Ztlumit poťáky na repro, nebo kanál ve zvukovce?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
SadLuck

Ztlumit poťáky na repro, nebo kanál ve zvukovce?

Příspěvek od SadLuck »

Nano Patch už mi opravdu asi odchází. Doteď jsem měl reproduktory (BX5a) na maximum, mix v RME HDSP mixeru na maximum a hlasitost jsem reguloval nano patchem. Ten teď ale nezvládá utlumit hlasitost (i při maximálním ztlumení ((a ještě navíc MUTE!)) docela řve) takže potřebuju hlasitost někde srazit. Nabízej se poťáky vzadu na reproduktorech nebo softwarový mix u mojí RME RPM. Je na tohle nějaké pravidlo? Resp. je nějaká z variant podle nějakého pravidla zabývajícího se degradací signálu lepší? :lol:

biscuit

Re: Ztlumit poťáky na repro, nebo kanál ve zvukovce?

Příspěvek od biscuit »

rozhodne potak.. btw. mit vybuzeny zesilovace v reprakach naplno je imho docela nesmysl.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Okey, tím líp, díky! Já měl odněkud vsugerováno, že pro správnej zvuk je potřeba mít je na max a tlumit před nima..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

myslim, ze zadnej zesilovac nehraje nejlip pri max. vybuzeni. spis naopak. ale sam nemam aktivni monitory.. nekdo mozna rekne vic o tom, co je optimalni nastaveni ;)

wire

Příspěvek od wire »

biscuit píše:rozhodne potak.. btw. mit vybuzeny zesilovace v reprakach naplno je imho docela nesmysl.
nojo, ale co treba bedny, jako mam ja, ktery zadnou regulaci nemaji? :)

jinak jako urcite potaky, myslim si, ze softwarova regulace ti znici dynamicky rozsah...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze je uplne jedno , ci stlmis signal v potenciometri v repraku , alebo pred tym v potenciometri vo volume kontroleri .. do zosilovaca ide rovnako zoslabeny signal.. cize rozdiel v zvuku nebude ziadny ..

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

kupodivu nešumí (a to můžu říct docela zodpovědně, protože už pár měsíců zpátky jsem PC vystěhoval za zeď a žiju tu v tichu) občas basy způsobovaly takový chroustání, ale kdoví, co za to mohlo..Taky už by to chtělo lepší repro, ale pořád jsou nějak jiný priority než Adamy se subem :) ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Pytkin píše:ja myslim ze je uplne jedno , ci stlmis signal v potenciometri v repraku , alebo pred tym v potenciometri vo volume kontroleri .. do zosilovaca ide rovnako zoslabeny signal.. cize rozdiel v zvuku nebude ziadny ..
no jde o to, jestli je to ztlumovani pasivni, nebo aktivni. jestlize je v bedne predzesilovac a ty menis jeho zisk, rozdil ve zvuku bude jednoznacce. jestli je v bedne to samy co je vlastne nano patch, je to samozrejme uplne jedno, kde se to ztisi

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

kdybys měl signál do aktivek připojenej nekvalitním kabelem (dlouhá dvojlinka,nesymetrická),tak lepší zeslabit aktivy a okulit zvukovku kvůli bordelu co se ti naindukuje....

komasix

Příspěvek od komasix »

já bych dal zvukovku na nulu a bedny na maximální poslechovou hlasitost při nano patchi na plno.

kexik

Příspěvek od kexik »

ja by som vymenil potas v nanopatchi a mas za cca 3-10 euri vystarane

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

koma6 píše:já bych dal zvukovku na nulu a bedny na maximální poslechovou hlasitost při nano patchi na plno.
souhlas naprosty...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

ten interni mixacek RME je myslim 48bit, nejaky mensi ztlumeni by tomu podle me nemelo tak uskodit, jestli si diky tomu vyresis problem s gain strukturou.. volume beden je fakt chronickej problem, na avocet ma malokdo..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

hombrefeo píše:
koma6 píše:já bych dal zvukovku na nulu a bedny na maximální poslechovou hlasitost při nano patchi na plno.
souhlas naprosty...
Pánové - teda jestli mi něco neuniká, tak by mě fakt zajímalo, jak za tohoto návrhu bude vůbec něco z repro slyšet 8)

P.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

nula bylo mysleno 0 dB utlum samozrejme! :D

Odpovědět