Avid present Pro Tools 9 (a uz i 10!)

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3105
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Avid present Pro Tools 9 (a uz i 10!)

Příspěvek od hombrefeo » 05 lis 2010 10:42

tak devitka je oficialne na svete.
dost zajimavych novinek pribylo.
nejdulezitejsi je asi podpora drivers Core Audio (Mac) a ASIO (Windows), cimz uz muzete jet protools na cemkoliv.
Naposledy upravil(a) hombrefeo dne 22 říj 2011 00:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Ivo » 05 lis 2010 11:05

Tak na světě bude až na jaře ne ? :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2010 11:44

no tak to je konecne rozumny krok , co v digidesigne urobili .. nutnost kupovat ich hardware takto odpada ..

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od akusobick » 05 lis 2010 12:32

a zase se jim povedl husarský kousek - iLok

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Liquid Sound » 05 lis 2010 13:37

akusobick píše:a zase se jim povedl husarský kousek - iLok
Nerozumim...? Můžeš to upřesnit?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Ivo » 05 lis 2010 15:01

iLok totally sucks ... nedá se to nijak jinak nazvat. Je to totální opruz (všechny ty nesmyslné obtěžující rituály, instalace atd, co musí poctivý majitel dělat + si ho koupit, furt něco updatovat, vypadává to) a je uplně k ničemu - nic nechrání, všechno, co "chrání" , je k mání cracklé ... Dát k těmto PT iLok je silně naivní. Na Audionews ted budou mít pár přesčasových směn a je po srandě. Kdo si to (nebo cokoliv) bude chtít koupit, koupí si to, kdo ne nekoupí si to. Proč tam cpát tyto obtěžující nesmysly ..

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 05 lis 2010 15:38

Ivo píše:iLok totally sucks ... nedá se to nijak jinak nazvat. Je to totální opruz (všechny ty nesmyslné obtěžující rituály, instalace atd, co musí poctivý majitel dělat + si ho koupit, furt něco updatovat, vypadává to) a je uplně k ničemu - nic nechrání, všechno, co "chrání" , je k mání cracklé ... Dát k těmto PT iLok je silně naivní. Na Audionews ted budou mít pár přesčasových směn a je po srandě. Kdo si to (nebo cokoliv) bude chtít koupit, koupí si to, kdo ne nekoupí si to. Proč tam cpát tyto obtěžující nesmysly ..
Ivo, ja mam iLok-y ctyri a nemyslim ze by suck. Nikdy jsem (aspon na Mac-ovi) nemusel kvuli iLoku nic instalovat, aspon tedy ne ovladace. Nikdy jsem taky na nich nic neupdateoval a nikdy me nicim neobtezovaly. Spousta TDM pluginu neni vubec crackla. Verim, ze po cracknuti PT HD 8.0.3 ( pricemz ty nejdulezitejsi veci jako treba ADC tam stejne nefunguje) to zase osetrili a chvili to potrva nez budou 9 ke stazeni ale je mozny ze se pletu. Mimochodem kdo nema iLok tak k Pro Tools 9 jsou uz nove iLok-y, jsou mnohem lip reseny hardwareove a vejde se na nich nekolikanasobne vic licenci.
Naposledy upravil(a) 120BPM dne 05 lis 2010 21:53, celkem upraveno 1 x.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Liquid Sound » 05 lis 2010 15:49

Jojo mám stejnou zkušenost. S iLokem jsem taky neměl nikdy problém.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 05 lis 2010 15:59

Jediny co me sere na tech devitkach, ze to porad neni 64 bit aplikace. Takze porad budu litat do Logicu.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Liquid Sound » 05 lis 2010 16:21

Proč?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 05 lis 2010 16:26

Protoze pouzivam hodne VI's. Tak se hodi vic RAM.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Liquid Sound » 05 lis 2010 17:06

a je to znát? jak konkrétně?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Zazy
Příspěvky: 73
Registrován: 24 čer 2004 23:08

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Zazy » 05 lis 2010 18:27

No jsem na to zvědavý... Určitě jdu do nich. A asi upgradnu i Complete toolkit na číslo 2... Škoda, že video editace stále neumí fade. Občas by se mi to hodilo :-)
Kdo budete mít nějakou zkušenost, hoďte ji sem!

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Liquid Sound » 05 lis 2010 18:47

Taky se na to těšim. Nicméně mám už takovej workflow, že se bez nabízených featur prakticky obejdu. Ale proč ne. :wink:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 05 lis 2010 21:51

Liquid Sound píše:
120BPM píše:Protoze pouzivam hodne VI's. Tak se hodi vic RAM.
a je to znát? jak konkrétně?
No vejde se tam mraky nastroju s minimalni latenci a spoustou pluginu. Tohle umi PT HD s audiem ale VI's bohuzel az tak moc nestiha. Tam jde o to, ze v tom Logicu si to nacte do RAM ty samply protoze je schopen ji vyuzit a navic je vlastne Logic nativni program pro Mac-a i kdyz podle me umi multithreading stejne z predele jako Pro Tools. Kdyz mam s VI's v Logicu hotovo tak je necham exportovat jako audio a hraju si s tim dal v Pro Tools. Editace, michani overdubb . . . a tak.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Odpovědět