Ahoj,
podarilo se tady nekomu uspesne rozjet Fadeport V2 s Reaprem?
Uz delsi dobu s tim bojuju a vice mene bez uspechu. Mel jsem starsi verzi Fadeportu a ta fungovala suprove. S dvojkou je to zatim porod....
Diky
M.
Reaper a Presonus Faderport V2 (2018)
Re: Reaper a Presonus Faderport V2 (2018)
Dvojku nemám, jedu pořád na v1, ale Reaper má v2 v předvolbách, takže by to mělo makat. Co konkrétně ti nefunguje?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Taky jsem byl dlouhým uživatelem první verze. Ta jela bez problémů...
S dvojkou mi to furt nějak blbne. Zapnu PC, pak Faderport, pak Reaper a Fadeport jakoby nenaběhne - fader zůstane stát v základní pozici. Pomůže až když to v Control Surface v Preferencích odznovu přenastavím. Je to opruz dělat pokažde, když zapnu Reaper.
Ano má to předvolbu na FP2, ale toto je nepoužitelné. 90% věcí nejede vůbec a zbytek nejede správně. Nejlepší výsledek mám zatím s Mackie protokolem (či jak se to tam jmenuje). S tím jsem schopen docílit toho, že mi jede fader - i když překliknu myší v projektu na jinou stopu, tak se přenastaví jeho pozice. Jede tam i PAN a přepínání po markerech, ovládání masteru. Automatizace funguje prapodivně. Taky nefunguje přepínání na další či předchozí stopu...
Zkoušel jsem i Klinke protokol (z Reaper Cockos fora) a to mi taky nezafungovalo.
S dvojkou mi to furt nějak blbne. Zapnu PC, pak Faderport, pak Reaper a Fadeport jakoby nenaběhne - fader zůstane stát v základní pozici. Pomůže až když to v Control Surface v Preferencích odznovu přenastavím. Je to opruz dělat pokažde, když zapnu Reaper.
Ano má to předvolbu na FP2, ale toto je nepoužitelné. 90% věcí nejede vůbec a zbytek nejede správně. Nejlepší výsledek mám zatím s Mackie protokolem (či jak se to tam jmenuje). S tím jsem schopen docílit toho, že mi jede fader - i když překliknu myší v projektu na jinou stopu, tak se přenastaví jeho pozice. Jede tam i PAN a přepínání po markerech, ovládání masteru. Automatizace funguje prapodivně. Taky nefunguje přepínání na další či předchozí stopu...
Zkoušel jsem i Klinke protokol (z Reaper Cockos fora) a to mi taky nezafungovalo.
Naposledy upravil(a) marylin dne 27 bře 2021 18:46, celkem upraveno 1 x.
Jen pro jistotu (a neříkám že to něco vyřeší), máš aktuální i driver faderportu?
https://www.presonus.com/products/FaderPort/downloads
Tohle téma mě zajímá, protože V1 tady mám už léta a nic nevydrží věčně, takže předpokládám do budoucna přechod na v2.
Zatím jsem to neměl důvod nějak víc zkoumat, ale z diskuzí jsem měl dojem, že Klinke je řešení. Hmm tak asi ne.
https://answers.presonus.com/38115/fade ... 115#q38115
https://www.presonus.com/products/FaderPort/downloads
Tohle téma mě zajímá, protože V1 tady mám už léta a nic nevydrží věčně, takže předpokládám do budoucna přechod na v2.
Zatím jsem to neměl důvod nějak víc zkoumat, ale z diskuzí jsem měl dojem, že Klinke je řešení. Hmm tak asi ne.
https://answers.presonus.com/38115/fade ... 115#q38115
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Jen bych to upřesnil, že FaderPort nepotřebuje ovladač a ani žádný ke stažení není. Jediné, co je potřeba - prakticky ale jen pro update firmware - je odkazovaná utilitka. Ta nijak neovlivňuje funkci FP (=není potřeba).
Díky za info. Tuším, že má letargie bude asi pokračovat do té doby, než s tím někdo z Cockos fora něco neudělá (tak jako s první verzí)… Je škoda, že Reaper není Presonusem považován za DAW hodný supportu... Ale asi to má logiku, podporují hlavně funkčnost se svým DAW.
Jinak Fadeport používám v modu pro Logic, jak je na forech doporučováno (při startu přidržet tlačítko "Next" a pak zvolit tlačítko "Mute"...).
Jinak Fadeport používám v modu pro Logic, jak je na forech doporučováno (při startu přidržet tlačítko "Next" a pak zvolit tlačítko "Mute"...).
Nojo - teď s pár lidma "lobujeme" o zpřístupnění SysEx parametrů i pro nenativní režimy plus jejich trvalý zápis do paměti. Ale nedělám si moc iluze - jak píšeš, PreSonus má svoje Studio One, takže zlepšovat uživatelskou přívětivost svého HW kontroleru i pro jiné DAW by bylo něco jako podřezávání si větve pod sebou samým 
Jinak při startu nic držet nemusíš, provedeš to jen jednou a režim (naštěstí) si FP pamatuje trvale, dokud ho nezměníš. Teda já se bavím o FP16, což vlastně může být chováním o něčem poněkud jiném.
P.

Jinak při startu nic držet nemusíš, provedeš to jen jednou a režim (naštěstí) si FP pamatuje trvale, dokud ho nezměníš. Teda já se bavím o FP16, což vlastně může být chováním o něčem poněkud jiném.
P.
JJ, provedl jsem to jen jednou, nedržím to při každém startu
Možná jsem se špatně vyjádřil.

Něco se rýsuje... https://github.com/inertia666/ReaperFaderportNative
Studio ATLAS
Studio ATLAS