ProTools HD native

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 18:01

Ivo píše:Klienta který pro nahrání své hudby vyžaduje ve studiu ProTools (jinak jde jinam) nepovažuju za velmi inteligentního klienta (nechť mi odpustí)
Short announcement: 99% mé klientely jsou dle Iva lidé nízkého intelektu.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Ivo » 08 říj 2010 18:21

Aha takže by jinak nenahrávali kdyby se to v počítači nedávalo do ProTools ? :)

Otázka 1) jestli tam máš i něco jiného než PT 2) totéž bych si myslel o klientovi (že neuvažuje moc rozumně) který vybírá studio podle toho jestli tam mají Cubase. Logic, Samplitude apod. a ne podle toho jaké tam mají to podstatné vybavení a jak to s ním umějí ...

Je ale pravda, že marketing firmy Digidesign je velmi uspěšný když vsugerovala lidem cosi o nadřazeném "industry standard" :wink: (bez kterého to jaksi nejde pro skvělou nahrávku) :)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 08 říj 2010 18:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 08 říj 2010 18:31

Ivo o to asi nejde. Spis, ze je to dnes tak rozsirene, ze je pro spoustu (ja nevim jestli vetsinu, to nerikam) interpretu nejakej standard v tom smyslu, ze si neco predtocej ve svym domacim studiu, ve velkym studiu pak chtej natocit do ty samy session to co si nenatocej doma a pak s tim doma pokracovat popripade finalizovat, mixovat. Myslim, ze tak nejak jsou zamysleny i ty LE, nebo byly. Kdyz to mas rozdaleny v necem jinym nez je DAW ktery pouziva studio do kteryho se chystas, tak to veci vyrazne komplikuje. Znam to z vlastnich zkusenosti. Vyhoda dnes AVID je ta, ze je to tak rozsireny. Nemyslim, ze to ma cokoliv do cineni s inteligenci producentu nebo inerpretu samotnych. :lol:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Ivo » 08 říj 2010 18:55

Jasně :) Ale to je právě ta záhada (a úspěch) proč zrovna ProTools :wink:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Kermitak » 08 říj 2010 18:57

Ivo píše:Je ale pravda, že marketing firmy Digidesign je velmi uspěšný když vsugerovala lidem cosi o nadřazeném "industry standard" :wink: (bez kterého to jaksi nejde pro skvělou nahrávku) :)
V dobe, kdy se PT zacaly masivne rozsirovat do studii, to opravdu bylo neco dost vyjimecneho, co afaik nemelo v podstate zadnou konkurenci. Nikdo jiny ti proste tyhle moznosti nenabizel, takze proto PT. No a dneska, kdy vsichni frcej na PT zas pro ty studia nema smysl menit za neco jinyho, rekl bych.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Pytkin » 08 říj 2010 20:14

co som sa rozpraval s ludmi od postprodukcie , tak hovoria, ze PT ma kopu vyhod oproti konkurencii .. co si pamatam , tak trebars prenosy materialu medzi mono a stereo stopami .. a podobne .. vraj je to dost vychytane .. ja mam z protoolsu koprivku , takze to neviem posudit ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 08 říj 2010 20:21

coz uz ma i nuendo 5...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Pytkin » 08 říj 2010 23:51

carloff : Fakt ? cize ked stereo part pretiahnem na dve mono stopy , tak sa to samo rozbije na dva mono party ? to je bomba !

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3105
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: ProTools HD native

Příspěvek od hombrefeo » 09 říj 2010 00:03

Pytkin píše:carloff : Fakt ? cize ked stereo part pretiahnem na dve mono stopy , tak sa to samo rozbije na dva mono party ? to je bomba !
samo se to nerozbije, musis to zadat. ale zase si muzes navolit, co ma udelat s tou puvodni stopou, jestli ji tam nechat, skryt ji, smazat nebo jeste neco, to jsem zapomnel...
a muze to byt i quadro mj.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 09 říj 2010 00:05

presne tak.... :)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Pytkin » 09 říj 2010 00:23

jo to je super .. nuendo vobec nevedelo s tymto robit .. nebola sanca rozbit stereo part na dva mono .. bolo to treba robit externe .. dost otravna vec ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Ivo » 09 říj 2010 09:05

Tohle umí snad každý soft ... (Samplitude aspon s přehledem).

Jinak na tohle téma vytvořil na GS speciální subforum :) (asi to berou jako zásadní a průlomový "akt Páně" :)

http://www.gearslutz.com/board/pro-tool ... es-native/

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 09 říj 2010 10:52

120BPM píše:Ivo o to asi nejde. Spis, ze je to dnes tak rozsirene, ze je pro spoustu (ja nevim jestli vetsinu, to nerikam) interpretu nejakej standard v tom smyslu, ze si neco predtocej ve svym domacim studiu, ve velkym studiu pak chtej natocit do ty samy session to co si nenatocej doma a pak s tim doma pokracovat popripade finalizovat, mixovat. Myslim, ze tak nejak jsou zamysleny i ty LE, nebo byly. Kdyz to mas rozdaleny v necem jinym nez je DAW ktery pouziva studio do kteryho se chystas, tak to veci vyrazne komplikuje. Znam to z vlastnich zkusenosti. Vyhoda dnes AVID je ta, ze je to tak rozsireny. Nemyslim, ze to ma cokoliv do cineni s inteligenci producentu nebo inerpretu samotnych. :lol:
Přesně tak. Máš skvelou integraci Avidovskejch produktů, ale i externích jako Sibelius. Navíc je třeba k tomu připočítat kontrolery.
Ivo píše:Jasně :) Ale to je právě ta záhada (a úspěch) proč zrovna ProTools :wink:
Na tom neni nic záhadnýho. Yatimco ostatní dělali jenom midi sekvencery, oni už jeli svuj multitrack.. Ergo byli první.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 09 říj 2010 13:21

Presne. Ja mam proste Pro Tools rad tak mi o nich nemluvte osklive. :lol:
Ja si stejne neumim predstavit, ze bych vlitnul do threadu o Cubase (nebo jinem DAW) a psal bych tam jak je to z prd . . DAW a ze jsou Pro tools mnohem lepsi. Napisu to treba tady ale abych chodil nekomu na dvorek kalet, tak to mi prijde divny.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 09 říj 2010 15:45

120BPM píše:Presne. Ja mam proste Pro Tools rad tak mi o nich nemluvte osklive. :lol:
Ja si stejne neumim predstavit, ze bych vlitnul do threadu o Cubase (nebo jinem DAW) a psal bych tam jak je to z prd . . DAW a ze jsou Pro tools mnohem lepsi. Napisu to treba tady ale abych chodil nekomu na dvorek kalet, tak to mi prijde divny.
J8 spíš nerozumim tomu, co to má za cíl. :wink:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět