ProTools HD native

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

ProTools HD native

Příspěvek od Ivo » 07 říj 2010 09:18

http://www.avid.com/US/products/Pro-Tools-HD-Native

Pozdě, ale přece :) Cena 4000 USD ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Kermitak » 07 říj 2010 13:31

Hmm, nejak mi neni jasny, na koho to je cileny.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od demsky » 07 říj 2010 14:52

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 07 říj 2010 17:02

Kermitak píše:Hmm, nejak mi neni jasny, na koho to je cileny.
No na Čechy určitě ne. :D Btw.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Kermitak » 07 říj 2010 18:19

Tak ta cena neni nijak zdrcujici a i u nas ma dost lidi velky pro tools doma, spis me ale fakt zajima, k cemu je to dobry. Neni hlavni vyhoda "velkejch" pro tools prave TDM? Prijde mi, ze kdo potrebuje pro tools, koupi si dospelej system a kdo je nepotrebuje, ale rad bude kompatibilni, koupi si m-powered. Fakt by me to zajimalo, beze srandy.

EDIT: neni mi jasny, jestli to umi TDM, akorat ho pocita CPU v pocitaci, nebo to TDM vubec nepodporuje. Pokud plati prvni varianta, pak to zacinam chapat :)

//Preco kvotujes prispevok nad sebou ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od kexik » 07 říj 2010 18:47

ale to prave MA TDM, ved to ma DSP... a je to dokonca vykonnejsie nez HD1, bude to daco medzi HD1 a HD2 accel

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Kermitak » 07 říj 2010 21:06

kexik píše:ale to prave MA TDM, ved to ma DSP... a je to dokonca vykonnejsie nez HD1, bude to daco medzi HD1 a HD2 accel
Muzes me odkazat na misto, kde pisou, ze to akceleruje TDM?
EDIT: uz jsem to nasel. NE, opravdu to neumi TDM. Ani akcelerovat, ani nijak jinak.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 07 říj 2010 22:32

Nema to mit tdm...podle men vystrel do prazdna..kdyby to stalo 1500 dolaru tak prosim...ale tou cenou to Avid zabil...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 11:44

Namá to TDM pochopitelně, proto je to Native...

Jde o to, že se za každou cenu pokoušej (po svym) natahat lidi k drahejm HD aspoň na počet stop a jiný, zcela elementární, výhody co maj HD ale LE ne. Já bych do toho nešel, na doma je to k ničemu a i projektový studio si imho vystačí s LE verzema. Na druhou stranu to umí přesně ty věci, co lidi poptávaj, takže někdo kdo nemá nijak hluboko do kapsy do toho pude s klidnym svědomim. Pořád jde o studiovej standard, kterej je v top branži nejrozšířenější. Tim chci říct, že někdo kdo potřebuje úzce spolupracovat se studiem s HD systémem v plný kvalitě aniž by potřeboval TDM půjde do tohohle. Navíc na spoustu procesů třebas v postprodukci, ale i na tracking v muzice to bude v klidu dostačovat. Svý příznivce si to v pohodě najde.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 08 říj 2010 12:15

Clovece nevim... LE i M audio jsou kompaktibilni s HD celkem bez problemu....a tohle za 3700 dolaru mi prijde fakt mimo kdyz za stejnou cenu se da koupit HD1 core second hand i s podporou TDM....pokud chces mermomoci HD...
ne fakt si myslim ze Protools jdou trochu spatnym smerem.Michal jsem ted jednu desku v Cinemasoundu na HD v 96 kHz a musim rict ze to neustaly omezeni hlasama procesorem dsp bylo jako nocni mura...pri projektu s 140 stopamam...zadny freeze...problemy i sRTAS
u nas ve studiu jen nahravame pokud nekdo chce HD8 ale jinak se mi zda ze Protools tezce zaspali....
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 12:49

To s tim sekáčem jim házej lidi na FB profil běžně. :) Já si to nemyslim, PT jsou úplně jinej svět než ostatní native DAW, s úplně jinou situací a dokud budou PT v tom nejvyššim byznysu first-choice, nebudou se muset zas tak moc ohlížet protože je k tomu nic nutit nebude. Ostatně podobně je na tom třebas Neve. :)

To jak se komu s čim pracuje bych do toho vůbec nemotal. To je subjektivní věc.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 08 říj 2010 13:02

nejde o to jak se subjektivne pracuje ale co sw umi....a to je naprosto objektivni vec...jinak neve na rozdil od ssl moc obchodnich uspechu nema...
avid to nedela dobre...first choice v postprodukci ve vsem ostatnim uz bych vahal...
Naposledy upravil(a) carloff dne 08 říj 2010 13:18, celkem upraveno 1 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: ProTools HD native

Příspěvek od hombrefeo » 08 říj 2010 13:06

zrovna vcera delal steinberg predvadecku nuendo 5 a wavelab 7. to bylo porad reci, ze to je PT killer, ze nepotrebuji zadny specialni hardware apod.
pritom nepodali zadny dukaz, proc by to tak melo byt. na zaver jen padl dotaz, jestli stale pouzivaji stejny "motor" jako u predeslych verzi a take ze ano...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 08 říj 2010 13:14

no ale steinberg nepotrebuje zadnou core kartu:) uz od zacatku vyvoje..proc nejaky dukaz?
pujde ti ten samy sw s nejlevnejsi interni zvukovkou bez SW omezeni...ala ADC atd..
to same logic ...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 14:17

carloff píše:nejde o to jak se subjektivne pracuje ale co sw umi....a to je naprosto objektivni vec...jinak neve na rozdil od ssl moc obchodnich uspechu nema...
avid to nedela dobre...first choice v postprodukci ve vsem ostatnim uz bych vahal...
Tak když ho máš v HD3, tak to řešit nemusíš. PT jso drahej systém.
Naposledy upravil(a) Liquid Sound dne 08 říj 2010 14:22, celkem upraveno 1 x.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět