Vytvoření session 96 kHz

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 09 dub 2017 00:59

Ahoj Protoolsáci, jako čerstvý majitel jsem se pokusil vytvořit session v 96 kHz a následovala hláška, že PT nemůžou ovládat driver zvukovky, protože běží a že mám ukončit .. atd. Když udělám session 44,1, je všechno v poklidu. Hledali byste problém spíš v PT nebo v driveru zvukovky ? Díky za názory .. mimochodem, totéž se děje, i když předem přepnu zvukovku na 96 ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od Liquid Sound » 09 dub 2017 11:40

Hledal bych směrem od zvukovky, PT s tim běžně nemaj sebemenší potíž. Pokud se teda bavíme o interním clocku a nejde tam ještě něco zvnějška. O jakou jde? Kdysi jsem měl na přepisy M-Audio LightBridge a tam se musely přehazovat fs ručně před nastartovánim PT, protože ty na ní nedokázaly dosáhnout.

Asi bych zkusil poslední drivery jako první. Hned po backupu systému tedy...
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 09 dub 2017 11:58

Dík za reakci.
Je to MOTU 828 mk2 a dvě MOTU 8 pre. Zkoušel jsem i nechat jen jednu, ale je to stejný.
To mě napadlo taky, MOTU už novej driver pro tyhle dinosaury nenapíše a tvrděj, že je to kompatibilní s Win10. Pravda je někde v půli cesty, už jsem si s nima dopisoval, ale bez valného výsledku.
V Cubase to funguje fajn, ta si přehodí frekvenci podle potřeby a funguje i to, když před otevřením přehodím sample rate ručně. Ale v PT mi nefunguje ani jedna z cest a píšou, že jsou drivery v používání a nemůžou se na ně dostat. Už mě napadlo i ve Windows odpojit MOTU jako defaultní zařízení pro přehrávání, ale nepomohlo ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od Liquid Sound » 09 dub 2017 14:21

O jakou verzi PT jde? A konkrétně která aplikace vyhodí error? Motu nebo PT?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 09 dub 2017 14:23

Poslední 12.5. .., nevím přesně to číslo, koupil jsem nedávno a nainstaloval rovnou tuto .. ta hláška je z PT.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od Liquid Sound » 09 dub 2017 15:01

Můžete prosím ocitovat tu hlášku? Screenshot stačí.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od Liquid Sound » 09 dub 2017 18:33

Btw. nejde to ani při zvolení Pro Tools Agregate jako Playback Engine?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 09 dub 2017 18:41

Je to v podstatě tenhle problém :

https://www.eightforums.com/sound-audio ... ation.html

Večer zkusím ty jejich doporučení, ale je už víceméně jasné, že problém bude, světě div se, ve Windows .. vyfotím tu hlášku a zkusím PT agregate.

Zatím dík

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 09 dub 2017 23:16

Tak tady je hláška č. 1
PT 1.jpg
PT 1.jpg (233.34 KiB) Zobrazeno 437 x
.. a tady č. 2
PT 2.jpg
PT 2.jpg (181.6 KiB) Zobrazeno 437 x
Nicméně : všechny rady a řešení ve Windows k ničemu, takže jsem přeinstaloval ovladače ke zvukovce - jsou to ty stejné, MOTU se ve vydávání nových nepřetrhne - a podařilo se mi alespoň to, že pokud před startem PT ručně přehodím SR na 96 a pak nastartuju PT, můžu vytvořit session v 96. Je to trochu opruz, ale dá se s tím žít. pokud tedy tento stav potrvá. Takže vlastně "solved", ale jen trochu ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od Liquid Sound » 09 dub 2017 23:51

Jo takhle jsem to míval s tim M-Audiem. A krz ten Agregate engine?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 09 dub 2017 23:56

Ten jsem v PT nenašel, pokud má být součástí nabídky v playback engine .. mám tam jen MOTU driver, FL ASIO a generic asio driver, což nevím co je :D

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2017 00:31

Aha, tak to je jen pro Os X. Zkusil bych to ASIO... Už si to ale moc nepamatuju... ;)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 10 dub 2017 00:33

Ten jsem vyzkoušel už dřív, ani není jasný, jestli je to z dílny Avidu .. ale co je jasný je to, že to nefungovalo .. :D

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2017 14:09

ASIO neni z dílny Avidu. Nicméně spousta lidí na to jede. Určitě bych s tim hodinku času večer strávil.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Vytvoření session 96 kHz

Příspěvek od markuc » 10 dub 2017 14:15

Zkusím to, třeba uspěju.

Samozřejmě, že ASIO jako protokol není z dílny Avidu, ale Avid pro svůj hardware normálně ASIO drivery píše. Chtěl jsem tím říct, že nevím, jestli je právě ten Generic ASIO driver jejich, protože jinak netuším, kde by se mi v compu vzal .. jen mi nějak logika říká, že nejlepší drivery pro dané železo by měly být ty od výrobce ..

Odpovědět