PT 10 a Sample Tank 2XL

Vše o programu Avid Pro Tools
Odpovědět
zvirek
Příspěvky: 11
Registrován: 26 lis 2010 10:35

PT 10 a Sample Tank 2XL

Příspěvek od zvirek »

Dosud jsem používal Smaple tank 2 XL jako VST plugin na cubase, teď bych rád přešel na prot tools 10, ale nevím jestli mi smaple tank bude fungovat ?

u Smaple tanku se píše toto: Supported plug-in formats: VST, RTAS, and AU

a jelikož jsem četl, že PTools snad nepodporují VST a ty dva další pluginy jsem nikdy nepoužíval, tak se raději ptám, jestli to máte někdo vyzkoušené.
Předem dík za info.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: PT 10 a Sample Tank 2XL

Příspěvek od Stan »

RTAS je formát pro PT ale ne na dlouho přecházejí na AAX a v budoucnosti RTAS nehodlají podporovat což znamená že 3-party výrobci musí vyrobit verze pro nový systém. Nakolik bude AAX úspěšným je ve hvězdách.
Přechod na PT z Cubase je z mého pohledu nezozumný vzhledem k cenové politice. Sedřou tě z kůže za každou maličkost kterou přidají (viz PT11 kde za 4 základní změny v nové verzi které mimo jiné mají ostatní DAW již ve standartu si účtují okolo €500) a support service není zdarma ale musíš si ho zaplatit ($50). Je mnoho lidí kteří od PT odcházejí k jiným DAW, ale je i mnoho lidí kteří zůstávají protože přechod na jiný DAW by měl za následek překopání celého systému studia a s tím spojené odstavení studia na několik dnů.

Zkoušel jsi C6.5 či C7?

zvirek
Příspěvky: 11
Registrován: 26 lis 2010 10:35

Re: PT 10 a Sample Tank 2XL

Příspěvek od zvirek »

No, právě že ještě Cubase 5 LE, takže nevím , jak je to v nových verzích , konkrétně na 7ku jsem slyšel dost negativní ohlasy ).
Sonar jsem jel ve verzi 8.5 a připadal mi uživatelsky nejpřívětivější, ale Cubase byly přeci jen promakané víc, ale já na druhou stranu složitosti nepotřebuji, na home recording ( klávesy kytara, zpěv živě, zbytek právě pomocí VST pluginu Sample Tank ) mi stačily i ty Cubase 5 LE.
Jen, že jsem teď viděl hezké tutorialy k ProTools, kde to hodně vychalovaly, tak jsem o tom zapřemýšlel. Ale pokud bych tam měl mít problém se Sampletankem, tak to není pro mě.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: PT 10 a Sample Tank 2XL

Příspěvek od Stan »

Možná by jsi měl zauvažovat o C6.5 (což je asi nejpovedenější verze) a počkat než C7 vychytají chybičky a pak časem zauvažovat o přechodu na C7. C5 je dost nepovedený.
PT11 jedou už pouze AAX. Studio One 2 je také možná věc na zvážení, demo verze LE je snad ještě ke stažení na firemních stránkách Presonus, ale C6-7 je z mého pohledu lepší DAW.

Odpovědět