ProTools HD native

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 09 říj 2010 18:37

cely cil bylo upozornit ze soucasna obchodni strategie Avidu mi neprijde stastna, a ze vychazi z premis ktere platily pred 8 lety...
a ze by to mohli delat daleko lepe...ala Logic(apple), Steinberg atd...tot cele..jinak vam na Milasky nesaham:)))
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 09 říj 2010 18:59

carloff píše:cely cil bylo upozornit ze soucasna obchodni strategie Avidu mi neprijde stastna, a ze vychazi z premis ktere platily pred 8 lety...
a ze by to mohli delat daleko lepe...ala Logic(apple), Steinberg atd...tot cele..jinak vam na Milasky nesaham:)))
Vzdyt proto!!! :wink:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od demsky » 09 říj 2010 19:26

no ProTools bol vzdy taky Harley-Davidson v nahravani, neviem ako to robia ale stale su top of mind, je to mimo racionalnych uvah. ale je pravda ze je to skor na nejake vacsie projekty, orchestre a tak. zase nie kazdy na tomto svete nahrava ako Hans Zimmer ze sa mu nevojdu ludia do haly, niekomu staci gitara a hlas.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 09 říj 2010 19:47

Cize ked to zvlada obrie projekty pri ktorych sa orchester nevojde do haly, tak je to na prd pri projektoch, v ktorych je len gitara a hlas. :lol:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od demsky » 09 říj 2010 19:54

nechytaj ma za slovicka :) podla mna kazde poriadne nahravacie studio ma na ProTools, ale tento HD native je skor pre prachatejsich jednotlivcov do "home studia"
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Pytkin » 09 říj 2010 19:58

No uvidíme, či bude crack. To by im pomohlo v masovejsom rozšírení.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 09 říj 2010 20:01

Len ci o take rozsirenie stoja. :lol: Lexicon asi tiez neboli nadseny z masoveho rozsirenia PCM Native pluginu. :D
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Pytkin » 09 říj 2010 21:29

no .. ono je asi otazne , ci uz neni neskoro .. mozno keby protools nebol zavisly na TDM hardwari pred 15 rokmi , tak by dnes pomer sil bol rozlozeny inak .. mozno by vsetci robili v Protoolse a o Steinbergu by nikto nevedel ..

Zazy
Příspěvky: 73
Registrován: 24 čer 2004 23:08

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Zazy » 13 říj 2010 18:38

120BPM píše:Len ci o take rozsirenie stoja. :lol: Lexicon asi tiez neboli nadseny z masoveho rozsirenia PCM Native pluginu. :D
Pardon za off topic, ale tohle nemůžu nechat stranou :-):
Už jsem vyzkoušel demo :-), jak to hraje a naprosto tomu "nadseni" rozumim :-) Zatím mě baví TL Space natolik, že to kupovat nebudu, ale crack je k dostání levně...

Jinak k tématu:
Patřím také mezi PT jezdce, konkrétně PT LE s Complete toolkit. PT mi vyhovují především editačními možnostmi, organizací sessions a velmi vychytanými transportními funkcemi. Je to pro mě věc, za kterou bych je stále neměnil. Ale zde zmiňovaný produkt vzhledem k mojí sestavě a jeho pořizovací ceně moc nechápu.
Jsem vlatně nejvíc limitovaný výkonem PC a fuknce, které mají HD dokážu suplovat.

Jinými slovy, udělám zatím vše co potřebuji a za pět let práce s PT si troufám tvrdit, že bych byl i dobrým telefonním operátorem při práci s PT (tedy LE) :-)

Co mě štve, je dorozumívání v OMF mezi PT a Cubase/Nuendem.

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: ProTools HD native

Příspěvek od pharao » 20 říj 2010 20:55

Poradte prosim nekdo jak lockovat loop locators, aby nezmizeli, kdyz dam stop a nekam kliknu...

Zazy
Příspěvky: 73
Registrován: 24 čer 2004 23:08

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Zazy » 20 říj 2010 22:38

Všechny body jsou "nebo"
1) Lze rozepnout "Link timeline and edit selection"
2) Ulozit Memory Location jako selection
3) Restore last selection
4) Klávesa "N" zapíná a vypíná fuknci insertion folows timeline nebo něco takového :-)

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: ProTools HD native

Příspěvek od pharao » 21 říj 2010 20:19

jo diky, jak se dela restore selection?

Zazy
Příspěvky: 73
Registrován: 24 čer 2004 23:08

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Zazy » 22 říj 2010 14:17

pharao píše:jo diky, jak se dela restore selection?
Záleží na verzi, kteoru máš. Ale je to myslím v menu Edit.

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Re: ProTools HD native

Příspěvek od humbuk » 07 lis 2010 16:25

Pytkin píše:co som sa rozpraval s ludmi od postprodukcie , tak hovoria, ze PT ma kopu vyhod oproti konkurencii .. co si pamatam , tak trebars prenosy materialu medzi mono a stereo stopami .. a podobne .. vraj je to dost vychytane .. ja mam z protoolsu koprivku , takze to neviem posudit ..
V Nuendu to jde dělat už od pradávna(sice trochu složitěji), ale pamatuji starší verze PT, které neumělo vůbec stereo stopy a pokud jsem měl projekt v Nuendu se stereo stopami a přes OMF chtěl dostat do PT, tak to nebylo možné.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 14 pro 2010 23:06

Fajnová nabídka. Hlavně pro amíky, kteří maj Waves snad všichni... :)

http://www.waves.com/staging/content.aspx?id=10611
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět