Zdravím
Nějakou dobu řeším následující problém a vůbec si nevím rady:
Dochází zamrzání a to nejčastěji při startu audio Softwaru jako je Cubase nebo Samplitude. V Samplitude také při načítání projektu. Ve Finale při prvním pokusu o přehrání skladby (jako výstup mám totiž namapovaný kontakt 5). K zamrzání ale dokonce dochází i při přehrávání audio souboru přes Windows media player. K zamrzání dochází i při načtení některých vstpluginů zejména od Waves. Vrcholem je, že se něco podobného děje dokonce při vložení cd do mechaniky, tady ale nejsem jistý, že to má souvislost. Když píšu zamrznutí myslím myslím tím, že se zastaví práce onoho programu, přibližně po čtvrt hodině se to zase rozjede. Během této doby ve správci úloh progtam NEODPOVÍDÁ. Zátěž procesoru je téměř na nule, prostě se nic neděje. Můžu ve Windows cokoliv dělat, kromě toho, co bych potřeboval. K zamrzání dochází velmi často, ale vždy.
Myslel jsem si, že problém je v mé staré zvukové kartě M-Audio FW410, stejná věc se ale děje i s interní zvkovkou v NB. Chybu jsem nezaznamenal pouze, když jsem ve Windows zakázal všechny zvukové karty. Odinstaloval jsem FW410, a fšechny asio drivery, které šly. Zkusil jsem upgrade z Window 7 na Windows 10. Vše marné, už nevím, co zkusit dál.
Mám
nb Sony Vaio VGN-FW51ZF/H
Budu rád za každou radu
Díky
Zamrzání audio SW
Re: Zamrzání audio SW
Já ti rozhodně fundovaně neporadím, ale řeknu ti, co mi pomáhá - čistá reinstalace Windows, zálohování, nestahování toho co nepotřebuju - tedy balastu. Reinstalaci W dělám prakticky pravidelně, tak jednou za rok, rok a půl. Antivirus, cleaner, defragmentátor apod. utility nepoužívám vůbec! Jo a na cracklé programy taky seru.. 

mohl by to delat nejaky plugin. Kontakt je pro me must have, ale Wavesy jsem odinstaloval, protoze je vlastne vubec nepotrebuju.
Blba otazka... ale mas ty waves plug iny koupeny? Protoze "try before buy" verze kdyz sem testoval pred koupi tohle dela.. ale co sem presel na Mac a mam vsechen soft origo a nemam zadny trial verze dema apod., tak sem v pohode. Ale i na Win po preinstalovani a pouzivani vseho origo to facha vse v pohodicce.
Právě jsem zjistil, že ve windows 10 mi mrzne i Total Commander při přechodu na jiný disk. Asi udělám tu reinstalaci Windows.