Ztlumit poťáky na repro, nebo kanál ve zvukovce?
Ztlumit poťáky na repro, nebo kanál ve zvukovce?
Nano Patch už mi opravdu asi odchází. Doteď jsem měl reproduktory (BX5a) na maximum, mix v RME HDSP mixeru na maximum a hlasitost jsem reguloval nano patchem. Ten teď ale nezvládá utlumit hlasitost (i při maximálním ztlumení ((a ještě navíc MUTE!)) docela řve) takže potřebuju hlasitost někde srazit. Nabízej se poťáky vzadu na reproduktorech nebo softwarový mix u mojí RME RPM. Je na tohle nějaké pravidlo? Resp. je nějaká z variant podle nějakého pravidla zabývajícího se degradací signálu lepší? 

Re: Ztlumit poťáky na repro, nebo kanál ve zvukovce?
rozhodne potak.. btw. mit vybuzeny zesilovace v reprakach naplno je imho docela nesmysl.
Okey, tím líp, díky! Já měl odněkud vsugerováno, že pro správnej zvuk je potřeba mít je na max a tlumit před nima..
myslim, ze zadnej zesilovac nehraje nejlip pri max. vybuzeni. spis naopak. ale sam nemam aktivni monitory.. nekdo mozna rekne vic o tom, co je optimalni nastaveni 

nojo, ale co treba bedny, jako mam ja, ktery zadnou regulaci nemaji?biscuit píše:rozhodne potak.. btw. mit vybuzeny zesilovace v reprakach naplno je imho docela nesmysl.

jinak jako urcite potaky, myslim si, ze softwarova regulace ti znici dynamicky rozsah...
ja myslim ze je uplne jedno , ci stlmis signal v potenciometri v repraku , alebo pred tym v potenciometri vo volume kontroleri .. do zosilovaca ide rovnako zoslabeny signal.. cize rozdiel v zvuku nebude ziadny ..
kupodivu nešumí (a to můžu říct docela zodpovědně, protože už pár měsíců zpátky jsem PC vystěhoval za zeď a žiju tu v tichu) občas basy způsobovaly takový chroustání, ale kdoví, co za to mohlo..Taky už by to chtělo lepší repro, ale pořád jsou nějak jiný priority než Adamy se subem
..

no jde o to, jestli je to ztlumovani pasivni, nebo aktivni. jestlize je v bedne predzesilovac a ty menis jeho zisk, rozdil ve zvuku bude jednoznacce. jestli je v bedne to samy co je vlastne nano patch, je to samozrejme uplne jedno, kde se to ztisiPytkin píše:ja myslim ze je uplne jedno , ci stlmis signal v potenciometri v repraku , alebo pred tym v potenciometri vo volume kontroleri .. do zosilovaca ide rovnako zoslabeny signal.. cize rozdiel v zvuku nebude ziadny ..
-
kdybys měl signál do aktivek připojenej nekvalitním kabelem (dlouhá dvojlinka,nesymetrická),tak lepší zeslabit aktivy a okulit zvukovku kvůli bordelu co se ti naindukuje....
já bych dal zvukovku na nulu a bedny na maximální poslechovou hlasitost při nano patchi na plno.
ja by som vymenil potas v nanopatchi a mas za cca 3-10 euri vystarane
souhlas naprosty...koma6 píše:já bych dal zvukovku na nulu a bedny na maximální poslechovou hlasitost při nano patchi na plno.
-
- Profesionál
ten interni mixacek RME je myslim 48bit, nejaky mensi ztlumeni by tomu podle me nemelo tak uskodit, jestli si diky tomu vyresis problem s gain strukturou.. volume beden je fakt chronickej problem, na avocet ma malokdo..
Pánové - teda jestli mi něco neuniká, tak by mě fakt zajímalo, jak za tohoto návrhu bude vůbec něco z repro slyšethombrefeo píše:souhlas naprosty...koma6 píše:já bych dal zvukovku na nulu a bedny na maximální poslechovou hlasitost při nano patchi na plno.

P.
nula bylo mysleno 0 dB utlum samozrejme!