Pro Tools 8 - vychytávky

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Odpovědět
Uživatelský avatar
Sam Jr.
Příspěvky: 6
Registrován: 12 zář 2005 15:26

Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Sam Jr. » 11 úno 2010 15:38

Zdravím na zdejším fóru :) Dostal sem se teď k PT8 HD a začínám si tenhle soft pomalu ošahávat. Nám k dispozici manuál i knihu Mike Collins - Pro Tools 8, postupně se tím prokousávám. Nicméně pořád tápu v postupech práce a logice. např.:

- natočil sem 15 sejšnů (skladeb) s živou kapelou (10 stop), po první sejšně sem si vytvořil template (počet a pojmenování stop) a ty pak použil při nahrávání dalších sejšnů (vše OK)
- teď dělám míchačku (demo). smíchám jednu skladbu "na čisto" (nasadil sem potřebné pluginy, upravil parametry a uložil si je do presetů) a chci přejít na míchání další sejšny. můžu si vyvolat z té hotové sejšny všechny ty pluginy a jejich nasazení do další sejšny? (počet stop je pořád stejný) zkoušel jsem funkci import a bylo to pořád jen o datech :( jakej je postup? nebo to budu muset zase všechno naklikat? :cry:

s jinačí logikou insertů a sendů než na klasickém analogovém pultu už jsem se srovnal :D

dík každýmu, kdo si na mě udělá trochu času. určitě těch dotazů bude časem fůra :D

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Liquid Sound » 11 úno 2010 21:58

Jojo je to snadný - použíj import session data, tam si vybereš co chceš z který sešny. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Sam Jr.
Příspěvky: 6
Registrován: 12 zář 2005 15:26

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Sam Jr. » 12 úno 2010 08:34

OK díky, ještě se s tím importem zkusím poprat :twisted:

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Liquid Sound » 12 úno 2010 12:04

Obrázek

Je to v tom výběru track data import...

Že jsem tak smělej, kam se koupily HDčka? Do jakýho studia? Jestli to neni tajný... :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Sam Jr.
Příspěvky: 6
Registrován: 12 zář 2005 15:26

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Sam Jr. » 12 úno 2010 12:38

no supr!!! tuhle stránku znám, ale měl sem pocit, že to bude importovat wavky, přepíše to seznam stop atd. přecejenom ještě je tam pro mě spousta sprostých slov, no vrhnu se na to :) dík

no jeden můj známej (bývalej spoluhráč z kapely) si čerstvě postavil studio v Židenicích v suterénu svýho rodinnýho domku (ještě nemá ani název ani žádnou prezentaci) a teď odjel na 4 měsíce do zahraničí a nechal mě studio na hraní :D
jestli do toho proniknu, doteď sem zvučil jen živě a ve studiu nahrával maximálně jako muzikant a to ještě na pás :) tak se do budoucna předpokládá částečná spolupráce. a fakt to není pohádka :D

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Liquid Sound » 12 úno 2010 14:45

Ne, otevřeš si v session import nějakou sešnu kde máš už všechno nastavený a v tom velkym poli si navolíš který z těch už nastavenejch atribut chceš použít na kterou stopu v tý nový sešně. Popř. to samo naiportuje kompect celej kanál a to v případě že v Track data to Import je zaškrtnuto ALL a v tom poli je místo (none) zadáno new track. :)

Btw. moc lidí co se orientujou v Pro Tools tady (ostatně jako kdekoliv jinde na českejch fórech) neni, takže asi budeš na odpovědi dost čekat. Obecně PT nejsou moc v Čechách oiblíbený, protože se nedaj ukrást... :(

Určitě ale dostal k HDčkům dvd tutorialů METHOD ONE, tak ho zkoukni. Hodně to pomůže, stejně jako videa na YT. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Sam Jr.
Příspěvky: 6
Registrován: 12 zář 2005 15:26

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Sam Jr. » 26 úno 2010 08:55

jak je to pak snadné, když se člověk nebojí to pořádně rozklikat :) ještě jednou díky

teď mě čeká rozchodit automatizaci pluginů.

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od macceba » 26 úno 2010 09:48

Ciao, jestli s ProToolsama začínáš, doporučuju proniknout do automatizací pluginů přes nejjednodušší způsob a to jest. "LATCH" mode a SHIFT+ Jabko+ C/V. To je podle mě nejjednoédušší způsob, a pro mě i nejpoužívanější. Má jednu nevýhodu, že mušíš tu pasáž vždycky přehrát celou. V HD jsou ještě i jiný způsoby automatizace např. "Selection" OPTION+Jabko+ /, kde vůbec nemušíš zmáčknou PLAY a ješte jedna mošnost přes Automation Window. Jo a zapoměl jsem, hlavně si nejdřív musíš u každý pluginy, kterou chceš automatizovat, zapnout všechny parametry do aktivního modu. Tlačítko AUTO u každé pluginy. V Preferencích se to dá nastavit, že budou takto připravené automaticky, ale není to myslím standart. :)

Tak to jest vše o automatizaci v PT.

Marťas

Uživatelský avatar
Sam Jr.
Příspěvky: 6
Registrován: 12 zář 2005 15:26

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Sam Jr. » 10 bře 2010 22:07

tak a dneska sem asi půlhodiny marně hledal k metronomu tlačítko TAP, abych si rychle našel potřebné tempo skladby, v literatuře bylo nakreslený přímo v okně TRANSPORT, mě se to nepodařilo nikde ani najít ani vyvolat v žádném menu. už sem pak ani nezkoušel jak se upravuje mřížka ...

a velká záhada :) kytarovej simulátor Amplitube použitej jako plugin v insertu (RTAS) jedné pokusné už hodně dávno vytvořené sejšny, všechno fajn, minimalizoval sem latenci ...
pak otevřu novou sejšnu nasadím Amplitube a efekt se vždycky po spuštění REC automaticky přepnul na BYPASS a nešel použít v realtimu. tak nic naimportoval sem stopu z té pokusné sejšny, kde to fungovalo a najednou taky bez problémů. čím to může být způsobený?

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od 120BPM » 27 bře 2010 16:55

Sam Jr. píše: pak otevřu novou sejšnu nasadím Amplitube a efekt se vždycky po spuštění REC automaticky přepnul na BYPASS a nešel použít v realtimu. tak nic naimportoval sem stopu z té pokusné sejšny, kde to fungovalo a najednou taky bez problémů. čím to může být způsobený?
To by me taky zajimalo. Me se to vzdy Bypassne pri nahravani. Proto pouzivam aspon pri nahravani Amp farm.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Sam Jr.
Příspěvky: 6
Registrován: 12 zář 2005 15:26

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Sam Jr. » 22 zář 2010 12:48

tak abych to doplnil:

místo TAP se u nových PT používá jednoduše klávesa T :)

problém s bypasnutým Amplitube vyřešen předsazení pluginu TRIM bez jakéhokoliv nastavování :)

liborp
Příspěvky: 16
Registrován: 19 srp 2013 08:27

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od liborp » 27 srp 2014 13:15

ahoj,
poradí někdo? používal jsem na W7, 64x ProTools 8 s Projectmix I/0, musel jsem přeinstalovat, opět W7, 64x, ale při spuštění Pro Tools se nově objeví hláška, že může dojít ke konfliktu s soubory NTFS s názvem delším než 11 znaků...
nevíte někdo, oč jde, příp. zda to jde vyřešit a jak ?
dík

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Liquid Sound » 27 srp 2014 13:55

Zkrat jmena vsech disku tak, aby mely mene nez jedenact znaku.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

liborp
Příspěvky: 16
Registrován: 19 srp 2013 08:27

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od liborp » 28 srp 2014 00:39

Díky moc za radu, nevšiml jsem si, že při nové instalaci W7 vznikl (vedle disků C: a D:) disk "Rezervováno systémem F:", který má více než 11 znaků.

Jakmile jsem jej zkrátil, vše začalo běhat bez hlášky.

Díky za pomoc.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 8 - vychytávky

Příspěvek od Liquid Sound » 28 srp 2014 00:48

Neni problém. 8)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět