pro tools vs. logic

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 dub 2013 21:19

dendy: muzeme treba zacit 'clip gainem' (absenci, resp. tim, jak je implementovany). a tam muzu i skoncit, protoze to je na strihani jedna z nejdulezitejsich fci.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od markuc » 17 dub 2013 23:08

dendy : vzhledem k tomu, že používáš minulej čas, tak už asi nejsi spokojený nebo nejsi na Logicu ? :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Kermitak » 17 dub 2013 23:13

Dendy jede na ipadu, tam logic nefrci.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od dendy » 18 dub 2013 08:53

ako povedal kermitak :-)

ale minule som koli niecomu na chvilu zas pustil logoc a chytila ma normalne chvilu nutkava potreba zase sa vratit s produkciou do neho :-))))

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3101
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od hombrefeo » 18 dub 2013 08:58

a keby si sa skorsie poradil s papagajom, nikdy by si ho ani neopustil! :D

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Liquid Sound » 18 dub 2013 12:35

Používal jsem řadu let oboje přičemž nemám přehled o poslední verzi Logica, i tak zkusim navrhnout pár subjektivních pro a proti. V žádnym případě to neberte jako roznětku k nějakýmu flamu. V obou daw se daj dělat prakticky ty samý věci...

- Logic je jen na osx, PT frčej spolehlivě na obou platformách.
- Logic má nižší pořízovací náklady.
- PT v Čechách moc nefrčej (nedaj se ukrást) ergo je s nima člověk tak trochu sám voják v poli.
- V profesionální sféře dominují jednoznačně PT. Řešení překladů sešen z daw na jiný daw znamená náklady navrch při každym projektu.
- Žádný jiný daw krom PT nemá tak dobře propojený prostředí se střihovejma a notačníma programama (Avid Media Composer a Sibelius). Na druhou stranu Logic má interní notátor lepší tj. použitelnější.
- Na midi spíš Logic, na audio (točení, editace, atd.) pak jednozančně PT.
- řešení playlistů je v PT mnohem šikovnější než foldry v Logicu
- Logic umí vícekanál již v základu, v PT je potřeba přikouput CPTK2.
- Logic umí freeznout stopu (v dnešní době výkonu kompů ale imo zbytečný resp. nikdy jsem to nepoužil)
- PT má imo kvalitnější nativní pluginy a elastic audio
- PT by měly mít zdařilejší audio engine (http://src.infinitewave.ca).
- VST se daj do logica aspoň wrapnout, do PT vůbec.
- jedinej pro mě v PT vyjímečně ale přesto potíž je max 96 audio stop, nezávisle na tom zda-li stereo nebo mono. Řeší to příplatkovej CPTK2.

Určitě toho bude víc, je to pár věcí co mě napadlo.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Pierre Savage
Příspěvky: 58
Registrován: 12 čer 2013 22:36

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Pierre Savage » 08 črc 2013 13:09

Pockej pockej, Liquid Sounde...
Vst do PT wrapnes taky (VST to RTAS od FXpansion).
Jinak leta jsem pouzival Logic... A ted se chystam uplne switchnout na PT.
Nevim, jestli je to muj subjektivni pocit, ale VCA zmeny (Volume automatika) je v Logicu desive pomala. PT na audio byly vzdycky lepsi...
Nedavno jsem taky resil (a nevyresil) u Logicu moznost pouzivat live vic jak jeden nezavislej MIDI vstup, tzn. napr. 2 tracky, kazdy s jinym nastrojem a pro kazdy nezavisly MIDI In...
V PT to je otazka dvou kliku...
Mam pocit, ze Apple od v 9 Logic prizpusobil sirokemu okruhu "plebs", ale nektere funkce, ktere jsou potreba v pro sfere se ... (napr. Funkce nezavisleho MIDI vstupu byla uz v Notatoru na ST, z kteryho se Logic posleze vyklubal...

Zkratka adieu Logic... :-/

Pierre Savage
Příspěvky: 58
Registrován: 12 čer 2013 22:36

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Pierre Savage » 08 črc 2013 13:20

Ale jste neco...
Kdyz zacinam delat nejakou muziku v Logicu, tak je chvili vsechno super, vse pri ruce, rychly a logicky...
Ale jak to jakoby zacina prechazet do nejaky "premix" faze, zacina to bejt neprehledny a zahusteny.
Cili: v Logicu skladam, v PT micham...
Zatim...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Liquid Sound » 08 črc 2013 16:43

Pierre Savage píše:Vst do PT wrapnes taky (VST to RTAS od FXpansion).
Jo jenže poslední verze tj. 11 spolu se změnou jádra na 64bit 32bitový RTAS nepodporuje.
Pierre Savage píše: Nevim, jestli je to muj subjektivni pocit, ale VCA zmeny (Volume automatika) je v Logicu desive pomala. PT na audio byly vzdycky lepsi...
Ano imo automatizace je v PT mnohem lépe tj. intuitivněji řešená
Pierre Savage píše: Mam pocit, ze Apple od v 9 Logic prizpusobil sirokemu okruhu "plebs", ale nektere funkce, ktere jsou potreba v pro sfere se ...
Ony se i PT hnuly s verzí 8 trochu z čistýho pro prostředí k consumer sféře, ale imo nikdo by už v pro-only nepřežil. Udělali to všichni velcí hráči.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Pierre Savage
Příspěvky: 58
Registrován: 12 čer 2013 22:36

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Pierre Savage » 08 črc 2013 22:17

Miluju kapitalismus... :evil:

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od a.tom.x » 09 črc 2013 20:33

Pierre Savage píše:Pockej pockej, Liquid Sounde...
Vst do PT wrapnes taky (VST to RTAS od FXpansion).
Jinak leta jsem pouzival Logic... A ted se chystam uplne switchnout na PT.
Nevim, jestli je to muj subjektivni pocit, ale VCA zmeny (Volume automatika) je v Logicu desive pomala. PT na audio byly vzdycky lepsi...
Nedavno jsem taky resil (a nevyresil) u Logicu moznost pouzivat live vic jak jeden nezavislej MIDI vstup, tzn. napr. 2 tracky, kazdy s jinym nastrojem a pro kazdy nezavisly MIDI In...
V PT to je otazka dvou kliku...
Mam pocit, ze Apple od v 9 Logic prizpusobil sirokemu okruhu "plebs", ale nektere funkce, ktere jsou potreba v pro sfere se ... (napr. Funkce nezavisleho MIDI vstupu byla uz v Notatoru na ST, z kteryho se Logic posleze vyklubal...

Zkratka adieu Logic... :-/
A environments používáš? Tam přece jde prodratovat cokoli s čímkoli ... A 2 nezávisle midi vstupy normálně jdou nastavit
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Pierre Savage
Příspěvky: 58
Registrován: 12 čer 2013 22:36

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Pierre Savage » 10 črc 2013 09:28

Jo jo, ja vim, nekde jsem to videl... Ale nechtel jsem se do toho poustet. Takova zakladni vec prece by mela byt vic "na dosah"... Nechci bejt programator :-).
Btw, ted jsem zacal michat v ProTools a fakt se to (bohuzel) s Logicem neda srovnat...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od a.tom.x » 10 črc 2013 12:17

No to je daň ta to, ze v midi to umi prakticky cokoli, ale musíš natáhnout myši jeden "kablik"
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od TOM-Thak » 10 črc 2013 15:16

Mě se na Protools hrozne libi prace s audiem je totiz hodne podobna Cubase a celej ten interface i nektere klavesove zkratky jsou podobne Cubase, takze by pro me byl vhodnejsi nez logic kvuli snadnejsimu prechodu v ovladani a navic to ma GUI s oknama a ne takove to zapustene do sebe jako ma Logic a Ableton tzn., moc nemas sanci pres sebe vrstvit okna sequenceru, mixeru a pianorollu (teda ono to treba nejak jde, ale nevidel jsem to nikho takto pouzivat).
Logic ma zase vyhodu v cene a v tom, ze to ma AU, rekl bych ze je vic VST / AU modulu, nez tech, co umi i RTAS.
Jen muj subjektivni nazor, kdyz jsem oba softy zkousel.

(Postreh mimo - ciste zformatovany Macbook Pro - tak mi na nem nahodile spald jak Cubase, tak ProTools. Zadnej warning nic.. proste sem klik.. chtel sem udelat nejakou operaci a proste to spadlo bez varovani a projekt byl v prdeli.. tohle se mi tam s Logicem nestalo ani s Abletonem, takze sem se toho zalekl to na Win mi to aspon napise nejakou chybu a muzu to jeste ulozit.)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: pro tools vs. logic

Příspěvek od Liquid Sound » 10 črc 2013 17:15

No je to asi drobnost, ale spíš Cubase se podobá PT. Samo nejen ta, ale směr kopírování features do dalších softů byl vždycky viditelnej.Nepočítám-li daw co si jednou tak trochu svojí cestou jako DP nebo třeba Pyramix).
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět