se mnou, abychom zredukovali dobirku (i dyz vim, je to fakt pakatel;-) ) tak se ozvete...

nick_valensi

tak sem uz 100% presvedcenej, ze to beru z bundesu, ted jenom cekam, co mi napise prodejce, esli da discount pri odberu vice kusu...pak dam vedet, co a jak. rozhodl sem se taky proto, ze u us verze bych este musel vymenit adapter, coz sou dalsi korunky nahoru a nulova garancka..

nick_valensi

to neural: muzes mi please hodit link na tu stranku, kde sou firewire karty, ktere sou oficialne doporucovane yamahou?? nejak to na jejich webu nemuzu najit (zrejme naprosta unava z neustaleho googlovani...;-))

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nick_valensi: tak co, rozhoupal ses to i88x koupit ? ja sem prave vyresil to ze kupuju tu 01x takze i88x by bylo casem supr pripadne dokoupit, kdybys narazil na nejakou potiz dej mi prosim te vedet, je dost divny ze se o tom bezne vubec nevi a ticho po pesine, bojim se jestli v tom nebude nejakej zakopanej pes
dikec

nick_valensi

cece, nakonec sem se na to vykaslal...(vim podle mych predchozich prispevku to tak moc nevypadalo...) prehodnotil sem celej postup svych dalsich financnich vydaju a rozhodl sem se, ze radeji posilim nastroje (poridim dalsiho gibsona nebo us telecastera a mozna akustiku martin).. osobne sem ale byl z pristupu yamahy (dead beetle...;-) natolik rozpacitej a nejistej, ze bych se na celej mlan vykaslal i v okamziku, ze bych se rozhodl novej interface prece jenom koupit...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

hmmm, me prekvapuje ze stahli ty i88x ze sveta a celkem se to neda sehnat, o 01x taky budto mlci nebo nikdo nic nevi a nikdo to poradne ani nevidel natoz to testoval nebo mel doma, asi se na to taky vybodnu a koupim naky RME a budu mit vystarano asi na par dlouhejch let :o)

nick_valensi

no vis jak to je, dyby se vyskytl jedinej hmatatelnej dukaz o tom, ze to yamaha mysli s mlanem vazne (napr. NAMM), tak by uz stalo o uvazovani, zejmena s ohledem na cenu te i88x... ale takhle je to opravdu zajic v pytli a je pravda, ze RME je (co se tyka podpory) uplne nekde jinde...takze bych tez volil fireface, multiface nebo proste neco podle potreb. no a pochopitelne naramne vypada ten chystanej interface od mackie 1200f, ovsem to je otazka minimalne pul roku, roku...

velvet

Příspěvek od velvet »

já to mám, pokud je Tvůj zájem o informace o tom ještě aktuální...

Odpovědět