Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od Džirka » 11 říj 2017 16:37

Hezký den všem, řeším nyní zapeklitou situaci. Mám projekt s mnoha tracky, žel některé tracky se začaly chovat tak, že pluginy, které mám ve stopách nasázené, nemůžu otevřít, stejně jako nelze otevřít FX okno, se seznamem pluginů. Dělají to pouze některé stopy. V okně "mix" v insertech jsou pluginy vidět, jejich zvuk se přehrává, ale kliknu na ně a nic... Zkoušel jsem jednu z těch stop vzít a uložit ji jako template a importovat v novém projektu, ale ani tam se mi nepodařilo okno s pluginy otevřít. Nikdy před tím jsem na nic podobného nenarazil. Zkouším googlit a nepodařilo se mi ani najít zmínku o tomto problému.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od PELF » 11 říj 2017 20:05

Ahoj, jen mě napadá... nemůže to dělat nějaký konkrétní plugin, který máš na všech problematických stopách a v ostatních není? Zkusil jsi na dotyčné stopě postupně odebírat pluginy? Nemáš problém s RAM (nedostatek)? Dřív ten samý projekt fungoval a začalo to až od určitého update Reaperu? Zkus pro zajímavost změnit nastavení v Preferences -> Plug-ins -> VST -> Allow complete unload of VST plug-ins
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od Džirka » 11 říj 2017 23:33

Díky PELFe! Problém s Ram to určitě nebude. Mám tam velkou rezervu, PC má 16GB RAM a tento projekt zabírá kolem 5GB.. Zkoušel jsem i variantu smazat všechny ostatní stopy, zdali to není RAM nebo CPU. Dělalo to ale stále.. V tomto projektu to dělá několik tracků a to zcela náhodně, různé, spolu nesouvisející, pluginy. U některých stop nejde otevřít FX window ani pluginy, u některých jdou otevřít pluginy, když na ně kliknu v mixeru. Zkrátka fakt divný, vůbec to nechápu

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od pavlii » 12 říj 2017 07:50

64bit prostředí předpokládám. Co problém "bridge", aneb problematické plug-in moduly jsou 64 nebo 32 bit?

P.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od PELF » 12 říj 2017 09:15

zkusil bych i režim Open with FX offline (recovery mode)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od Džirka » 12 říj 2017 10:10

Tak jsem na to přišel, respektive mi poradili na Reaper oficiálním foru. V actions jsem zadal "Reset position (cascade) all floating windows" a okna se mi znovu hezky ukázaly :) A můžu opět pracovat.Díky za snahu mi pomoc! :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od pavlii » 12 říj 2017 10:35

Hmmm....takže asi drobný BUG na úrovni prezentace v grafickém prostředí 8)

P.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od PELF » 12 říj 2017 12:11

super.. tak hlavně že jsi to vyřešil a nám ostatním se to může někdy hodit... i když takovouhle situaci jsem doposud neviděl
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od Džirka » 12 říj 2017 12:29

Asi jsem na to přišel. Právě nyní jsem si všiml, že ačkoliv mám pouze jeden monitor, když jedu myší směrem do prava, tak se myš nezastaví na hranici monitoru, jak by člověk očekával, ale jakoby pokračuje dál a ztratí se. Když chci dostat myš zpátky, musím s ní chvilku táhnout do leva, než si mi znovu objeví na obrazovce. Jakoby si myš myslela, že monitor pokračuje dál. Napadlo mě, že ty okna byly pravděpodobně v onom virtuálním monitoru.

Co mi na tom přišlo zvláštní, že na té pravé straně monitoru myš pokračuje dál pouze v horní půlce. Ve spodní půlce monitoru se zasekne. A tak jsem nakoukl do nastavení monitoru a koukám na toto:
Obrázek

Nicméně nepřišel jsem na to, jak se toho malého neviditelného monitoru zbavit

Edit: Po krátkém googlení jsem se toho zbavil kliknutím "Windows + P" a posléze zaškrnutí PC screen only

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od PELF » 12 říj 2017 13:15

Tak potěšující je, že za to nemůže Reaper ;-)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od pavlii » 12 říj 2017 13:57

To jo. To je teda haluzna toto. V "Multiple displays" není volba "Single" nebo tak něco? Protože při jednom monitoru nemá takhle volba smysl (dokonce bych i řekl, že by se tam neměla vůbec vyskytovat - z výše uvedeného důvodu). Ještě je tu varianta, zdali máš správně rozlišení, tj. nativní dle monitoru (myslím, že když se dá větší, tak je pracovní plocha i mimo hranice LCD, ale jednak se pak při ježdění myši pohybuje a druhak by se to nemělo prezentovat jako dva monitory.

P.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od Džirka » 12 říj 2017 14:23

Bohužel jsem nenašel v nastavení žádnou možnost k odstranění toho druhého monitoru. Rozlišení mám nativní. V různých diskuzích to někteří lidi řešili dny a nedošli k řešení, zkoušeli přeinstalovávat drivery atd.. až v jedné diskuzi někdo poradil stisknout "windows + P" a zadat první možnost PC screen only. Mám na jiném disku nainstalovanýho MACa, takže možná to s tím nějak souvisí. Ale netuším

Obrázek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od pavlii » 12 říj 2017 15:01

Asi nesouvisí, ale Show only on... je postačující.

P.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od Džirka » 12 říj 2017 15:31

Právě že "Show only..." to vůbec nevyřešilo, dělalo to dál. Musel jsem zadat "PC Screen only" V pravo nahoře (po zadání "Windows + P")

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Okno FX se neotevírá, včetně některých pluginů

Příspěvek od pavlii » 12 říj 2017 16:23

Ahha....no asi specialita W10, já je tu po ruce nikde nemám, takže tak. 8)

P.

Odpovědět