pro tools vs. logic
pro tools vs. logic
reknete mi, prosim, vas osobni (ne z casopisu) nazor na to, jake maji tyto dva programy vyhody a nevyhody.
Re: pro tools vs. logic
Vseobecne si myslim, ze treba najprv skusit a vybrat si co ti najviac sadne. Ten alebo onen clovek ma ine poziadavky na DAW cize je to nie uplne jednoznacne. Vyskusaj si ich a uvidis ktory bude pre teba lepsi 
nerobim ani v jednom .. ale povedal by som ze logic bude asi vhodnejsi na komponovanie pre muzikantov .. protools zase na miesanie a postprodukciu .. samozrejme sa to nevylucuje ..
nejde o me, ja asi budu i nadale pouzivat oba dva, jen me zajima, proc se nekteri rozhodnou spise pro jeden z nich, pozdeji naznacim ktery...
no tak kto chce seriozne robit zvuk , chce byt kompatibilny , tak z tych dvoch je protools jasna volba .. kde ale cena je uplne inde .. myslim samozrejme TDM ..
podla mna je to miesanie hrusiek s jablkami. logic nemozes porovnavat s protools tdm koli inej hw platforme a protools le existuju zasa ciste koli datovej kompatibilite s tdm, ako samostatny produkt by za max 3 roky skrachoval
jeste bych rad upresnil, ze se jedna tedy hlavne o rozdil mezi logic a pro tools LE. plnou verzi pro tools do toho nebudeme tahat, to uz bychom byli opravdu nekde jinde.
himbree : no ale stale je to o tom .. Protool LE si kupuje ten kto chce byt kompatibilny s TDM .. na beznu domacu pracu je asi lepsi Logic ..
nejde o to, co si kupujes, dejme tomu, ze ti daji na vyber...
no to opat zavisi co chces robit .. ak komponovat svoju muziku a robit ju komplet doma , tak logic .. ak chces komunikovat s velkym protoolsom dakde , tak protools ..
ja bych volil protools, pro ty kteri se neradi skrabou pravym ukazovackem v levym uchu:)) ne nebudu zlej a priznam se ze logic jsem nemel moznost vyzkouset, porovnam pro tools vs. ostatni znamej DAW. ale docela rad bych nekdy udelal takovy video, kde budou natoceny zasadni editace v pro tools, nuendo, sonar...a treba logic, hodnotilo by se tam treba:
- ovladani (jestli jde jednoduse oznacit kus wavu, pretahnout jinam, nebo jestli je potreba nejdriv aktivovat
nuzky, nastrihnout na obou stranach, deaktivovat nuzky a pak teprve pretahnout jinam a jestli se tento
novy waw da po stranach roztahnout, nebo neda...)
- prehlednost (orientacni grid-mrizka)
- intuitivni ovladania (kde jsou ktere funkce k nalezeni a proc nejsou nektere pospolu)
- moznosti (funkce freeze, midi editace....)
atd.
- ovladani (jestli jde jednoduse oznacit kus wavu, pretahnout jinam, nebo jestli je potreba nejdriv aktivovat
nuzky, nastrihnout na obou stranach, deaktivovat nuzky a pak teprve pretahnout jinam a jestli se tento
novy waw da po stranach roztahnout, nebo neda...)
- prehlednost (orientacni grid-mrizka)
- intuitivni ovladania (kde jsou ktere funkce k nalezeni a proc nejsou nektere pospolu)
- moznosti (funkce freeze, midi editace....)
atd.
pharao : prave ta prehladnost a intuitivnost je velmi subjektivny dojem .. mne pride protools neprehladny trosku , lebo som zvyknuty na cubendo ..
-
markuc
Vy asi neznáte Logic ani jeden, že ? Typická electrozone diskuze ... Logic už od verze 7 má přímou podporu TDM, takže psát o kompatibilitě je skoro zbytečné, stačí totiž přinést session z Logicu do studia, v preferencích navolit TDM a je vymalováno. Konečný výběr je tak čistě na tom, co komu vyhovuje. Podle mě jsou ProTools pohotovější pro práci s audiem, tam má Logic stále co dohánět, ale zase MIDI na Logicu je pohádka. Takže to chce vyzkoušet a rozhodnout se ... 
- dayslypper
Zeptal jsem se hombrefea na aktuální poznatky. Má někdo také nové zkušenosti? Především bych si cenil názorů od těch, kteří oba programy skutečně používají nebo použivali.
hombrefeo píše:budu ted strucny, za tu dobu se docela dost zmenilo, hlavne tedy u protools, ne vzdy k lepsimu. zajimave je, ze logic je stale vyladena devitka, ktera spolecne s euphonixem nema temer zadne chyby. ty protools jsem uz po osmicce pohrbil, pekne to vystihl brooklyn kdyz rekl, ze avidu se vyprazdnuje ucet a tak musi udelat novou verzi pro verne zakazniky...
pritom z vetsiny jejich nabizenych vyhod se staly pro normalni smrtelniky spis nevyhody...
co mate vsetci proti praci s audiom v Logicu, podla mna tomu nic nechyba
ja som bol velmi spokojny...