Yamaha i88X

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Martin

Příspěvek od Martin »

ja myslel, ze uz se i88x nedela , ale vidim, ze ji nabizeji snad vsechny net obchody za morem okolo 390 dolaru.
chtel bych si ji nekdy testnout vedle fireface800 :)

jednou jsem si s ni asi hodinu hral u thomanna na cubase. hodne se mi libila, fachcila super ale stala okolo 850 euro. nyni stoji mene nez polovinu, to bych asi dal rict.

velvet

Příspěvek od velvet »

já ji beru jako zařízení rozšiřující počet vstupů/výstupů pro mLan systém, v tom je hlavní výhoda.
Když jí vezmu jako samostatnou "zvukovku":
8 analogovejch vstupů/výstupů, 2 z nich jsou Mic Pre top quality (bráno v měřítku Yamahy-jsou to sice ty samý co má i Dm2000, čili prý to nej , ale jasně že najdeš na světě lepší...)
8 in/out ADAT optical, tak že máš možnost použít cokoliv s ADAT optickym zařízenim (teď zpaměti nevim zda nemá i88x i ADAT AES/EBU?)

běží to na FW 400 oproti fireface co běží na FW 800. Čili bych řekl, že Fireface má v tomhle výhodu. Taky bych si tipnul, že fireface bude mít ovladače méně náročné na processor (namají náhodou RME svůj DSP chip tak že nezatěžujou processor compu vůbec?). Na druhou stranu- i88x je mLan zařízení a s jako takovym se s ním počítá-že bude použito v rámci většího systému několika zařízení (syn?áky motif, počítač, mixák jako 01x, Dm1000 nebo 2000 nebo 01v96 atd..., další i88x, novej Yamaha AW-nějaký číslo harddisk recorder, odposlechový zařízení Aviom aj) a že všechny tyhle zařízení budou propojený Audio, MIDI, i Worclockem jedním FW400 kabelem. Proto jsou ovladače mLan trochu náročnější na CPU.
Docela by mne srovnání samostatný i88x proti nějakýmu RMEv zajímalo. ALE oproti např. motu 828 (nevim jak mkII) se chová celej mLan na macu-Tiger OSX mnohem líp a stabilněji (což je pro mne překvapení), nemluvě o mnohem lepších převodnících. No a pod WinXP mne motu vždy štvalo.... (ale jak říkám to je dávno, kdy ještě nebylo mkII)

Odpovědět